Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
beste melkopschuimer
Inhoudsopgave

  De beste melkopschuimer van 2023

  Doe je ogen eens dicht en beeld je de meest perfecte cappuccino voor: koffie, dikke luchtige schuimlaag, een perfect figuurtje bovenop. Begin jij ook al te kwijlen? Ik wel hoor. Met een melkopschuimer kun je de perfecte melkschuim creëren voor bijvoorbeeld op een cappuccino of latte macchiato. Een automatische melkopschuimer: de naam zegt het al, dit is een machine die binnen tientallen seconde koude melk omtovert tot dikke melkschuim. Bij Koffieliefhebbers hebben we onderzoek gedaan naar de beste melkopschuimer. Wij willen natuurlijk dat jij de beste keuze maakt! Lees lekker verder en kom er achter wat de beste melkopschuimer is!

  Beste elektrische melkopschuimer

  We hebben in verschillende categorieën de beste melkopschuimer gevonden. Op deze manier is er voor ieders situatie de perfecte melkopschuimer. De categorieën zijn:

  De beste … melkopschuimer 

  • Prijs/ kwaliteit
  • Meest verkochte 
  • Luxe 
  • Budget  
  • Grote

  Beste prijs/ kwaliteit melkopschuimer

  KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer

  ★★★★★
  42,99
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 07:48

  Met de KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer kun je razendsnel de meest fantastische cappuccino’s, latte macchiato’s en andere warme of koude melkspecialiteiten maken. Giet je favoriete melk in het reservoir en kies voor één van de drie opties: warm opschuimen, koud opschuimen of opwarmen. Binnen tientallen seconde is de melk gereed. De opschuimer heeft een schenktuit waardoor het gemakkelijk is om de melk uit te gieten. 

  De opschuimer heeft aan de binnenkant van de kan verschillende markeringen voor de maximale hoeveelheid melk. De maximale capaciteit voor het verwarmen van melk is 240 ml. De maximale capaciteit voor het bereide van melkschuim is 115 ml, dit is voldoende voor 1 grote kop koffie of twee normale koffies. 

  Tip! Gebruik volle of speciale barista melk. Dit soort melk geeft meer smaak en van die hele kleine luchtbelletjes die je wilt. 

  De opschuimer beschikt over een temperatuurregeling systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de melk tot de meest optimale temperatuur wordt verwarmd, nooit te hete melk dus! Melk smaakt het zoetst op een temperatuur tussen de 60 en 65 graden. Bovendien schakelt de machine automatisch uit na gebruik en zorgt de SMART temperatuur functie ervoor dat de opschuimer nooit oververhit zal raken, wel zo veilig! 

  Voordelen 

  • Keuze uit 3 opties
  • Dikke melkschuim  
  • Gemakkelijk in gebruik 
  • Optimale melk temperatuur 
  • Schakelt automatisch uit 
  • Kan niet oververhit raken 
  • Strak design 
  • Goede prijs/ kwaliteit verhouding

  Nadelen 

  • Schoonmaken na elk gebruik 

  Specificaties

  Garantie1 jaar
  Melk verwarmen 240 ml
  Melk opschuimen 115 ml
  Max temperatuur 65° Celsius
  Tijd opschuimen60 tot 90 seconden
  Tijd verwarmen 130 tot 140 seconden
  Vaatwasserbestendig Nee

  Beste meest verkochte melkopschuimer

  Philips Senseo Melkopschuimer

  ★★★★★
  79,99
  68,00
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 07:48

  De Philips Senseo Milk Twister melkopschuimer is razend populair en is naast zwart ook beschikbaar in het wit, licht groen en licht roze. Met deze opschuimer heb je binnen 1 druk op de knop overheerlijke dikke melkschuim. De opschuimer biedt twee opties, je kunt kiezen voor warme of koude melkschuim. Ideaal voor als in de zomer zin hebt in een ijskoffie! 

  Aan de binnenkant van de opschuimer zitten lijnen voor de maximale hoeveelheid melk. De maximale capaciteit voor het opschuimen van melk is 120 ml. Dit is genoeg voor twee cappuccino’s. 

  Tip! Voor het creëren van de meest perfecte melkschuim moet je ervoor zorgen dat de binnenkant kurkdroog is. Let er dus op dat je ook tijdens opschuim beurten de machine moet reinigen en goed afdrogen. 
  Het is mogelijk om de temperatuur en snelheid zelf in te stellen. De ideale temperatuur van melk is tussen de 60 en 65° Celsius. Op deze temperatuur is de melk namelijk het zoetst. Daarnaast heeft de opschuimer een antikleeflaag waardoor schoonmaken erg gemakkelijk is. Het schoonmaken vereist alleen het afspoelen en afdrogen van de opschuimer. Philips raad het om dit zo snel mogelijk na gebruik te doen om aangekoekte melkresten te voorkomen. De deksel en klopper spoel je af onder de kraan of in de vaatwasmachine.

