Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Senseo Quadrante review

Senseo Quadrante in het zwart
Inhoudsopgave

  Onze mening over Senseo Quadrante review

  Ben jij een echte koffieliefhebber, maar geef je liever niet veel geld uit aan een volautomatische koffiemachine? Dan is de Senseo Quadrante de machine die jij zoekt! Ondanks dat je met dit apparaat niet koffie zet met verse bonen, maar met koffiepads, is de smaak heerlijk. De Senseo Quadrante heeft namelijk een unieke koffieboosttechnologie. Hiermee worden komen alle aroma’s en smaken van de koffiepads geweldig tot zijn recht in jouw kopje koffie. De uitstraling van deze machine is ook nog eens uniek, hij is namelijk vierkant in plaats van rond. En dit allemaal voor een prijs van €84,99,-! Wij zijn fan.

  Senseo Quadrante in het zwart

  Naast heerlijke koffie, heeft deze machine nog veel meer voordelen. Wij hebben voor jou uitgezocht wat deze machine zo fijn maakt. Van de werking tot het onderhoud, alles komt langs. Om jou een zo uitgebreid mogelijk beeld te geven, zetten we ook de nadelen van de Quadrante op een rij. Hopelijk geniet jij net zo van deze machine als wij!

  Slimme werking

  Met de Senseo Quadrante haal jij het maximale uit jouw koffie. Het systeem van de Quadrante is namelijk erg slim. Deze machine is namelijk voorzien van de unieke koffieboosttechnologie. 

  De koffieboosttechnologie gaat als volgt: Het water wordt van de boiler naar de koffiepad gepompt. Door het hete water komt het aroma van de koffie vrij. Dit apparaat heeft wel 45 aromamondstukken. 45? Jazeker, en dat proef je ook. Deze aromamondstukken verspreiden het hete water over de hele pad. Hierdoor worden alle koffiebonen in de pad bereikt. Zo kun jij genieten van de optimale smaak en aroma van de heerlijke en bekende Senseo pads. En dat met maar één druk op de knop. 

  Vierkante koffiemachine: Origineel ontwerp

  Een vierkante koffiemachine, dat zie je niet vaak. Dit is wat de Philips Senseo Quadrante zo uniek maakt. Ondanks de onconventionele vorm, is dit apparaat juist een succes. Veel koffieliefhebbers vinden het vierkante ontwerp juist aantrekkelijk en handig. Je kunt hem namelijk in elke hoek in jouw keuken plaatsen! Je kunt dit apparaat bestellen in wit, zwart of in vrolijk rood. 

  De Philips Senseo Quadrante is afgewerkt met een pianospray. Hierdoor krijgt het apparaat een chique uitstraling. Dit zie je niet vaak bij koffiezetapparaten! Maar, deze machine heeft nog iets wat hem nog chiquer maakt. Door de chromen tuit straalt deze machine nog meer klasse uit. Mooi en handig dus!

  Koffiepad in de Senseo Quadrante

  Onderhoud van de Quadrante

  Onze koffiezetapparaten steunen ons door dik en dun door ons elke dag weer heerlijke koffie te geven. Maar wij moeten eens in de zoveel tijd ook iets terugdoen. Dan heb ik het over schoonmaken en ontkalken. Het onderhoud van de Senseo Quadrante is niet anders dan bij andere apparaten. Je moet in ieder geval de gebruikte koffiepads verwijderen! Verder is het belangrijk om de machine door te spoelen wanneer je hem lang niet hebt gebruikt. 

  Schoonmaken

  Dit moet je nooit vergeten: dompel de machine nooit onder in water! Je wil natuurlijk niet dat jouw nieuwe beste vriend het hierna niet meer doet. Je kunt gelukkig wel de afneembare onderdelen van de Senseo Quadrante in de vaatwasser doen. Verder is het belangrijk om geen schuursponzen of schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken tijdens het schoonmaken. 

  Ontkalken

  Ontkalken, niemand houdt ervan. Toch is het nodig. Door kalk kan de smaak van de koffie minder worden. Ook zal de levensduur van de machine verminderen. Verder gaat de machine meer geluid maken als je hem niet eens in de zoveel tijd ontkalkt. 

  Jammer genoeg geeft de Senseo Quadrante niet zelf aan dat hij ontkalkt moet worden. Daarom is het belangrijk om zelf bij te houden dat hij eens in de 3 maanden wel ontkalkt moet worden. Je kunt het ook merken dat dit nodig is wanneer jouw bakkie pleur niet meer op temperatuur is, de machine meer geluid maakt, of de smaak minder is dan normaalgesproken. Dit ontkalken duurt ongeveer 1 uur. 

  Bekijk de video hieronder waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij jouw Senseo Quadrante moet ontkalken.

  Stevige onderdelen

  Alle onderdelen van de Senseo Quadrante, van de lekbak tot het waterreservoir, zijn vaatwasserbestendig. Comfort op zijn best. De tuit is gemaakt van verchroomd kunststof, de rest is vooral gemaakt van plastic. Maar door de pianospray afwerking ziet deze machine er heel luxe uit. Wij zijn verliefd! 

  Voordelen van de Senseo Quadrante

  De Senseo Quadrante heeft veel voordelen. En deze voordelen krijg je allemaal voor een fijne prijs van maar €84,99,-! Dat wordt genieten. 

