Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Arabica koffiebonen zijn erg geliefd. Maar welke moet je kiezen? Hier vind je de lekkerste arabica bonen
Inhoudsopgave

  De beste soorten Arabica koffiebonen

  Hi daar! Goede koffiebonen, de sleutel tot een lekker bakje koffie. Het bakje koffie wordt nog lekkerder wanneer de koffiebonen vers zijn en daarbij nog veel smaak afgeven. Denk bijvoorbeeld aan de beste soorten koffiebonen of nog specifieker: de beste Arabica koffiebonen. Koffiebonen komen uit verschillende landen en continenten uit de hele wereld. Zo zijn er over de wereld veel diverse koffieplanten en daaruit komen weer koffiebonen. Maar de beste Arabica koffiebonen van de Arabica koffieplant bespreken we aandachtig & overzichtelijk in dit artikel.

  Verschil tussen koffiebonen

  Van de koffiebonen Arabica en Robusta heb je wellicht wel eens gehoord. Deze soorten koffiebonen worden geproduceerd voor consumptie over de hele wereld. Een derde variant bestaat ook: de Liberica koffiebonen. Deze koffiebonen zijn aanzienlijk van lagere kwaliteit dan de andere twee. Deze koffiebonen zullen uiteindelijk dan ook volledig de strijd verliezen van de andere twee genoemde. 

  Arabica koffie is met 70% van de totale wereldproductie duidelijk koploper op alle andere koffieplanten. 

  Waar is de Arabica beter in vergeleken met Robusta en andere koffieplanten?

  • Het biedt over het algemeen een hogere kwaliteit, wat dan ook zorgt voor veel smaak.
  • De koffiebonen bevatten meer Antioxidanten: beschermt onze cellen voor schade door vrije radicalen.
  • Het heeft meer weg van een zachte, zoete smaak. Ook komen de smaaktonen chocolade en suiker langs. Hier zijn veel mensen dol op. 

  Zo zijn er nog meer voordelen te bedenken aan de koffiebonen, maar deze drie redenen moeten al genoeg zijn om de meeste mensen te overtuigen.

  Beste Arabica koffiebonen

  Nu je bent overtuigd (hopen we) dat je het best kan kiezen voor koffiebonen van Arabica, zijn onderstaand ‘de beste Arabica koffiebonen’ beschreven. Hier staan drie soorten beschreven die wij sterk aanraden. Elke soort heeft natuurlijk zijn eigen kwaliteiten en onderscheidingen.

  De beste medium roast koffiebonen

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Originale

  17,49
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 20 juli 2024 10:57

  De Gran Maestro Italiano Originale koffiebonen zijn een medium roast van 100% arabica bonen. De koffiebonen hebben hinten van karamel, dus als je van een zoete smaak houd, is dit al snel aantrekkelijk. Deze soort koffie heeft een fijn aroma, en een juiste balans tussen frisheid, karamel en een zacht-zoete afdronk. Deze afdronk kan associaties met melkchocolade oproepen bij men. De intensiteit van deze koffiebonen zijn beoordeeld met een 8/12. 

  De koffiebonen zijn goed geschikt voor de volgende manieren: bonenmachines, maar ook lungo, espresso, een basis voor koffie met melk. 

  Uit 1 kilo Gran Maestro Italiano koffiebonen zijn 111 kopjes te halen, mits het zetten van de koffie goed gaat natuurlijk. 

  De koffiebonen zijn geproduceerd uit de beste koffiegebieden in de landen Colombia en Brazilië. De Gran Maestro Italiano koffiebonen hebben een italiaanse kwaliteit en filosofie. Hiernaast zijn deze koffiebonen Rainforest Alliance gecertificeerd en klimaatneutraal geproduceerd. 

  De beste cafeïnevrije koffiebonen

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Decaffeinato

  17,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 20 juli 2024 10:57

  Zoals algemeen bekend kan cafeïne innemen niet goed vallen voor sommige mensen. Misschien heb jij het ook wel eens gehad: rusteloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn of angstgevoelens na het nemen van cafeïne. Dit zijn gevolgen die iedereen wel eens kan krijgen na het nemen van (teveel) koffie. Maar bepaalde mensen ervaren dit sneller dan de ander.

  Een perfecte oplossing voor mensen die liever geen cafeïne innemen is cafeïnevrije koffie een perfecte oplossing. De smaak hoeft er namelijk helemaal niet minder van te worden.

  De Gran Maestro Italiano Decaffeinato koffiebonen is een echte aanrader als je een cafeïnevrije koffie zoekt die nog wel de pure smaak van koffie heeft. Deze koffie smaak wordt niet minder van het ontbreken van cafeïne. 

  Deze koffie is van 100% arabica. De smaak heeft veel weg van een bloemig en fruitig karakter. Deze decaffeinato is niet bitter, maar wel fris, kruidig en een bloemig karakter. De intensiteit is beoordeeld met een 6 uit 12. 

  De koffiebonen zijn geschikt voor bonenmachines, lungo en espresso smaakt beide goed. Zelf vers gemalen Gran Maestro Italiano Decafinato is een perfecte basis voor filterkoffie. 

  De Gran Maestro Italiano Decafinato heeft een Italiaanse kwaliteit en filosofie. Daarnaast is het Rainforest Alliance gecertificeerd en klimaatneutraal geproduceerd. 

  De beste intensieve koffiebonen

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Espresso Forte

  17,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 20 juli 2024 10:57

  De Gran Maestro Italiano Espresso Forte koffiebonen zijn koffiebonen met een hoge intensiteit. De intensiteit is beoordeeld met een 11 uit 12. Hou je van een sterk bakje koffie is deze koffie 100% een aanrader. 

  Hou je van krachtige espresso, dan zijn het geweldige koffiebonen. Deze 100% arabica koffiebonen hebben een smaak die beschreven kan worden als: bloemig, chocolade, fruitig en kruidig. De verschillende smaken zijn geweldig in balans. Bij de smaak van chocolade wordt natuurlijk donkere (En romige) chocolade bedoeld. 

  De krachtige aroma zorgt ervoor dat de intensiteit zo hoog is van deze koffiebonen. Wat het een echte beleving maakt. De smeuïge body zorgt voor een juiste balans en de unieke smaak. 

  De koffiebonen zijn geschikt voor alle soorten bonenmachines en zal resulteren in krachtige espresso. Ook als basis voor koffie met melk heeft deze Espresso Forte een geweldige smaak.

  De Gran Maestro Italiano koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast wordt het klimaatneutraal geproduceerd.

  Roman Hut
  Koffieliefhebber

  Hi, Roman hier! Padel is een sport die ik zeer leuk vind (naast voetbal). Dit is door meerdere aspecten. In mijn dorp Voorthuizen zijn sinds kort padelbanen geplaatst, wat een leuke ontwikkeling is. Daarna ben ik geïnteresseerd geraakt in padel.

  Blogs van Roman lezen