  Voordelen 

  • Compact design 
  • Gemakkelijk in gebruik 
  • Warme en koude schuim mogelijk 
  • Goede melkschuim 
  • Gemakkelijk te reinigen 

  Nadelen 

  • Het snoer is kort
  • Inhoud is voldoende voor 2 cappuccino’s 
  • Opschuimer kan niet opwarmen in tegenstelling tot veel andere opschuimers

  Specificaties

  Melk opschuimen 120 ml
  Tijd opschuimen 130 seconden
  Materiaal Plastic
  Garantie2 jaar
  Philips Senseo Milk Twister
  Philips Senseo Milk Twister

  Zie hieronder een video waarin de Philips Senseo Milk Twister te zien is

  De beste luxe melkopschuimer

  SMEG Melkopschuimer Blauw

  ★★★★★
  198,95
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 07:48

  Deze SMEG melkopschuimer is ideaal voor het maken van een cappuccino, latte macchiato of flat white. Bovendien ook voor instantdranken zoals warme chocolademelk. De melkopschuimer is ontworpen om hoge prestaties, gebruiksgemak en veiligheid te garanderen. Daarnaast is de melkopschuimer nog in 5 andere kleuren verkrijgbaar. 

  De machine beschikt over 6 vooraf ingestelde programma’s en een handmatige functie waarbij je zelf kiest hoe jij je schuim wilt, warm of koud en licht of dik. Bovendien is er een speciaal programma voor het maken van chocolademelk. Ook maak je gemakkelijk een ijskoffie met deze opschuimer. Je hoort het al, genoeg keuze om de hele week lekker te kunnen experimenteren. 

  In de binnenkant van de machine lees je gemakkelijk af hoeveel melk je nodig hebt voor een kleine of grote kop. De machine heeft voor het opschuimen van melk een maximale capaciteit van 250 ml, voldoende voor wel 4 cappuccino’s! De inhoud van deze opschuimer is groter dan de gemiddelde melkopschuimer. 

  SMEG is een Italiaans familie bedrijf dat hoogwaardige producten produceert. Het merk onderscheidt zich door het opvallende design en de goede kwaliteit.SMEG wint regelmatig verschillende awards voor hun producten.

  Voordelen 

  • Genoeg melk voor 4 cappuccino’s 
  • Hoge kwaliteit 
  • Fraai design 
  • 6 verschillende programma’s 
  • Chocolade melk en ijskoffie mogelijk 

  Nadelen 

  • De melkopschuimer is redelijk groot

  Specificaties

  Melk opschuimen250 ml
  Melk verwarmen 600 ml
  Materiaal Kunststof & metaal
  Garantie 2 jaar
  beste melkopschuimer
  beste melkopschuimer

  Beste budget melkopschuimer

  Inventum Elektrische Melkopschuimer

  ★★★★★
  44,99
  34,00
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 07:48

  Met de Inventum MK350 heb je in slechts 90 seconden heerlijke dikke melkschuim. Deze melkschuim is perfect voor op een cappuccino, latte macchiato of chai latte. In principe kunnen allen melksoorten gebruikt worden, zelfs haver en soja melk, maar echte volle of speciale ‘barista’ melk geven het beste resultaat. 

  In de melkschuimer is ruimte om tot 240 ml melk te verwarmen en 115 ml melk op te schuimen. 115 ml staat gelijk aan één grote of twee kleine cappuccino’s. Aan de binnenkant van de kan staan er markeringen die aangeven tot waar je de kan maximaal kunt vullen zonder dat het overstroomd. De melkopschuimer kun je snoerloos bijvullen en uitschenken. Bovendien schakelt de melkopschuimer automatisch uit wanneer het melkschuim klaar is. 

  De melkopschuimer is gemaakt van RVS en kunststof. Dankzij de grote handgreep en de 360 graden draaibare voet kunt je de melkopschuimer gemakkelijk oppakken en weer op de voet zetten. Daarnaast is de opschuimer gemakkelijk te reinigen door de anti-kleeflaag. Doe dit wel zo snel mogelijk na het opschuimen of verwarmen van de melk. 
  En niet te vergeten maak je met deze opschuimer ook binnen een handomdraai chocolademelk: heerlijk toch!

  Tip! Gebruik geen lepel of andere metalen voorwerp om het melkschuim uit de opschuimer te scheppen. Dit zal de coating beschadigen.

