Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Wit koffie kopje met daarin zwarte koffie. Staat op een tafel waarop meerdere koffiebonen liggen
Inhoudsopgave

  Café du Jour koffiebonen test

  De bonen van Café du Jour hebben we vaker voorbij zien komen bij onze zoektocht naar de lekkerste koffiebonen. Om erachter te komen of deze bonen net zo lekker zijn als wordt gezegd, hebben we een koffiebonen test uitgevoerd. Ons panel was zeer enthousiast over de bonen en heeft voor jou op een rij gezet waarom ze zo lekker zijn. Het proeven van deze bonen was zeker genieten voor ons en dat wordt het ook zeker voor jou!

  Café du Jour: heerlijke koffiebonen met liefde (en vuur) gebrand

  Café du Jour is nog maar kort geleden opgericht, namelijk in 2015. De broers Jesse en Lennart hebben dit bedrijf opgericht als afstudeeropdracht. Gelukkig is dit uitgegroeid tot een serieus bedrijf! Doordat bij Café du Jour niet alleen kwaliteit, maar ook vriendelijkheid voorop staat, zijn hun bonen geliefd bij veel koffieliefhebbers. Deze vriendelijke koffieleverancier houdt de prijzen laag en besteedt nog steeds veel aandacht aan service en klantcontact. Jij, wij, elke koffieliefhebber wordt gezien als vriend.

  Duurzame en heerlijke koffie

  Bij dit bedrijf worden de beste koffiebonen gebruikt. Door de bonen in kleine hoeveelheden voorzichtig te roosteren komen de lekkerste aroma’s vrij. Maar Jesse en Lennart wilden niet alleen verrukkelijke bonen verkopen, ze wilden ook bewuste keuzes maken wat betreft hun impact op de maatschappij en het milieu. Hierom werken ze bij Café du Jour alleen samen met koeriers die bewust bezig zijn met het milieu. Deze koeriers zetten onder andere fietsbezorgers in. Het inpakpapier van Café du Jour is ook vaak gemaakt van gerecycled papier. 

  Verder hoef je niet verrast op te kijken als je een gratis artikel ontvangt bij jouw bestelling. De producten die ze niet meer verkopen doordat ze bijvoorbeeld bijna over de houdbaarheidsdatum gaan, geven ze namelijk weg. Dit kan dus aan klanten zijn, of aan personen of stichtingen die zich inzetten voor ontwikkelingslanden. Duurzame en heerlijke koffie dus!

  Wit koffie kopje met daarin zwarte koffie. Staat op een tafel waarop meerdere koffiebonen liggen

  Hoe hebben we de test uitgevoerd?

  Een echte koffiebonen test voer je natuurlijk niet zomaar uit. Hier heb je meerdere testers voor nodig. Daarom bestaat het koffieliefhebbers testpanel uit wel 8 echte liefhebbers. Het merendeel van deze testers houdt van zwarte koffie, maar een aantal kunnen ook zeker genieten van een romige cappuccino. We hebben de testers allemaal de vier verschillende bonen laten proeven. Hierna hebben ze allemaal hun mening gegeven en een vragenlijst ingevuld. 

  We hebben de bonen in verschillende categorieën ingedeeld zodat het voor jou makkelijk is om de juiste bonen te vinden. Lees vooral verder en ontdek jouw nieuwe favoriete bonen.

  Heerlijk in de ochtend: Espresso Madrugador

  5,50
  Cafedujour.nl
  Vanaf 28 mei 2024 21:50

  Lekker in de avond: 100% arabica Ethiopië

  5,95
  Cafedujour.nl
  Vanaf 28 mei 2024 21:50

  Beste aroma: 100% arabica Zuid-Amerika

  5,95
  Cafedujour.nl
  Vanaf 28 mei 2024 21:50

  Perfect op kantoor: 100% arabica Brazilië

  5,95
  Cafedujour.nl
  Vanaf 28 mei 2024 21:50

  Beste koffie voor in de ochtend: Espresso Madrugador

  Café du Jour Espresso Madrugador koffiebonen in een bruine zak

  Smaak: Chocolade, notig, ietwat houtachtig

  Heerlijk in: Espresso en koffie met melk 

  Body: Medium / dun 

  Cijfer: 8,3

  Een heerlijke bak koffie in de ochtend: de beste manier om wakker te worden. Doe dit vanaf nu met de Espresso Madrugador koffiebonen! Deze bonen worden door ons panel voornamelijk omschreven als pittig en intens! Door de combinatie van Arabica bonen met Robusta bonen is de koffie een heerlijke mix van zoet en bitter. Lekker zo’n gezonde dosis cafeïne. Houd jij dus van een sterke bak? Dan zijn deze bonen perfect voor jou. Maak een springende start!

  Beste koffie voor in de avond: 100% Arabica Ethiopië

  Café du Jour 100% Arabica Ethiopië bonen in een bruine verpakking

  Smaak: Fruitig, kruidig, zoet

  Heel lekker voor: Espresso, koffie met melk en normale koffie. 

  Body: Dun / medium

  Cijfer: 8

  Ben je op zoek naar een koffie met een fruitige smaak? Dan moet je zeker gaan voor de 100% Arabica Ethiopië bonen van Café du Jour. Deze bonen bestaan uit een blend van enkele 100% Arabica koffiesoorten. Door deze Arabica bonen is deze koffie niet heel intens. Volgens ons zwarte koffie liefhebbende panel mag deze koffie wel ietwat sterker. Maar door de zachte smaak zijn de bonen juist perfect voor de late avond, omdat je dan liever niet een sterke bak drinkt. Of je stelt jouw koffiezetapparaat gewoon een tikkeltje sterker in.

  Koffiebonen met beste aroma: 100% Arabica Zuid-Amerika

  Smaak: Chocolade, notig, wat bitter 

  Lekker in: Koffie met melk en normale koffie 

  Body: Medium / dun 

  Cijfer: 9

  Deze koffie werd mooi omschreven: goede verhouding tussen bitter en zoet. Deze bonen zijn mild en zacht. Door de combinatie van pittige en kruidige aroma’s is deze koffie de perfecte middenweg. Deze koffie kan je verrassen. De nasmaak doet denken aan chocolade en noten. Iemand proefde zelfs een kleine hint van karamel! Deze bonen hebben dus het beste aroma: het is voor iedereen anders.

  Beste koffiebonen voor op kantoor: 100% Arabica Brazilië

  Café du Jour 100% Arabica Brazilië koffiebonen in een bruine verpakking

  Smaak: Chocolade, Notig

  Lekker in: Zwarte koffie, espresso

  Body: medium 

  Cijfer: 7,5

  Deze koffiebonen van Café du Jour zijn perfect voor op het kantoor. Wat ons opviel is dat deze bonen niet heel bitter zijn. Hierdoor zijn ze perfect voor iedereen, ook voor beginnende drinkers. Ben jij een liefhebber van een sterke bak? Dan kun je beter voor de Espresso Madrugador bonen gaan. De 100% Arabica Brazilië koffiebonen zijn door de wat soepelere smaak fijn om de dag op het werk mee te beginnen. Hierdoor zijn deze bonen ook prima om voor te schotelen aan bijvoorbeeld klanten die langskomen voor een meeting. 

  Hopelijk hebben we jou verder geholpen met het ontdekken van de lekkerste koffiebonen!