Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T review

De DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95.T review lees je hier
Inhoudsopgave

  Onze mening over DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T review

  De Delonghi Dinamica plus is een volautomatische koffiemachine, die veel functies biedt. Deze koffiemachine biedt een perfecte oplossing als je toe bent aan heerlijke espresso, met verse koffie en een zachte cremalaag. Maar niet alleen espresso is te bereiden met de DeLonghi Dinimica plus: caffe latte, cappuccino en meerdere soorten koffie zijn te bereiden. Ook is er een functie voor gewoon heet water, als je thee of iets anders wil. 

  De koffiemachine heeft een moderne en nette uitstraling, maar daarnaast ook een minimalistische uitstraling, waardoor in elke keuken een DeLonghi Dinamica plus past. 

  De bediening van de DeLonghi Dinamica plus is eenvoudig. Het bedieningspaneel van de koffiemachine bevat een soft touch toets waardoor je met één druk op de knop een lekkere koffievariatie kan maken. 

  Wat voor veel mensen een belangrijk aspect is, is dat je je kopje koffie kan instellen naar jouw persoonlijke voorkeur. Dit kan met een DeLonghi Dinamica zeker: pas zelf de aroma’s en hoeveelheden aan, voor jouw lekkerste bakje koffie! 

  Aan de volgende instellingen kan je je eigen draai geven: instelbaarheid van het koffievolume, instelbaarheid van de sterkte van de koffie, gebruikersprofielen en een uitneembare lekbak. Deze functies bespreken we verder uitgebreid in deze review.

  Opvallende zaken aan de DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T

   

  Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid

  Deze volautomatische koffiemachine is de perfecte combinatie van design en gebruikersgemak. Het design is net, modern en compact. Er wordt niet veel ruimte ingenomen door de koffiemachine. Het gebruikersgemak komt mede door een bedieningspaneel op de koffiemachine, waarmee je met een druk op de knop meerdere koffievarianten kan zetten.  

  Wat ook een leuk extraatje is aan deze koffiemachine is dat je twee bakjes tegelijk kan zetten. Als jij niet van lang wachten houdt kan dit nog wel een belangrijk aspect zijn. 

  Automatische systemen

  De koffiemachine beschikt over een automatisch ontkalkingssysteem dat te bedienen is via het bedieningspaneel, wat dus niet ingewikkeld gemaakt is. Naast het automatische ontkalkingssysteem reinigt de koffiemachine ook automatisch zichzelf. 

  Persoonlijke voorkeur

  Het was misschien al duidelijk voor je: de DeLonghi Dinamica plus kan je helemaal instellen naar jouw persoonlijke voorkeur. Je kan bijvoorbeeld de koffiesterkte en het volume van de koffie instellen. De volautomatische koffiemachine kan ook profielen opslaan. Er zijn maximaal 3 profielen in te stellen, die de machine opslaat. Hiermee kan je nog makkelijker je favoriete koffiesoorten instellen en voelt het nog persoonlijker aan. 

  Naast deze instellingen kan de DeLonghi Dinamica plus verschillende soorten koffie bereiden. Espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato, café latte en meer. In totaal kunnen maar liefst 12 recepten worden gemaakt. Ook heet water wordt gemaakt met dit apparaat. Handig voor de theeliefhebbers!

  Voordelen van de DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T

  • Zeer uitgebreide keuze uit koffiesoorten
  • Volledig aan te passen naar je persoonlijke voorkeur
  • Zet twee koffiekopjes tegelijk
  • Een kalkindicator

  Zeer diverse keuze uit koffiesoorten

  De volautomatische DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95.T biedt een breed aanbod aan soorten koffie. In totaal kan je met de koffiemachine 12 recepten maken. Heet water en warme melk vallen hier ook onder. De koffiesoorten die de DeLonghi Dinamica plus onder andere zetten kan:

  • Espresso
  • Cappuccino
  • Koffie
  • Long
  • Latte Macchiato

  Een grote kans dus, dat jouw favoriete soort koffie te maken is met deze koffiemachine. Het is natuurlijk ook leuk als je jouw gasten thuis kan voorzien en hun favoriete koffie kan bereiden!

