Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Americano

Americano

Geniet van milde koffie met een americano

Informatie

Koffiespecialiteit
1 persoon
5 min. bereiden

Ingrediënten

  • 30 ml water
  • 7 gram koffie
  • 30 ml heet water

Americano

Is een espresso veel te gek voor jou en een lungo ook net iets te sterk? Dan is de americano perfect voor jou! Deze koffiespecialiteit is namelijk een mildere lungo door de grote hoeveelheid water.

gebrouwen koffie - americano stockfoto's en -beelden

Echt Amerikaans

Het drankje heeft zijn naam te danken aan… Jaha je zou het bijna niet raden, de Amerikanen! Het verhaal gaat dat tijdens De Tweede Wereldoorlog de Amerikanen in Italië een espresso voorgeschoteld kregen. De Amerikanen waren niet gewend aan zulke sterke koffie en voegde heet water toe: de americano was geboren! Ben je benieuwd naar meer geschiedenis achter koffie, lees het in de geschiedenis van koffie

Verschil tussen de americano en lungo

Het verschil tussen een americano en een lungo is dat een americano simpelweg een aangelengde espresso is, bij een lungo is de doorlooptijd langer. Al het water loopt namelijk door de koffie heen. Hierdoor is het cafeïnegehalte hoger in een lungo. Bovendien is een americano een grotere bak koffie dan een lungo, dit maakt het drankje milder. Ook al zien de twee koffiespecialiteiten er bijna identiek uit, hebben de twee koffiespecialiteiten zeker verschillen. 

Leuk weetje! Een echte Italiaan zou nooit een americano bestellen. De naam zegt het namelijk al – americano – dit drankje is voor Amerikanen en buitenlanders. 

Sterke koffiespecialiteit

Wanneer je de koffiespecialiteit bestelt, krijg je vaak de espresso en het water apart. Op deze manier kun je naar smaak heet water toevoegen. De verhouding die meestal wordt aangehouden is 1:1. Voor sommigen is deze verhouding te sterk, dus een verhouding van ⅓ espresso en ⅔ water wordt ook vaak gebruikt.

Bereiden

1 Stap 1

Verwarm water

2 Stap 2

Zet een espresso

3 Stap 3

Doe de espresso bij het hete water, hierdoor ontstaat een mooie crèmelaag. Door de koffie toe te voegen aan het water ontstaat een mooie hazelnootkleurige crèmelaag

Ook lekker!