Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Zak met koffiebonen en schep, omgevallen op houtachtige ondergrond
Inhoudsopgave

  De beste koffiebonen van 2023

  Hi daar! Ik zie het al, jij bent ook op zoek naar de beste koffiebonen. Goed nieuws! Hier ben je aan het goed adres. Lees lekker verder en vindt de beste koffiebonen voor jou 😉 

  Iedereen heeft een andere smaak wat betreft koffie en dus ook koffiebonen. De één houdt van sterke koffie en de ander juist van minder sterke koffie. Het soort koffiebonen is niet het enige wat verschil maakt in de sterkte van jouw koffie. Water is ook een belangrijk ingrediënt Als je meer water toevoegt aan je koffie wordt de koffie minder sterk en zo anders om…. Er zijn dus verschillende factoren die bepalen hoe jouw bakkie smaakt.

  Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er ontiegelijk veel soorten koffiebonen. Zelfs in de supermarkt is er al een heel pad vol met allerlei verschillende soorten en maten koffiebonen. Online is er nog meer keuze, een keuze maken is dus moeilijk. Gelukkig hebben wij van Koffieliefhebbers onderzoek gedaan naar alle soorten en maten koffiebonen en hebben wij onze gevonden toppers opgesteld voor jou. De beste zijn ingedeeld in verschillende categorieën om het zo overzichtelijk te maken.

  De categorieën zijn:

  De beste koffiebonen…

  • Met de laatste prijs
  • Als je van sterke koffie houd
  • Bij het ontbijt 
  • Waarmee je een cappuccino kunt maken
  • Voor koffie met een crème laag 
  • Voor het maken van een espresso 

  Top 3 beste…

  • Classic’ koffiebonen
  • Biologische koffiebonen
  • Decaf koffiebonen

  Beste en goedkoopste koffiebonen

  De Altezza Crema koffiebonen bestaan voor 100% uit Arabica bonen die gedroogd zijn in de koffiebes. Dit is een methode waarbij de rijpe koffiebessen 2 á 3 weken in de zon worden gedroogd. Hierdoor komen de koffiebonen los van de vrucht. Zie de foto hieronder hoe dat gebeurt. Je ziet dat het rode besje om de koffieboon zit. En dat de twee kunnen worden gescheiden van elkaar. Na die 2 a 3 weken drogen worden de gedroogde vruchten ontdaan van de koffiebonen en gesorteerd. De gesorteerde vruchten en koffiebonen is te zien op de afbeelding hieronder. Doordat deze bonen zijn gedroogd in de vrucht zijn de bonen heerlijk zoet met aroma’s van gedroogd fruit. Zoals al genoemd is zijn dit Arabica bonen. Deze bonen komen uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Deze koffie is perfect voor het zetten van een smaakvol bakkie of een elegante espresso.

  Sterkte = 7

  Altezza - koffiebonen - Crema

  12,49
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48
  Veel koffiebessen in een bak
  Meisje wat met handschoenen aan koffiebessen plukt

  Beste koffiebonen voor sterke koffie

  Opletten* Deze koffie heeft een intensiteit van 13/12, deze smaak gaat dus echt door het dak! Drink met mate zou ik zeggen 😉 

  De Gran Maestro Italiano Celeste koffiebonen zijn echt favoriet in Zuid-Italië. Hier houden ze namelijk van sterke espresso’s en koffie’s. Met deze bonen lijkt het net even of je in Italië bent, wie wil dat nou niet?! Deze koffie heeft een nootachtig en kruidig karakter met een aromatische geur. Met de tonen van walnoten, chocolade, marsepein en een licht zoete nasmaak maken van deze koffie een echte, (zeer) intense topper. 

  Deze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd en wordt ook klimaatneutraal geproduceerd. Dit betekend dat er even veel CO2 wordt opgewerkt als verbruikt. Zo wordt er voor gezorgd dat jouw eventuele achter kleinkinderen ook van een heerlijk bakkie kunnen genieten.  

  Met deze bonen creëer je intense koffie en is geschikt voor bonenmachines, maar ook als je de bonen zelf maalt zijn deze bonen een goede basis voor filterkoffie.

  Sterkte = 13 uit 12!

