Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Lungo

Lungo

Geniet van sterke koffiearoma's met een lungo

Informatie

Tussendoor
1 persoon
3 min. bereiden

Ingrediënten

  • Koffiekopje met minimaal 120 ml inhoud
  • 120 ml water
  • Jouw favoriete koffiebonen

Lungo

Heb jij zin in wat anders dan een gewone espresso en vind jij het niet erg om wat langer te wachten? Ga dan voor een lungo. Lungo is een passende naam voor deze heerlijke koffie drank, want het betekent in het Italiaans namelijk lang. Het zetten van een lungo duurt langer dan het zetten van een espresso, maar het bevat wel dezelfde hoeveelheid koffie als een espresso. Een lungo noemen we daarom ook wel een lange, uitgerekte espresso.

Lungo

Langer extractieproces

Het grote verschil met een espresso is dus dat het maken van een lungo langer duurt. Bij het zetten gebruik je een grotere hoeveelheid water, waardoor een lungo een langer extractieproces heeft dan een espresso. Er wordt twee keer zoveel water gebruikt. Hierdoor duurt het natuurlijk langer tot al het water door de koffie is geperst. Maar waarom zou je langer wachten op een lekker bakkie koffie? Nou, omdat dit langere extractieproces zorgt voor een betere opname van de componenten en aroma’s van koffie. De koffie is sterker van smaak en bevat daarom ook meer cafeïne. 

Misschien vind je dat een lungo wel verdacht veel lijkt op een americano. Zet de twee naast elkaar neer en ze zullen moeilijk te onderscheiden zijn. Bij beide koffiesoorten is de grote hoeveelheid water kenmerkend. Toch zijn de twee wel degelijk verschillend! Bij een lungo wordt tijdens het zetten meer water gebruikt, terwijl bij een americano er na het zetten van een espresso heet water toegevoegd. 

Lungo

Groot kopje

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag deze ‘lange espresso’ uitproberen? Pak een groot kopje met een inhoud van minimaal 120 ml, want een deze heerlijke koffie drank bevat natuurlijk meer water dan een espresso. We hebben voor jou een aantal leuke kopjes met een inhoud van minimaal 120 ml op een rij gezet.

Let ook op dat je de koffie wat grover maalt. Dit is van belang omdat de doorlooptijd langer is en de hoeveelheid water groot is. Lees stap voor stap hoe jij de perfecte lungo zet en geniet van de heerlijke volle kop sterke koffie. 

Heb je na het zetten van een lungo nog koffiedik of koffiebonen over? Lees in ons blog alles over wat je kunt doen met oude koffie en verspil niks! 

Bereiden

1 Stap 1

Verwarm het koffiekopje voor. Hierdoor blijft de lungo warm na het zetten

2 Stap 2

Stel de koffiemachine in zodat de koffiebonen grover gemalen worden dan bij een espresso

3 Stap 3

Voeg 120 ml water toe aan het waterreservoir

4 Stap 4

Zet een heerlijke lungo. Vergeet niet dat het zetten van een lungo wat langer duurt dan een espresso

5 Stap 5

Ga op een fijne plek zitten en geniet van de sterke smaak van de lungo

Ook lekker!