Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Latte macchiato

Latte Macchiato

Genot voor het oog en smaak!

Informatie

Koffiespecialiteit
1 persoon
5 min. bereiden

Ingrediënten

  • 7 gram koffie
  • 40 ml water
  • 160 ml melk
  • Groot glas

Latte macchiato maken

Een latte macchiato is een prachtige koffie om te zien. Vaak geserveerd in een groot glas met een duidelijke scheiding tussen melk en koffie, je weet wel zo’n mooie lichtbruine overloop. De letterlijke vertaling van deze koffiespecialiteit is ‘gevlekte melk’ Deze naam slaat op de bereidingswijze van het drankje. De espresso wordt namelijk bij de melk geschonken: de melk wordt ‘bevlekt’. 

Juiste hoeveelheid melk

Nu denk je misschien: espresso + melk = cappuccino. Dat klopt, de ingrediënten van een cappuccino en een latte macchiato zijn hetzelfde. Echter, de twee drankjes hebben grote verschillen. Om te beginnen is de hoeveelheid melk bij een latte macchiato vele malen groter. De verhouding melk op koffie is bij een latte: ¾ melk en ¼ koffie. Bij een cappuccino is deze verhouding ¼ melk en ¾ koffie. Een cappuccino heeft dus een sterkere koffiesmaak. Het tweede verschil is dat bij een cappuccino de melk bij de espresso wordt geschonken en bij een latte gebeurt dit andersom. 

Naast dat het een knap drankje is, is de koffie populair door de milde smaak. De hoeveelheid melk is namelijk erg groot vergeleken de hoeveelheid melk. Dit drankje is perfect als ‘beginner koffie’ of voor mensen die niet zo fan zijn van de smaak van koffie.

Latte macchiato

Zoek je het toch wat sterkers? Lees dan hier hoe je een Caffé latte maakt thuis!

Bereiden

1 Stap 1

Schuim de melk op

2 Stap 2

Zet een espresso

3 Stap 3

Doe de espresso bij het melkschuim

4 Stap 4

Laat het glas een minuutje sta zodat er mooie lagen ontstaan

5 Stap 5

Geniet van de prachtige latte macchiato

Ook lekker!