Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave

  De mooiste Latte Macchiato glazen

  Latte macchiato glazen zijn heel belangrijk voor de koffie ervaring. Ze laten deze heerlijke koffiedrank er lekkerder uitzien én nog beter smaken! Als ik ergens van kan genieten, is het wel van een romige latte macchiato in een mooi glas. Vooral op een koude, sombere en regenachtige dag, lekker bij de warme en knisperende haard. Niemand doet mij nog wat! Herken je dat gevoel? 

  Een latte is volgens kenners, en volgens mij, één van de lekkerste koffiespecialiteiten die er is. Het is een mix tussen koffie en veel melk. Als je een latte wil maken heb je eigenlijk een geschikt koffiezetapparaat nodig. Niet alle apparaten kunnen latte macchiato’s maken. Kijk bijvoorbeeld naar de Philips ep1220/00 voor een topper wat betreft latte macchiato. Geen apparaat om een latte mee te maken, maar heb je er wel heel veel zin in? Kijk dan bij ons recept voor latte macchiato en maak het eenvoudig zelf.

  Zoals gezegd zorgt niet alleen de koffie voor een goede smaakbeleving. Er speelt meer mee, namelijk de glazen. Latte macchiato glazen spelen een belangrijke rol bij het drinken van deze koffiespecialiteit. De smaak van koffie hangt erg af van de vorm van een glas. Eigenlijk net zoals bij het drinken van een wijntje. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de vorm van een glas heeft invloed op de smaak van koffie en kan de koffie perfect tot smaak brengen. Of de koffie juist enorm verknallen. Zorg er daarom voor dat je altijd de juiste glazen hebt bij de soort drank die je drinkt. Bovendien zou het zonde zijn als je een latte drinkt uit een mok, het oog wil natuurlijk ook wat.

  Onze top 3 Latte Macchiato glazen

  Leonomics latte macchiato glazen

  Een goed latte macchiato glas hoort natuurlijk natuurlijk doorzichtig te zijn. Je wil genieten van de prachtige laagjes die kenmerkend zijn voor deze koffiedrank. De latte macchiato glazen zijn prachtig. Een stevig glas met een prachtige elegante vorm. 

  Altom staat bekend om haar koffieproducten, en doet met deze latte macchiato glazen zeker haar naam eer aan. Een strakke lange lepel is bij de aankoop inbegrepen, hoe tof!

  De glazen hebben een inhoud van 330 milliliter, jij kunt dus extra lang genieten van je latte. Door de slanke vorm komen de verschillende lagen goed tot zijn recht. Het glas heeft een oor, maar ook een dikke wand. Zo kan jij het glas toch vastpakken zonder je handen te verbranden. Een ander voordeel is dat de glazen vaatwasmachinebestendig zijn, je hoeft ze dus niet met de hand af te wassen. Al met al zijn deze latte macchiato glazen echte toppers!

  Luxe Latte Macchiato Glazen

  ★★★★★
  26,95
  Bol.com
  Vanaf 28 mei 2024 15:41

  Villeroy en Boch New Wave glazen

  Villeroy en Boch is al jaren toonaangevend fabrikant voor accessoires in huis. En dat is zeker terug te zien in deze glazen. Want ja, deze prachtige latte macchiato glazen van Villeroy en Boch zijn echte eyecatchers voor ieder interieur. De New Wave lijn bestaat uit prachtige glazen met een levend oor. Het oor bestaat uit edelstaal en is over het gehele glas doorgetrokken. Wil jij een latte glas met oor? Dan zijn deze glazen echt iets voor jou!

  De glazen van Villeroy en Boch hebben iets minder inhoud dan de glazen van Leonomics, namelijk 300 milliliter. Het glas is extra robuust, want het is gemaakt van kristal. Daarnaast is het ook erg duurzaam. Dat neemt niet weg dat je het niet in de vaatwasser mag stoppen, want deze glazen zijn gewoon vaatwasbestendig. Het glas is niet dubbelwandig, maar door het oor hoeft dit geen probleem te zijn.

  Villeroy & Boch New Wave Koffie- & Theeglas

  ★★★★★
  26,98
  Bol.com
  Vanaf 28 mei 2024 15:41

  Leopold Vienna glazen

  Met de Leopold Vienna Latte Macchiato glazen verbrand jij nooit je handen, want deze glazen hebben een dubbele wand. Je kan je glas gewoon oppakken, ook als de inhoud warm is. Een ander voordeel van een dubbelwandig glas is dat de koffie langer warm blijft. De warmte kan lastiger verdwijnen door de wand. Let wel op dat jij je mond niet verbrandt. 

  Dit glas heeft een inhoud van 280 milliliter en is 13,3 centimeter hoog. Ook bij dit glas kan je genieten van de verschillende lagen. Maak het jezelf makkelijk, stop ook dit glas gewoon in de vaatwasmachine.

  Leopold Vienna - Dubbelwandig glas

  ★★★★★
  19,54
  Bol.com
  Vanaf 28 mei 2024 15:41

  Koopgids

  Om jouw zoektocht naar het perfecte latte macchiato glas zo makkelijk mogelijk te maken heb ik deze koopgids opgesteld. Het doel van dit alles: de lekkerste romige latte voor jou! Ik zet voor jou op een rijtje waar een latte macchiato glas aan moet voldoen zodat jij nog beter jouw keuze kunt maken:

  • Een latte glas moet lang zijn. Een lang glas past beter bij deze drank, omdat een latte natuurlijk uit laagjes bestaat. Het drinkt dus makkelijker uit een lang glas en het ziet er ook mooier uit!
  • Je hebt niet alleen een lang glas nodig, maar ook een lange lepel! Je moet natuurlijk (nadat je de drank een tijdje hebt bewonderd) de verschillende laagjes met elkaar mengen voordat je het opdrinkt. Met een lange lepel kun je het makkelijkst roeren in een lang glas.
  • Zijn jouw handen niet echt vuurvast? Dan is het verstandig om voor een dubbelwandig latte macchiato glas te gaan. Zo kun je altijd het glas vastpakken. Wel opletten dat je hierdoor niet te snel een slok neemt en je tong brandt!

  Ik hoop dat je met mooie glazen nog meer gaat genieten van jouw favoriete koffiedrank. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!