Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Frappuccino

Frappuccino

Een feestje van smaken met de Frappuccino

Informatie

Koffiespecialiteit
1 persoon
10 min. bereiden

Ingrediënten

  • 200 ml espresso
  • 200 ml melk
  • 2 kopjes ijsklontjes
  • 2 eetlepels suiker
  • Slagroom
  • Karamelsaus, vanillesiroop of chocoladesiroop
  • Een goede blender

Frappuccino

Bestel jij bij de Starbucks altijd een Frappuccino en wil jij meer weten over dit heerlijke drankje? Dan ben je op de juiste plek. Wij vertellen jou graag meer over waar deze verkoelende koffiedrank vandaan komt en hoe jij het zelf thuis kunt maken. 

De eerste Frappuccino

In 1993 bedachten twee medewerkers van Starbucks dit populaire drankje. Deze werknemers uit Californië kwamen op het idee om het drankje te maken doordat veel verschillende klanten vroegen om koffie met ijs. In Santa Monica werd de eerste Frappuccino verkocht en het werd een groot succes! Maar dit heerlijke drankje had nog een passende naam nodig.

Frap – uh- CHEE – no

Een jaar later, in 1994, kocht Starbucks de coffeeshopketen The Coffee Connection uit Boston. Deze coffeeshopketen was in het bezit van de productnaam Frappuccino, uit te spreken als Frap – uh – CHEE – no. Starbucks vond dit de perfecte naam voor hun koude koffiedrankje. Het woord is namelijk een samenvoeging van het Franse woord Frappé en Cappuccino. Frappé betekent een milkshake met ijs en cappuccino is natuurlijk de bekende warme koffiedrank. De eerste twee smaken die uitkwamen zijn koffie en mokka. De combinatie van het drankje met deze naam was zeker geen slechte zet van Starbucks, want sinds 2012 hebben ze een omzet van 2 miljard dollar door de Frappuccino.

30 soorten

In de jaren na 2012 heeft Starbucks veel varianten toegevoegd. Er worden op dit moment ongeveer 30 soorten verkocht over de hele wereld. Je kunt het drankje zo speciaal maken als je wil. Voeg bijvoorbeeld stroopwafelstukjes toe en geniet van jouw gepersonaliseerde drankje. Wil je deze verkoelende drank ook een keer thuis maken? Lees verder en leer hoe jij gemakkelijk zelf deze populaire drank eenvoudig maakt.

Frappuccino

Heb je het geduld om een nachtje te wachten op een koude koffiedrank en wil je wat anders proberen? Lees dan meer over hoe je een heerlijke Cold Brew zelf kunt maken.

Bereiden

1 Stap 1

Pak je blender erbij. Deze heb je zeker nodig!

2 Stap 2

Doe de ijsklontjes, de afgekoelde espresso, suiker en melk in de blender

3 Stap 3

Voeg jouw favoriete smaak toe door karamelsaus, vanillesiroop of chocoladesiroop met de rest in de blender te mixen. Let op dat je niet te veel saus of siroop toevoegt

4 Stap 4

Zet de blender aan het werk! Mix het geheel tot het ijs is fijngemalen

5 Stap 5

Schenk de Frappuccino in een mooi hoog glas

6 Stap 6

Doe slagroom bovenop het heerlijke drankje

7 Stap 7

Giet jouw favoriete smaak, bestaande uit bijvoorbeeld karamelsaus, vanillesiroop of chocoladesiroop, over de slagroom

8 Stap 8

Wil je deze overheerlijke Frappuccino als toetje eten? Vervang dan de melk door een bolletje vanille-ijs

Ook lekker!