Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Caramel latte macchiato

Caramel Latte Macchiato

Een heerlijke mix van zoet en bitter

Informatie

Koffiespecialiteit
1 persoon
5 min. bereiden

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 1 el gecondenseerde melk
  • 1 kopje sterke espresso
  • 2 eetlepels karamelsiroop
  • Optioneel: slagroom en karamelsaus

Caramel latte macchiato maken

Ben jij een echte zoetekauw maar kun jij ook niet een dag zonder koffie? Ga dan voor een Caramel latte macchiato. Dit recept combineert de bekende koffiedrank met heerlijk zoet karamel. Een latte macchiato maar dan met net dat extra’s wat jij zoekt.

Melk en espresso als de basis

Latte macchiato is een bekende koffiedrank waarin melk en espresso de basis vormen. De laagjes melk en espresso vormen samen een schouwspel van laagjes en vlekjes. Een latte macchiato zet je door opgeschuimde warme melk in een glas te gieten en er een kopje espresso aan toe te voegen. Door het inschenken van de espresso ontstaat er een ‘vlek’ op de melk. Niet gek dus dat latte macchiato letterlijk gevlekte melk heet. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt.

Drankje voor in de ochtend

In Italië, het land van de koffie, wordt er in de ochtend genoten van deze gevlekte koffiedrank. Maar rond een uur of 11 is het niet meer de bedoeling om een latte macchiato te drinken. De Italianen zijn erg streng wanneer het aankomt op het drinken van koffie op bepaalde tijden. Gelukkig kun je als toerist gewoon op elk moment van de dag een latte macchiato bestellen in Italië. En eigenlijk drinken de Italianen stiekem veel liever een cappuccino dan een latte macchiato. De toeristen in Italië drinken de heerlijke koffiedrank meer dan de Italianen zelf!

Maak het gemakkelijk thuis

Ben je nu niet in Italië? Dat is geen probleem! Je kunt ook gewoon thuis een heerlijke caramel latte macchiato maken. Als koffieliefhebber kun jij natuurlijk gewoon elk moment van de dag er een voor jezelf maken. Karamel toevoegen aan een latte macchiato doen de Italianen eigenlijk ook niet, maar dat maakt ons niks uit. Door te experimenteren met verschillende smaken ontstaan er juist heerlijke nieuwe combinaties, waaronder de caramel latte macchiatio.

Caramel latte macchiato

Ben je op zoek naar nog een koffiedrank waarbij mooie laagjes ontstaan? Lees dan hier hoe je een heerlijke Spaanse barraquito thuis kunt maken.

Bereiden

1 Stap 1

Schuim de melk op tot het een stevig melkschuim is

2 Stap 2

Pak een hoog glas

3 Stap 3

Giet de gecondenseerde melk over de bodem van het hoge glas

4 Stap 4

Voeg de opgeschuimde melk toe aan het glas

5 Stap 5

Zet een heerlijke sterke espresso

6 Stap 6

Giet de espresso voorzichtig in het glas. Als je dit voorzichtig doet zal de koffie zich naar het midden van het glas verplaatsen waardoor laagjes en vlekjes ontstaan

7 Stap 7

Voor de heerlijke karamelsmaak voeg je 2 eetlepels karamelsaus toe

8 Stap 8

Wil je wat extra zoetigheid? Doe slagroom bovenop de latte en drizzle er wat karamelsaus overheen

9 Stap 9

Goed roeren en genieten maar!

Ook lekker!