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Celeste

  16,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48
  Coffee cups in cafe in Vernazza, Cinque Terre, Liguria, Italy

  Beste koffiebonen voor bij het ontbijt

  De Australian organic koffiebonen zijn sterk en vol van smaak met ronde, kruidige tonen met donkere chocolade. De hinten van chocolade maken deze koffie perfect voor het ontbijt. Door de smaak zal je op een fijne manier net het duwtje krijgen die je in de ochtend nodig hebt om er een topdag van te maken! 

  Deze bonen dragen ook het UTZ keurmerk. Dit keurmerk krijgen bedrijven die oog hebben voor mens en milieu. De natuur wordt zo beschermd en boeren worden opgeleid om het productieproces nog efficiënter te maken. Ook komen de bonen uit één land, dus geen blend van bonen uit verschillende landen, maar de pure smaken en eigenschappen van één specifiek land: in dit geval Brazilië. Deze bonen zijn ook 100% Arabica bonen.   

  Hieronder is te zien hoe plantages er in Brazilië uitzien

  Sterkte = 7

  Australian - koffiebonen - Brazil (Organic)

  14,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48
  koffieplantage

  Beste koffiebonen voor cappuccino

  Leuk weetje! Deze koffie is helemaal speciaal gebrand voor het maken van dé perfecte cappuccino 

  Ben jij echt fan van een cappuccino of een andere koffiespecialiteit met melk? Dan zijn de Gran Maestro Italiano Cappuccino bonen echt perfect voor jou! Deze bonen zijn medium/ dark gebrand en zijn krachtig van smaak en geur. De smaaktonen van deze bonen zijn pure chocolade, gebrande suiker en kaneel. De afdronk van deze bonen is milk-kruidig en nootachtig: dit maken deze bonen tot de perfecte basis voor een cappuccino.

  Ben je een echte cappuccino fan én verslavingsgevoelig dan is deze combinatie misschien wel gevaarlijk voor jou: dus kopen op eigen risico 😉

  Sterkte = 10

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Cappuccino

  16,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48
  cappuccino

  Koffiebonen die de mooiste crèmelaag creëren

  De Bravi Caffe Crema koffiebonen geven echt de allerbeste crèmelaag die je ooit zult zien! Deze bonen zijn een mix van Robusta bonen uit India. Robusta bonen staan bekend om zijn robuuste eigenschappen. De bonen zijn dus pittig van smaak, echter zonder de bittere nasmaak. De smaak die je zult ervaren als je een slokje neemt is een volle, stevige, droge, stroperige en zoete smaak. 

  Met deze bonen kun je alle soorten koffie specialiteiten maken en met de juiste bereiding zul je de perfecte crèmelaag creëren.

  Sterkte = 5

  Bravi Caffe - koffiebonen - Crema

  11,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48
  koffie met creme laag
  koffiebessen plukken

  De top 3 van de ‘Classic’ koffiebonen

  Nummer 1: L’OR Espresso Crema Absolu

  De L’OR Espresso Crema Absolu bonen zijn fluweelzacht, verfijnd en mooi gebalanceerd. De zeer zachte bonen hebben een gebalanceerde smaak, milde branding en een zachte elegantie die altijd lekker blijft. Deze koffie is echt een klassieker. De tonen die zult ervaren bij het drinken van deze koffie zijn noten, cederhout, een vleugje verse amandelen en een licht bloemige nasmaak. 

  Deze bonen zijn een combinatie van Arabica en Robusta bonen en zijn met beleid en liefde geteeld in de meest vruchtbaarste gebieden ter wereld: Centraal- en Zuid-Amerika en Oost-Afrika. 

  Met deze koffiebonen kun je echt voor alle soorten koffie specialiteiten gebruiken. Ook kun je de bonen malen en gebruiken als basis voor filterkoffie. Het malen van de koffiebonen kun je doen met een koffiemolen. 

  Sterkte = 6

  L'OR Espresso - koffiebonen - Crema Absolu

  9,79
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Nummer 2: Illy Classico

  De koffie van illy wordt door sommige kenners gezien als de ideale en bijna perfecte koffiebonen. De bonen bestaan uit 9 zuivere Arabica soorten. De bonen komen uit landen als Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India. In deze hoger gelegen plantages groeien de Arabica bonen. 