  Volledig aan te passen naar je persoonlijke voorkeur

  Met de DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T kan je jouw koffie helemaal instellen naar jouw voorkeuren. De sterkte van de koffie of aroma’s en de hoeveelheid van de koffie kan je aanpassen naar persoonlijke wens. 

  Naast deze instellingen biedt de koffiemachine ook iets anders aan: je eigen profiel. Hiervoor is een app, die te downloaden is via je smartphone. De koffiemachine kan maximaal drie profielen opslaan. Onder jouw profiel kan je jouw favoriete recepten opslaan en personaliseren. 

  Zet twee koffiekopjes tegelijk

  De koffiemachine biedt de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te zetten. Dit zal goed klinken voor mensen of stellen die geen zin hebben om lang te wachten. Of mensen die vaak gasten over de vloer krijgen. 

  Eigenlijk is deze mogelijkheid altijd handig, vooral als je met meerdere mensen in een woning bent. 

  Een kalkindicator 

  De DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T heeft een kalkindicator. Voorkom defecten door regelmatig de koffiemachine te ontkalken. De DeLonghi plus hoeft maar een keer in twee maanden ontkalkt te worden. Het voordeel van deze koffiemachine is dat dit automatisch gaat. De indicator geeft aan wanneer dit nodig is. In het keuzemenu kun je gemakkelijk het ontkalkingsprogramma starten, de machine begeleidt je tijdens het ontkalken. 

  Naast dit fijne systeem spoelt de melksysteem automatisch door, zodat de machine geen melkresten blijft achterhouden. Deze functies bij elkaar scheelt tijd en moeite

  Nadelen van de DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T

  • Prijs
  • Geluid

  Prijs

  De DeLonghi Dinamica plus ECAM370.95.T heeft een aardig prijskaartje. Dit is natuurlijk niet onterecht. De koffiemachine biedt multifunctionele functies en is geoptimaliseerd. De prijs zal in veel gevallen rond de 700 euro zijn. Maar de prijs/kwaliteitverhouding is goed, omdat je er veel voor terug krijgt en een goede kwaliteit koffiemachine binnenhaalt voor een lange tijd.

  Geluid

  Het kan zijn dat de koffiemachine meer geluid maakt dan je gewend bent bij het zetten van een bakje koffie. Voor vele mensen is dit geen probleem, omdat dit van korte duur is. Maar als je de koffiemachine in een omgeving hebt staan waar hard geluid niet gewaardeerd wordt, dan is het een belangrijk aspect. 

  Wat zeggen gebruikers over de DeLonghi Dinamica Plus ECAM370.95.T?

  Uit reviews van Bol.com zijn er 35 reviews die grotendeels heel positief zijn: 

  Dit is natuurlijk een hele hoge score: dat geeft aan dat gebruikers die de koffiemachine in huis hebben zeer te spreken zijn over de volautomatische koffiemachine. 

  Uit de reviews komen volgende punten het meest voor:

  Prijs en kwaliteit is goed plus de koffiemachine is gebruikersvriendelijk. Dit zijn aspecten die je wil horen bij een goede koffiemachine. Er zijn ook verbeterpunten, dit zal je altijd houden. Een van de minpunten die het vaakst langs kwam is dat de koffiemachine veel geluid maakt.

  Voordelen
  Zeer brede keuze uit koffiesoorten
  Aan te passen naar je persoonlijke voorkeur
  Twee kopjes tegelijk zetten
  Kalkindicator en automatische spoeling
  Nadelen
  Redelijk hoge prijs
  Geluid bij koffiezetten

  Conclusie

  Een volautomatische koffiemachine die de prijs waard is door de hoge kwaliteit en verschillende functies.

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud waterreservoir
  1,8 L
  Garantie
  2 jaar
  Inhoud bonenreservoir
  300 gram
  Aantal kopjes per zetbeurt
  2