  Voordelen 

  • Vriendelijke prijs
  • Goede melkschuim 
  • Gemakkelijk schoon te maken door anti-kleeflaag 
  • Gemakkelijk in gebruik 

  Nadelen 

  • Maximum 2 cappuccino’s tegelijkertijd 
  • Koud opschuimen is niet mogelijk

  Specificaties

  Melk opschuimen 115 ml
  Melk verwarmen 240 ml
  Tijd melk opschuimen 90 seconden
  Materiaal RVS & kunststof
  Garantie 2 jaar
  Inventum MK350 beste melkopschuimer
  Inventum MK350
  Inventum MK350 beste melkopschuimer

  Beste grote melkopschuimer

  Severin Inductiemelkopschuimer

  ★★★★★
  96,00
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 07:48

  Met deze melkopschuimer kun je melkschuim maken voor de hele familie! De melkopschuimer heeft namelijk een erg grote inhoud. Ideaal wanneer je met veel thuis bent of er mensen op visite komen die wel houden van een bakkie cappuccino. De opschuimer heeft namelijk ruimte om ca. 120 – 350 ml melk op te schuimen en ca. 120 – 700 ml op te warmen. Dit is erg veel vergeleken andere melkopschuimers!

  Reiniging van de melkopschuimer is erg eenvoudig door de vaatwasserbestendige roestvrijstalen melkcontainer. Het innovatieve inductieproces garandeert geen kans op oververhitting en verschroeiing, wel net zo veilig.
  De melkopschuimer beschikt over een innovatieve chocolade melkfunctie voor warme chocolademelk gemaakt van hele chocoladestukken. Bovendien schuim je eenvoudig warm of koud op waardoor zelfs een ijskoffie niet te gek is voor deze melkopschuimer. Wanneer je warm opschuimt kun je zelf de temperatuur instellen. De temperatuur is instelbaar van 45°C tot 65°C in stapjes van 5°C. Dit kun je instellen door te draaien aan de grote ronde knop.

  Voordelen

  • Temperatuur instelbaar (dit hebben niet veel opschuimers) 
  • Chocolade melk en ijskoffie mogelijk 
  • Warm en koud melk opschuimen 
  • Modern systeem 
  • Eenvoudige reiniging door vaatwasserbestendige kan
  • Melkschuim voor de hele familie in 1 keer! 
  • Nauwkeurig inschenken dankzij Barista-uitloop, ook geschikt voor latte art

  Nadelen 

  • Groot apparaat
  • Bereidingstijd redelijk lang

  Specificaties

  Melk opschuimen 120 – 350 ml
  Melk opwarmen 120 – 700 ml
  Tijd opschuimen 3 minuten
  Materiaal RVS & kunststof
  Garantie 2 jaar

  Beste handmatige melkopschuimer

  Naast elektrische melkopschuimers heb je natuurlijk ook de voorganger: handmatige melkopschuimers. De naam zegt het al: je moet zelf je hand bewegen om de melk op te schuimen, dat zijn we tegenwoordig bijna niet meer gewend 😉 Een handmatige melkopschuimer is vele malen goedkoper dan een elektrische.

  Grandlux Handmatige Melkopschuimer

  ★★★★★
  17,95
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 07:48

  Een handmatige melkopschuimer is eigenlijk het veertje als die in een elektrische zit alleen dan verbonden aan een handvat. Door de melkopschuimer te bewegen door de warme melk ontstaat er melkschuim. De beste handmatige melkopschuimer is Grandlux Melkopschuimer. Deze melkopschuimer is gemakkelijk in gebruik en voelt goed in de hand. Na 30 seconden is de warme melk omgetoverd tot dikke melkschuim.  
  De opschuimer is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal waardoor de opschuimer stoer en robuust oogt. Bovendien is roestvrij staal erg duurzaam. Het schoonmaken van de opschuimer is zo gebeurt. Je kunt de opschuimer simpelweg afspoelen onder de kraan. Door de batterijen in het handvat kan de opschuimer niet in de vaatwasser.

  Voordelen 

  • Binnen 30 seconde dikke melkschuim 
  • Je kun de opschuimer makkelijk meenemen 
  • Gemakkelijk te reinigen 
  • Duurzaam 
  • Batterijen worden standaard bijgeleverd
  • Goedkoop vergeleken elektrische opschuimers 

  Nadelen 

  • Verwarmt de melk niet maar schuimt alleen op

  Specificaties

  Tijd melk opschuimen 30 seconden
  Materiaal RVS

  Koopgids

  Waar moet je op letten bij het kopen van een melkopschuimer?

  Om jouw zoektocht naar de perfecte melkopschuimer zo makkelijk mogelijk te maken hebben we koopgids opgesteld. Het doel van dit alles is natuurlijk: de allerlekkerste melkschuim voor op een cappuccino of latte macchiato!