  De illy Classico (normale branding) koffiebonen smaken naar een echte klassieke espresso smaak die iedereen geproefd moet hebben. De smaak kan worden omschreven als fluweelzacht, nootachtig, hazelnootfijn en in volle glorie: echt een feestje in je mond. De melange wordt ook continu aangepast om constant de beste smaak te creëren. 

  Het merk van de koffie: illy, is al jarenlang een fenomeen. Deze normale branding van illy wordt dan ook echt gezien als de koffie! Dus zeker het proberen waard zou ik zeggen.

  Sterkte = 7

  illy - koffiebonen - Classico (Normale Branding)

  7,69
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Nummer 3: Gran Maestro Italiano Originale

  De Gran Maestro Italiano Originale koffiebonen zijn echt het ware koffiegenot! Deze bonen zijn een medium roast van 100% Arabica bonen. De bonen zijn afkomstig uit de beste koffieplantages van Colombia en Brazilië. Deze bonen zijn er ook erg populair en de prijs is relatief laag: win win!

  Deze koffiebonen hebben een bijzonder fijne smaak. De bonen hebben tonen van een mooie balans tussen milde frisheid, karamel en een zachte-zoete afdronk die associaties met melkchocolade oproept: echt een waar genot om te drinken!

  Gran Maestro Italiano koffiebonen zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit wil zeggen dat deze bonen verkregen zijn op een eerlijke en duurzame manier. Ook wordt er op plantages die Rainforest Alliance gecertificeerd zijn klimaatneutraal geproduceerd. Zo wordt er gewaarborgd dat de volgende generaties ook van deze heerlijke koffie kunnen genieten.

  Deze koffie is is geschikt voor zowel een lungo, espresso en als basis voor koffie met melk zijn deze bonen ook bijzonder goed. Ook is het mogelijk de bonen zelf te malen en te gebruiken als basis voor filterkoffie. Kortom een allesomvattende koffie.

  Sterkte = 8

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Originale

  16,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  De top 3 biologische koffiebonen

  Nummer 1: Gran Maestro Italiano Organica

  “Deze biologische mix van Arabica bonen is een koffie van grote klasse. De Organica geeft een volle boost van frisse tonen en rondt af met een zachte nasmaak.”

  De Gran Maestro Italiano Organica bonen hebben tonen van groene appel, limoen, kaneel en sinaasappel. Een frisse combinatie met een zoete afdronk. Van deze koffie krijg je goede moed en zin in je dag: goed voor aan het begin van je dag dus! 

  Deze bonen zijn gemaakt van 100% biologische Arabica bonen. Deze bonen zijn van goede kwaliteit en zijn ook nog eens op een eerlijke en duurzame manier verkregen. Gran Maestro Italiano is namelijk Rainforest Alliance gecertificeerd. ‘Eerlijk is wel zo heerlijk’ 

  Deze koffie kan worden gebruikt in bonenmachines en smaakt goed als espresso en lungo. Wanneer je de bonen maalt zijn deze bonen ook een goede basis voor filterkoffie. 
  Sterkte = 6

  Gran Maestro Italiano - koffiebonen - Organica (250 gram) (Organic)

  4,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Nummer 2: Highlands Gold Colombia Organic

  De naam zegt het al, deze koffiebonen komen uit Colombia. De Highlands Gold Colombia Organic bonen zijn afkomstig uit nauwkeurig geselecteerde boerenbedrijven die op een biologische manier hun koffieplanten telen. Zelfs de verpakking van deze koffie is duurzaam en recyclebaar. De bonen zijn 100% Arabica. 

  De smaak van de bonen is te omschrijven als als een rijke, gebalanceerde combinatie tussen de licht fruitige citrus van groene appel, clementine en zoete tonen van vanille en honing. Een heerlijke volle zachte smaak. 

  De bonen zijn ‘single origin’ koffiebonen. Dit betekent dat alle bonen uit een specifiek land afkomstig zijn. Hierdoor ontstaat er een onderscheidend smaak karakter. Wanneer je dus wat meer koffie kennis hebt zou je de bonen uit Brazilië en Colombia van elkaar kunnen onderscheiden door ze te proeven, hoe leuk!

