Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Nespresso Lattissima one EN510.B Zwart

Inhoudsopgave

  Onze mening over Nespresso Lattissima one EN510.B Zwart

  De Nespresso Lattissima One EN510.B Zwart koffiemachine is een compacte koffiemachine die gebruiksvriendelijk, snel en compact is. Daarnaast heeft het meerdere functies die gebruikt kunnen worden met één druk op de knop. Het is geen ingewikkelde machine, heeft een soft Touch Pad en is voor iedereen bruikbaar.

  Verschillende koffievarianten

  Met de Lattissima One koffiemachine zijn diverse koffiesoorten te bereiden. Dit is natuurlijk een super handige functie. Hierdoor zit je niet vast aan één soort recept. Hierdoor kan je voor jezelf of voor bijvoorbeeld je gasten meerdere keuzes geven.
  Er wordt onderscheid gemaakt in koffiesoorten en melksoorten. De koffiesoorten die te bereiden zijn:

  • Espresso
  • Long

  Naast de koffiesoorten zijn er melksoorten te bereiden, die bestaan uit:

  • Cappuccino
  • Latte macchiato
  • Espresso macchiato

  Exclusief systeem

  De optische melkopschuimer wordt gebruikt bij het toevoegen van melk in de koffie. Dit is een censor die berekent hoeveel melk er gebruikt moet worden en melk aanvult als er meer melk nodig is voor de perfecte koffie. Het voordeel hiervan is dat melk verspilling tegengegaan wordt. Dit bespaart weer geld. Naast geldbesparing is dit dan ook duurzaam.
  Dit systeem wordt ook wel het Single Service systeem genoemd.

  Daarnaast wordt de koffiemachine automatisch uitgeschakeld na 30 minuten. Dus stel je vergeet de machine uit te schakelen, gebeurt dit na een tijd automatisch. Dit is positief kijkend naar energieverbruik.

  Makkelijk schoonmaken

  De Nespresso Lattissima One is makkelijk schoon te krijgen. De melkkan kan gewoon in de vaatwasser, dit scheelt veel tijd en is een voordeel dat uiteindelijk veel moeite scheelt. Het grote zwarte blok, wat zich plaatsvindt op de melkkan, kan tevens niet in de vaatwasser. Dit zwarte blok is aan te raden om schoon te maken in een ‘schone’ omgeving. Dus niet in de vaatwasser met andere vieze voorwerpen. Dit om de werking zo goed mogelijk te bevorderen.

  Design

  De koffiemachine heeft een keurige en nette uitstraling. Het is een compact ontwerp en past snel in een keuken. De machine straalt luxe uit door de gebruikte materialen van hoogwaardige kwaliteit (hendel in chroom en patroon van glanzende en matte lijnen).
  De Lattissima One is de meest kleine machine van de DeLonghi lijn. Het voordeel hiervan is, is dat het in principe in elke kamer zou moeten passen. De afmetingen van de koffiemachine zijn:

  • Hoogte 144 mm
  • Lengte 256 mm
  • Breedte 324 mm

  Daarnaast weegt de machine 4,7 kg.

  Time Performance

  De Nespresso Lattissima One koffiemachine heeft een uitstekende bereidingstijd. Met de bereidingstijd wordt bedoeld: hoe lang moet je wachten op het bereiden van je favoriete koffie? De koffiemachine kan meerdere koffievarianten klaarmaken, dus er is gekeken naar meerdere koffievarianten. Natuurlijk wil iedereen zijn of haar koffie zo snel mogelijk. Vooral als je een snelle koffie voor vertrek wil.

  Beginnend met de koffievarianten: Espresso en Lungo.
  De espresso wordt bijzonder snel bereidt. In 10 seconden was het kopje koffie gevuld. Dit is natuurlijk een snelle bereiding. Daarnaast wordt de andere koffievariant, de Lungo ook in een korte tijd bereidt: 15 seconden. Dit betekent dat de koffievarianten in een snelle tijd bereidt worden door de Lattissima One

  Daarnaast is ook gekeken naar het maken van cappuccino. De cappuccino duurt wel langer om te bereiden, omdat er extra activiteiten worden uitgevoerd. De warme opgeklopte melk werd eerst in het kopje toegevoegd en daarna kwam de koffie. In totaal duurde het maken van een cappuccino rond onder de 45 seconden.

  Prijs

  Voor minder dan 215 euro is de Nespresso Lattissima One EN510.B gloednieuw aan te schaffen. De koffiemachine is je geld waard en biedt je mogelijkheden, daarnaast is het een machine die niet veel ruimte inneemt. Echter worden er natuurlijk cups gebruikt, die hoog in prijs kunnen uitvallen. Hierin moet er overwogen worden welke cups gebruikt willen worden en hoe duur de cups maximaal mogen zijn.

  Voordelen
  Gebruikersvriendelijk
  Compact
  Diverse koffierecepten
  Duurzaam
  Betaalbaar
  Nadelen
  Cups (kunnen duur uitvallen)
  Waterreservoir van 1L

  Conclusie

  Perfect voor mensen die een koffiemachine (cups) zoeken die niet veel ruimte inneemt en makkelijk in gebruik is.

  Specificaties

  Hoogte
  144 mm
  Lengte
  256 mm
  Breedte
  324 mm
  Gewicht
  4.2 kg
  Waterreservoir
  1 L