Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Dalgona koffie

Dalgona koffie

De heerlijke koffiedrank uit Zuid-Korea

Informatie

Koffiespecialiteit
2 personen
5 min. bereiden

Ingrediënten

  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels heet water
  • 150 ml koude volle melk
  • 3 theelepels suiker
  • IJsklontjes

Dalgona koffie

Zie jij het ook steeds langskomen op Instagram? Foto’s van een heerlijke koffiedrank met een mooie luchtige toef van koffiemengsel. Dit Instagram-waardige drankje heet Dalgona en komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea. Gelukkig voor ons is Dalgona koffie overgewaaid naar Europa! 

Zuid-Koreaans drankje

In Zuid-Korea eten ze graag een heerlijk karamelsnoepje genaamd ‘Dalgona’. Hieraan heeft deze heerlijke koffiedrank de naam te bedanken. De naam en smaak zijn namelijk ongeveer hetzelfde. In Zuid-Korea drinken ze deze drank al vele jaren. Maar de trend van Dalgona koffie begon pas echt tijdens de quarantainetijd van de coronacrisis. Daarom wordt deze drank ook wel ‘quarantainedrank’ genoemd. De hashtag #dalgonacoffeechallenge werd een hit in Zuid-Korea. Op TikTok en YouTube gingen veel filmpjes rond waarin mensen zelf de drank maakten. In Zuid-Korea kun je het nu dan ook vaak bestellen in veel coffeeshops. 

Gemakkelijk zelf te maken

Jammer genoeg is Dalgona in het westen vaak nog niet te bestellen in leuke koffiebarretjes. Gelukkig kun je het eenvoudig zelf maken. Maar wat is Dalgona koffie nou eigenlijk? Het is een koffiedrank die voor het grootste deel bestaat uit koude melk en romige koffie crème. Door ijs toe te voegen ontstaat er een heerlijke frisse drank voor in de zomer. Deze omgekeerde koffie is een goed alternatief voor ijskoffie. Het heeft dan ook wel iets weg van de Griekse frappé. Geen fan van melk? Je kunt de melk prima vervangen met bijvoorbeeld amandelmelk.

Voeg wat extra’s toe

Pak je mooiste glazen erbij en creëer de perfecte koffie crème. Wil je nog wat extra smaak toevoegen? Strooi wat kaneelpoeder over het drankje voor de finishing touch. Voor de zoetekauw is het natuurlijk een goed idee om een extra schepje suiker toe te voegen. Vergeet niet de foto van jouw creatie op Instagram te plaatsen en doe mee met de trend. Dalgona is namelijk niet alleen super lekker, het is natuurlijk ook een lust voor het oog! 

Dalgona koffie

Bereiden

1 Stap 1

Doe de koffie, het water en het suiker in een mengbeker

2 Stap 2

Mix het door elkaar met een blender of garde tot het luchtig en licht van kleur is

3 Stap 3

Zeker weten dat je goed hebt gemixt? Schep een beetje mengsel met een lepel en houd de lepel op zijn kop. Valt het koffiemengsel er niet meteen van af? Dan is het goed!

4 Stap 4

Doe een aantal ijsblokjes in twee mooie koffieglazen

5 Stap 5

Giet de melk over de ijsblokjes

6 Stap 6

Voeg het koffiemengsel toe aan de glazen

7 Stap 7

Goed roeren en genieten maar!

Ook lekker!