Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
flat white

Flat White

Start je dag goed met een Flat white

Informatie

Koffiespecialiteit
1 persoon
5 min. bereiden

Ingrediënten

  • Dubbele espresso of risetto
  • 150 ml melk

Flat white

De flat white is tegenwoordig een razend populair drankje! Deze heerlijke koffiedrank vindt zijn oorsprong in of Australië of Nieuw-Zeeland. Beide landen hebben een verschillend verhaal over hoe het drankje is ontstaan. Nieuw-Zeeland zegt dat het drankje is ontstaan toen er een mislukte cappuccino werd geserveerd. De melk was onvoldoende geschuimd: spottend werd het drankje toen de ‘flat’ white genoemd. De Australiërs beweren dat het drankje is ontstaan tijdens een periode van slechte melk. De melk schuimde niet genoeg op, met als resultaat: de flat white.

Een cappuccino, maar net anders

Het drankje heeft veel weg van een cappuccino, maar is toch net iets anders. Het zit qua formaat tussen een cappuccino en latte macchiato. Het geen dat de koffie eigenzinnig maakt is de textuur van de melk. Hier dankt deze koffie ook zijn naam aan. De melk van een flat white heeft namelijk geen bubbeltjes in tegenstelling tot een cappuccino. Bovendien is een deze koffie drank sterker dan een cappuccino of latte. De koffiespecialiteit wordt namelijk gemaakt met een dubbele espresso of risetto en niet met een enkele zoals bij een cappuccino. 

Kortom een sterke mix tussen koffie en melk met een dunne schuimlaag.

Bereiden

1 Stap 1

Zet een dubbele espresso of risetto

2 Stap 2

Schuim de melk op. Beweeg de melk zo min mogelijk en laat de melk niet koken: op deze manier krijgt de melk een stijve crèmelaag

3 Stap 3

Voeg de warme melk toe aan de espresso

4 Stap 4

Serveer een heerlijke flat white

Ook lekker!