  Leuke tip: drink je koffie eens wat kouder dan je gewend bent. Door de lagere watertemperatuur komen de fruit tonen meer naar voren en smaakt je koffie ineens heel anders. 

  De koffie is gebruiken in een bonenmachine en wanneer gemalen ook een goede basis voor filterkoffie. 

  Sterke = 7

  Highlands Gold - koffiebonen - Colombia (Organic)

  7,59
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Nummer 3: Redbeans Gold Label Organic

  Hoe leuk is deze verpakking! Alleen al daarom zou je de bonen moeten kopen 😉

  Het merk Redbeans is een Nederlands merk. Het merk is ook het eerste klimaatneutrale merk van bes tot op het schap. Dit betekend dat Redbeans even veel CO2 verbruiken als verwekken. 

  De Redbeans Gold Label Organic bonen bestaan uit een melange van verfijnde bonen uit Ethiopië en Zuid-Amerika. De bonen zijn helemaal biologisch en met de hand geplukt. Deze bonen zijn ook gedroogd in de koffiebes. Hierdoor krijgen de bonen tonen van rood fruit. De bonen zijn slow roasted, dit wordt gedaan om de bonen op een rustige manier de ideale smaak te laten krijgen. 

  De bonen hebben niet alleen tonen van rood fruit, maar smaken ook naar een krachtige en romige chocolade smaak. De koffie van deze bonen heeft ook een lange afdronk. 

  Deze koffie is heerlijk als espresso of als basis van een cappuccino. 


  Sterkte = 7

  Redbeans - koffiebonen - Gold Label (Organic)

  23,49
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  De top 3 van de beste Decaf koffiebonen

  Nummer 1: Douwe Egberts Decafé

  De  Douwe Egberts Decafé bonen zijn de beroemde Aroma Rood bonen alleen dan decafé. Perfect dus voor een bakkie in de avond. Je wilt natuurlijk niet wakker liggen van de cafeïne. Ook voor overdag is deze koffie een goede keuze. Deze koffie is echt die vertrouwd smakende, aromatische, ronde evenwichtige koffie die je op elk moment van de dag kunt en wilt drinken. 

  Deze bonen zijn een gebalanceerde mix tussen Arabica en Robusta bonen. De Arabica bonen zorgen voor de wat zoetere tonen en de Robusta bonen juist voor de wat stevigere en bittere tonen. Door de juiste balans te vinden tussen deze twee bonen ontstaat deze heerlijke vertrouwde koffie. 

  Deze bonen kun je gebruiken in bonenmachines, maar zijn ook een goede basis voor filterkoffie. Door de bonen te malen in een koffiemolen kun je deze koffie perfect gebruiken als basis voor filterkoffie. Hierdoor geniet je van het genot van vers gemalen koffiebonen in jouw filterkoffie. Deze bonen zijn goed voor lungo, cappuccino en een latte macchiato. 

  Sterkte = 5

  Douwe Egberts - Koffiebonen - Decafé

  8,39
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Nummer 2: Illy Cafeïnevrij

  De illy Cafeïnevrij koffie heeft maar een cafeïne percentage van 0,05%! Dit is minder dan de wettelijke voorgeschreven hoeveelheid. Dit laat zien dat illy echt haar uiterste best doet om daadwerkelijke cafeïnevrije koffiebonen te creëren. 

  Deze bonen zijn een mix van verschillende Arabica bonen. Arabica bonen komen uit landen als Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India. Arabica bonen zorgen voor de zoete tonen in de koffie. Andere herkenbare tonen die in deze koffie voorkomen zijn karamel, chocolade, toast en andere bloemige tonen. Deze koffiebonen kunnen omschreven worden als fluweelzacht, nootachtig, fijn en in volle harmonie. 

  Bij het zetten van deze koffie zal er een rijke kastanje kleurende crema laag ontstaan. Echt een genot voor het oog. Ook de smaak van deze koffie blijf nog lang hangen. 

  Deze koffie is goed te gebruiken bij bonenmachines en wanneer gemalen ook perfect als basis voor filterkoffie. 

