Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Krups Intuition Preference EA8738

De Krups Intuition Preference EA8738 in het zwart. Het display staat aan.

Onze mening over Krups Intuition Preference EA8738

De Krups Intuition Preference EA8738 is een moderne machine met veel opties en een melkslang. Met deze machine is het mogelijk om met één druk op de knop een van de 11 koffiespecialiteiten te zetten. De specialiteiten kun je kiezen op een touchscreen kleurendisplay. Deze Krups koffiemachine heeft ook vele opties. Het is namelijk mogelijk om de sterkte van je koffie, de maalgraad van de bonen en de temperatuur van je bakkie in te stellen. En heb je het perfecte recept gevonden, dan kun je deze heel simpel opslaan zodat ook je ook je favo recept binnen 1 knop kunt zetten! En op deze volautomaat kun je wel 8 recepten opslaan en dat is erg veel vergeleken met andere volautomaten.

 

Voordelen van de Krups Intuition Preference EA8738

De Krups Intuition Preference EA8738 is een erg populaire machine. Dat is ook niet gek, want deze Krups koffiemachine heeft meerdere voordelen, waaronder de speciale melkslang en het eenvoudige onderhoud.

Speciale melkslang voor de lekkerste cappuccino en latte macchiato

Met deze machine kun je een overheerlijke cappuccino of latte macchiato zetten. Deze Krups Intuition Preference EA8738 heeft namelijk een melkslang zoals je op de afbeelding kunt zien. Dit is een slangetje die ervoor zorgt dat de koude melk wordt opgezogen, wordt verwarmd en uiteindelijk belandt de melk automatisch in jouw bakkie koffie.

De Intuition Preference Ea8738 van Krups met de melkslang aangesloten op de melkkan

11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten

Met de Krups Intuition Preference EA8738 maak je ook nog eens tal van heerlijke koffiespecialiteiten. Deze Krups heeft namelijk 11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten: americano, café latte, espresso, doppio, espresso macchiato, latte macchiato, lungo en ristretto. Met één druk op de knop heb jij jouw favoriete koffiedrank te pakken.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud aan deze volautomaat is gemiddeld werk. De machine zal zelf aangeven wanneer die moet worden ontkalkt en zal je hierin ook stap voor stap begeleiden. Verder raad ik aan de uitneembare onderdelen zoals het uitlekbakje regelmatig te reinigen. En handig om te weten: alle uitneembare onderdelen zijn vaatwasserbestendig, heerlijk toch!

Reinigingsprogramma

Zoals de naam van de Krups Intuition Preference al zegt, is dit apparaat erg intuïtief. Het geeft namelijk zelf aan wat er gedaan moet worden. Zo geeft het aan wanneer je het reinigingsprogramma moet gebruiken of wanneer het tijd is om de melkslang te reinigen. Het automatische reinigingsprogramma neemt jou veel werk uit de handen.

Ontkalken

Deze machine is zowat onderhoudsvrij! De Krups EA8738 heeft een automatische ontkalker, waardoor de machine op het juiste moment zelf de reiniging uitvoert. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over eventuele kalkvorming.

Melkslang

Tip! Houd jij ook niet van afwas net zoals ik? Dan is het ook een optie om de slang simpelweg in een pak melk te zetten. Hierdoor hoef je de glazen melkkan niet te gebruiken en dus ook niet af te wassen. Zeker een tip om te onthouden dit zou ik zeggen!

Modern en gebruiksvriendelijk design

De Krups Intuition Preference EA8738 ziet er ook nog eens geweldig uit. Het mooie moderne design past in elke keuken. De grote watertank is ook nog eens subtiel weggewerkt aan de achterkant van het apparaat.

De ideale bediening maakt het ontwerp van deze machine nog beter! De intuïtieve bediening maakt alles een stuk makkelijker. Je kiest jouw favoriete koffiedrank op het handige, grote display. Met de kleurtjes op het scherm kun je zelf de sterkte en hoeveelheid aanpassen. Je hoeft verder ook niet aan andere knoppen te draaien, want je bedient de machine volledig via het display!

Het handige en intuïtieve display van de Krups Intuition Preference EA8738

Nadelen van de Krups Intuition Preference EA8738

Geen enkel koffiezetapparaat is perfect en dat geldt ook voor de Krups Intuition Preference EA8738. We hebben voor jou de nadelen hieronder op een rijtje gezet.

Geen kopjesverwarmer

De lekkerste koffie drink je natuurlijk het liefst in een warm kopje. Wanneer je koffie in een koud kopje doet, neemt de temperatuur van de koffie natuurlijk af. Een kopjesverwarmer lost dit probleem op. Bij sommige machines zit dit er al in, maar jammer genoeg is daar bij de Krups Intuition Preference geen sprake van. Probeer de kopjes op een andere manier op te warmen, bijvoorbeeld door een losse kopjesverwarmer te kopen.

Niet via een app bedienbaar

Hoe relaxt is het als je in bed ligt en je vanuit daar je apparaat een heerlijke kop koffie kan laten klaarmaken? Het is de droom van elke koffieliefhebber. Het op afstand bedienen doe je met een speciale app. Jammer genoeg is dat bij dit apparaat niet mogelijk. Dan maar naar de machine toe lopen en op het knopje op het apparaat drukken.

Voordelen
2 melkspecialiteiten tegelijkertijd
Melkslang
11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten
Modern apparaat
Touchscreen kleurendisplay
Eenvoudig onderhoud
Nadelen
Geen kopjesverwarmer
De machine is vrij groot
Geen bediening via app

Conclusie

Met de Krups Intuition Preference EA8738 krijg je waar voor je geld. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met het intuïtieve bedieningspaneel en ziet er strak uit. Het eenvoudige onderhoud en de speciale melkslang maken het gebruik van dit apparaat een feest. Jammer genoeg is het deze koffiemachine niet bedienbaar via een app.

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud bonenreservoir
250 gram
Inhoud waterreservoir
3 liter
Melkschuim methode
Melkslang
Aantal kopjes per zetbeurt
2
Garantie
2 jaar
Afmetingen (lxbxh)
44x44x40 cm