Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
caffè latte

Caffè latte

Zwart bakkie net te bitter? Caffè latte is je vriend!

Informatie

Tussendoor
1 persoon
5 min. bereiden

Ingrediënten

  • Een dubbele espresso van 60 ml
  • 120 ml volle melk direct uit de koelkast

Caffè latte

De Italianen bedachten veel koffiesoorten, zoals de espresso en de cappuccino. Het is dan ook niet gek als je denkt dat de caffè latte een Italiaanse uitvinding is. Toch is deze romige koffiedrank hoogstwaarschijnlijk bedacht door Amerikanen. Toen espresso uit koffiemachines populair werd in de Verenigde Staten, voegden de Amerikanen vaak warme melk aan de espresso toe om de bittere smaaksensatie te verzachten. Deze romige drank hebben we dus te danken aan de Amerikanen. Stel je wil toch dit heerlijke koffiedrankje in Italië drinken, dan moet je goed opletten! Als je het afkort tot ‘latte’, krijg je namelijk alleen een kopje melk. Wil je nu een latte, of een ander koffiedrankje, gaan drinken in Italië of Amerika? Lees dan hier over hoeveel je zou betalen voor een bakkie pleur in deze en andere landen.

Belangrijke rol voor melk

Caffè latte is, net zoals koffie verkeerd, een drank waarbij melk een grote rol speelt. Toch zijn de koffiedrankjes niet hetzelfde. Dat komt doordat latte wordt geschonken met espresso, terwijl koffie verkeerd wordt geschonken met zwarte koffie. Toch wordt bij koffietentjes vaak espresso als basis genomen wanneer je koffie verkeerd bestelt. Hierdoor zit daar geen verschil tussen koffie verkeerd en caffè latte. 

Let op de verhouding

Let goed op de verhouding wanneer je het drankje maakt. Bij caffè latte draait het namelijk om de juiste verhoudingen tussen koffie en melk. Besteed dus aandacht aan dat je het kopje vult met  ⅓ espresso en ⅔ melk. Er komt bijna geen schuim aan te pas. Als je deze goede verhouding te pakken hebt, kun je gaan genieten!

caffè latte

Bereiden

1 Stap 1

Zet een heerlijke dubbele espresso in een kopje waar minimaal 200 ml in kan

2 Stap 2

Giet de volle melk in een kannetje

3 Stap 3

Stoom de volle melk. Volle melk is wel het moeilijkst om te schuimen, maar het wordt gebruikt omdat deze melk het mooiste resultaat en de beste smaak geeft

4 Stap 4

Giet de gestoomde melk in een hoek van ongeveer 20 graden in het kopje

5 Stap 5

Serveer de caffè latte met een lepel om mee te roeren

6 Stap 6

Geniet van deze romige koffiedrank!

Ook lekker!