  Sterkte = 7

  illy - koffiebonen - Cafeïnevrij

  7,69
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Nummer 3: Segafredo CafeSenza Cafeïnevrij

  De Segafredo CafeSenza Cafeinevrije koffie is verrassend veelzijdig en proeft echt naar Italië. Dit komt door de goede mix van Arabica en Robusta bonen. De Arabica bonen zorgen voor de zoete tonen en de ronde afdronk. De Robusta bonen zorgen voor het scherpe randje van de koffie. 

  Deze koffiebonen zijn heerlijk als espresso of lungo en dan zonder cafeïne. Perfect voor als je ‘s avonds nog zin hebt in een bakkie koffie. Ook al is deze koffie cafeïnevrij de smaak is absoluut net zo lekker als bij de originele variant. Dit komt door dat Segafredo met veel beleid de cafeïne uit de bonen haalt. 

  Deze bonen zijn te gebruiken bij een bonenmachine en zijn ook een goede basis voor filterkoffie. Door simpelweg de koffie te malen in een koffiemolen krijg je een heerlijke kop koffie van versgemalen bonen. 


  Sterkte = 8

  Segafredo - koffiebonen - CafeSenza Cafeïnevrij

  25,19
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Je bent alweer helemaal aan het einde gekomen dit artikel. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen met het vinden van de perfecte koffie voor jou! Mocht je er nog steeds niet uitkomen of heb je een vraag? Stuur ons gerust een berichtje! 

  ps. Heb je nou door dit artikel de perfecte koffie voor jou gevonden?! Deel het met ons, wij zijn super nieuwsgierig!

  Hoe kan ik de versheid van mijn koffiebonen behouden?

  Om je koffiebonen lekker vers te houden, moet je ze in een luchtdichte container stoppen. Bewaar die container op een koele en droge plek, uit de buurt van direct zonlicht. Het is ook een goed idee om de bonen niet te malen totdat je klaar bent om koffie te zetten. Malen vlak voor gebruik behoudt de smaak en aroma van de bonen veel beter. Zo geniet je langer van die heerlijke koffie.

  Om je koffiebonen lekker vers te houden, moet je ze in een luchtdichte container stoppen. Bewaar die container op een koele en droge plek, uit de buurt van direct zonlicht. Het is ook een goed idee om de bonen niet te malen totdat je klaar bent om koffie te zetten. Malen vlak voor gebruik behoudt de smaak en aroma van de bonen veel beter. Zo geniet je langer van die heerlijke koffie.

  Arabica-bonen worden over het algemeen beschouwd als van hogere kwaliteit vanwege hun zachtere, complexere smaakprofiel, terwijl Robusta-bonen meestal krachtiger en bitterder zijn. Het brandproces is ook cruciaal voor de smaak van koffie. De duur en temperatuur van het branden kunnen de smaakprofielen aanzienlijk beïnvloeden. Lichter gebrande bonen hebben vaak een complexere en fruitige smaak, terwijl donkerder gebrande bonen een intensere, rokerige smaak hebben. Al deze factoren hebben natuurlijk met persoonlijke voorkeuren te maken, maar dat verse bonen hun aroma en smaak beter behouden is een feit.

  Koffiebonen smaken het best binnen 1 week na de branddatum en uiterlijk 4 tot 6 weken na deze datum. Daarna is het niet bedorven, het smaakt alleen anders. Zorg ervoor dat je ze bewaart in een luchtdichte container op een koele, donkere plaats om de versheid te behouden.

  Voor een uitstekende espresso raden we bonen aan met een donkere branding en een rijke smaak. Op onze lijst vind je enkele top keuzes voor espresso-liefhebbers. In het algemeen worden de Arabica bonen gezien als de beste bonen om espresso te maken. Arabica koffiebonen zijn van nature rijker aan olie en smaakstoffen dan Robusta koffiebonen.

  Het malen van koffiebonen vlak voor het zetten van koffie levert de beste smaak op. Hoe langer het water in aanraking is met de gemalen koffie, hoe meer koffiesmaken het water kan opnemen. Een fijne maalgraad geeft daarom sterke koffie (met meer smaken) dan een grove maalgraad. Dus wanneer je zin hebt in een espresso, is een fijne maalgraad geschikt en wanneer je een minder sterk bakkie wilt, kan je beter voor een grovere maling gaan!