  Wat is een melkopschuimer?

  Een melkschuimer is een apparaat waarmee je melk kunt opschuimen tot melkschuim. Melkschuim is het resultaat van melk heel hard opkloppen. Melkschuim kun je gebruiken voor een cappuccino of latte macchiato. Je kunt op veel verschillende manieren melk opschuimen, denk aan een stoompijpje, melkreservoir of melkslang. Deze manieren zitten vaak bij een volautomaat. Wanneer je een koffiemachine hebt zonder opschuim methode kun je een aparte melkopschuimer kopen. Een elektrische melkopschuimer is een gemakkelijke manier voor het opschuimen van melk, de machine doet namelijk al het werk. Er zijn veel verschillende melkopschuimers, gelukkig niet zo veel als koffiemachines, want dat zou de zoektocht nog moeilijker maken. 

  Prijs

  De prijs van handmatige melkopschuimers beginnen rond de € 5,- en lopen tot ca. € 25,- euro. Houd hierbij wel in je achterhoofd dat goedkope opschuimers vaak niet erg stevig zijn en gaan daardoor snel kapot. De prijzen van elektrische opschuimers beginnen rond de € 25,- en lopen tot ca. € 190,- euro. De prijsverschillen ontstaan onder andere door het merk van de opschuimer. Voor een merk als SMEG betaal je veel meer dan een wat minder bekend merk, ook al zijn de opschuimers niet per se beter. Daarnaast ontstaan de prijsverschillen ook door het aantal opties die de melkopschuimer biedt. Daarover wordt hieronder meer verteld.

  Warm en/of koud opschuimen

  Sommige opschuimers kunnen en warm en koud opschuimen. Sommige alleen warm en bij handmatige moet je zelf de melk opwarmen. Let hier goed op bij het kopen van een opschuimer. Ga na wat jouw behoeftes zijn. Heb jij zin in een warme cappuccino en in de zomer zin in een ijskoffie: opschuimer die warm én koud kan opschuimen. Veel opschuimers kunnen alleen warm opschuimen. Kortom ga na wat jij voor soort koffie je wilt drinken en neem dit mee bij het kopen van een opschuimer.

  Verwarmen

  Naast het opschuimen van melk kunnen veel opschuimers ook melk verwarmen. Warme melk kun je gebruiken voor een koffie met melk, babymelk of gewoon drinken als warme melk. Deze functie hebben veel opschuimers.

  Verschillende standen

  Bij sommigen opschuimers kun je zelf aangeven hoe dik je het melkschuim wilt. Deze functie hebben niet veel opschuimers.

  Schoonmaken

  Het schoonmaken van je melkopschuimer is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen plakkende en zuur-ruikende melkresten in je opschuimer. Het is daarom aan te raden om de opschuimer direct na gebruik om te spoelen of (wanneer mogelijk) in de vaatwasser te zetten. Sommige opschuimers hebben elektronische onderdelen aan de melkcontainer waardoor ‘ie niet in de vaatwasser kan. 

  Bovendien hebben veel opschuimers een speciale coating aan de binnenkant waardoor de melk niet kan aankoeken. Deze coating maakt het schoonmaken van de melkcontainer erg gemakkelijk.

  Tips

  *In principe kun je alle soorten melk, zelfs haver en amandel, opschuimen. Toch krijg je de beste melkschuim wanneer je volle melk of ‘barista’ melk gebruikt. Hoe vetter de melk hoe langer het melkschuim mooi vloeibaar blijft. 

  *Haal niet met een lepel of andere ijzeren voorwerp het melkschuim uit de opschuimer. Dit zal namelijk de coating aantasten. Deze coating zorgt ervoor dat de melk niet blijft kleven en beschermt de melkcontainer. 

  *Zorg ervoor dat de melkcontainer kurk droog is wanneer je de melk gaat opschuimen. Hoe droger hoe beter het schuim zal worden. 

  *Melk smaakt het meest zoet tussen de 60 en 65° Celsius. Een cappuccino of latte macchiato is dus nooit kokend heeft maar ca. 60° Celsius. Het is aan te raden om een cappuccino onmiddellijk te drinken. Het romige karakter verdwijnt namelijk al na 2 minuten.

  Waar wacht je nog op?!

  Hopelijk hebben wij jouw zoektocht naar de perfecte opschuimer wat makkelijker kunnen maken! Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben stuur dan een mailtje naar info@koffieliefhebbers.nl en wij zoeken het voor je uit!

  Ps. Ben je op zoek naar de beste koffiemachine? Lees het in de beste koffiemachine!