  Koffie in minder dan 1 minuut

  Een bak dampende koffie in je handen binnen 1 minuut? Dat kan de Senseo Quadrante zeker voor je doen. Je kunt een of twee kopjes in weinig tijd bereiden. Moet je eerst nog het waterreservoir bijvullen? Dat duurt ook zeker niet lang, aangezien het reservoir makkelijk afneembaar is. Je vult het reservoir van 1,2 liter binnen no-time. Geniet gemakkelijk en snel van een bakkie pleur! 

  De lekkerste koffie

  Door de koffieboosttechnologie van de Senseo Quadrante zet je de lekkerste koffie. De 45 aromamondstukken verspreiden het hete water over de hele pad, waardoor elk stukje van de gemalen koffie de aroma’s en smaken afgeeft. Een bakkie pleur met de lekkerste smaken en diverse aroma’s komt je tegemoet. 

  Verstelbare lekbak

  Drink jij het liefst uit jouw favoriete mok? Dat is geen probleem dankzij de lekbak van de Senseo Quadrante. Deze is namelijk verstelbaar in hoogte. Je kunt eenvoudig de positie van de lekbak aanpassen op jouw favoriete kopje of mok. De hoogte van de kop of mok kan tussen de 75 en 124 mm liggen. 

  Automatische uitschakeling

  De Senseo Quadrante beschikt ook over automatische uitschakeling. Dit houdt in dat het apparaat na 30 minuten na het koffiezetten automatisch wordt uitgeschakeld. Hierdoor bespaar je veel energie. Verder is dit natuurlijk veilig als er kleine kinderen in de buurt zijn dat de machine uit zichzelf uit gaat. 

  Zet twee kopjes tegelijk

  Wil jouw partner ook een bakkie pleur? Of heb je bezoek? Dan komt deze functie zeker uit! De Quadrante zet binnen 1 minuut gemakkelijk twee kopjes koffie tegelijk. Zo hoef je de ander (of jezelf) niet te laten wachten.

  De verstelbare lekbak van de Senseo Quadrante

  Minpunten van de Senseo Quadrante

  Elke koffiemachine heeft natuurlijk zijn nadelen. Zo ook de Quadrante. Bedenk goed of deze nadelen voor jou een dealbreaker zijn, of niet. 

  Sterkte koffie en hoeveelheid water niet aanpasbaar

  Houd jij van een sterke bak koffie? Let dan op dat je bij deze machine niet de sterkte kunt aanpassen. Probeer om koffiepads te kopen met een hoge sterkte. De hoeveelheid water is ook niet aanpasbaar. Drink je uit een grote mok? Dan kun je het apparaat wel twee kopjes laten zetten. Zo, dat kun je dus eenvoudig oplossen. 

  Verse melk kan niet gebruikt worden

  Drink jij graag latte macchiato’s met heerlijke, romige melk? Dan kun je beter voor een ander apparaat gaan. Bekijk bij onze aankoopgidsen onze andere reviews, misschien zit daar het juiste apparaat voor jou tussen. Bij de Senseo Quadrante is het niet mogelijk om verse melk te gebruiken. Hij heeft namelijk geen ingebouwd melk compartiment. 

  Afwerking is lichtgevoelig

  Door de pianospray is de afwerking van het apparaat lichtgevoelig. Je zult sneller beschadigingen erop terugzien. Daarom is het belangrijk om bij het schoonmaken voorzichtig te zijn. Verder is het apparaat gemaakt van plastic. Dit is redelijk stevig, maar wil je een echt stevig apparaat kopen? Ga dan voor een apparaat van RVS of solide kunststof. Deze apparaten zijn alleen wel een stuk duurder.

  Ons oordeel over de Senseo Quadrante

  De Senseo Quadrante is niet zomaar een koffiepad machine. Hij zet de allerlekkerste koffie door de koffieboosttechnologie en doet dit ook nog eens binnen 1 minuut! Door het vierkante ontwerp is deze machine een echte eyecatcher. Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser, dus je bent weinig tijd kwijt aan onderhoud. Dit apparaat is zeker een aanrader. Zet jij binnenkort binnen no-time een of twee kopjes koffie?

  Voordelen
  Zet koffie in minder dan 1 minuut
  Haalt alles uit de koffiepads met de koffieboosttechnologie
  Verstelbare lekbak
  Automatische uitschakeling
  Kan twee kopjes tegelijk zetten
  Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser
  Nadelen
  Sterkte van de koffie en de hoeveelheid water niet aanpasbaar
  Verse melk kan niet gebruikt worden
  Afwerking is lichtgevoelig
  Heeft geen kalkindicator

  Conclusie

  De Senseo Quadrante is een mooi koffiezetapparaat waarmee je heerlijke koffie zet. Binnen 1 minuut kun je een of twee kopjes koffie maken. De koffieboosttechnologie zorgt voor intense aroma's en smaken. Door de verstelbare lekbak kun je altijd uit jouw favoriete mok of kopje drinken. Je bespaart veel energie door de automatische uitschakeling. Met dit apparaat zet je dus snel en met gemak een heerlijke bak.

  Specificaties

  Inhoud waterreservoir
  1,2 liter
  Autostop
  Na 30 minuten
  Lekbak
  Is verstelbaar
  Gewicht
  7 kilo
  Soort koffie
  Koffiepads