Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

DeLonghi Dedica EC685

Inhoudsopgave

  Onze mening over DeLonghi Dedica EC685

  Een espressomachine van minder dan €200,-, dat gebeurt niet vaak. Maar is de kwaliteit van de DeLonghi Dedica net zo goed als de prijs? In deze review zetten we alles voor je op een rij. Van de uitstraling van het apparaat tot hoe je het moet reinigen: het komt hier allemaal langs. Zo zijn wij erg enthousiast over de snelheid waarmee het apparaat opwarmt: namelijk maar 35 seconden! Door de ingebouwde kopjeswarmer houd je jouw kopjes en koffie lekker warm. Lees snel verder en ontdek de andere voor-en nadelen van de DeLonghi Dedica EC685. 

  Voordelen van de DeLonghi Dedica

  De DeLonghi Dedica EC685 is klein van stuk, maar groots qua het apparaat allemaal kan! Dit apparaat is vooral geschikt voor koffieliefhebbers die graag snel en gemakkelijk een espresso of cappuccino zetten. Wil je graag experimenteren met je kopje koffie? Of wil je graag meer verschillende koffiespecialiteiten zetten? Dan is een volautomatisch koffiezetapparaat een betere optie voor jou. 

  In no-time een kopje koffie gezet 

  Niemand wil lang wachten op zijn of haar kopje koffie. Daarom is de EC685 een geweldige uitkomst! Dit apparaat is namelijk al gebruiksklaar in 35 seconden. Doordat de opwarmtijd van de DeLonghi Dedica zo kort is, hoef je jouw bezoek niet lang te laten wachten op een kopje koffie. Maar hoe kan deze opwarmtijd zo kort zijn? Door de ingebouwde thermoblok technologie. 

  Je zet eenvoudig twee kopjes koffie tegelijk 

  Heb je bezoek? Of drinken jij en jouw partner allebei koffie? Dan is het heel fijn dat je met de Dinamica twee espresso’s tegelijk kan zetten. Dit doe je door gebruik te maken van de dubbele filterhouder. Ga je toch voor één kopje koffie? Gebruik dan het bakje voor de enkele filterhouder. 

  Compact apparaat 

  Een groot koffiezetapparaat heeft dan wel meerdere opties, de DeLonghi Dedica past wel perfect in elke keuken. Het apparaat is slechts 15 centimeter breed, waardoor je hem overal kan plaatsen. Deze espressomachine is zo smal, omdat een aantal opties zich aan de zijkant van het apparaat bevinden. Denk aan de stoompijp en de bediening van de stoompijp. Door deze afwerking is de Delonghi Dedica niet alleen smal, maar ook erg stijlvol. 

  Makkelijk naar wens in te stellen 

  De DeLonghi Dinamica kun je gemakkelijk naar wens instellen. Zo kun je kiezen uit drie temperatuurniveaus. Experimenteer zelf en ontdek wat jij het lekkerst vindt. Naast de temperatuur, stel je ook geheel zelf de vulhoeveelheid in. Houd de knop ingedrukt en bepaal zelf de gewenste hoeveelheid koffie. 

  Zet eenvoudig een cappuccino met het stoompijpje

  Heb je even geen zin in een espresso? Maak dan gebruik van het stoompijpje en zet een cappuccino of latte macchiato. Is de metalen melkkan warm geworden? Dan stop je en heb je heerlijk melkschuim. Let er wel op dat je voor gebruik elke keer het mondstuk schoonmaakt. Dit doe je door er warm water door te laten lopen. Hierdoor spoel je de oude resten weg. 

  Gemakkelijk schoon te maken 

  Aangezien dit apparaat mooi compact is en niet super veel opties heeft, kun je het eenvoudig schoonmaken. Er komt namelijk op geen enkel moment koffie door het toestel. Zorg ervoor dat je elke dag de koffieprut verwijdert en je het waterreservoir leegt. Vergeet ook niet de lekbak even de reinigen. 

  Inclusief kopwarmer

  Je herkent het vast: je hebt een heerlijke kop koffie gezet, maar het kopje is koud. Hierdoor koelt ook meteen de temperatuur van je koffie af. Hier heb je geen last meer van met de Dinamica van DeLonghi. Zet je kopjes op de warmhoudplaat en drink koffie uit heerlijk warme kopjes. 

  Nadelen van deze espressomachine

  Ook deze espressomachine kent een aantal nadelen. We hebben voor jou een aantal nadelen van de DeLonghi Dinamica op een rijtje gezet. 

  Verwijderen van filters is lastig

  Wanneer je filters gebruikt in de EC685, moet je goed opletten bij het verwijderen van de filters. De fitting is namelijk erg strak. Daarom raden we aan om je vingers uit de weg te houden wanneer je de filters aanbrengt en verwijdert. 

  Apparaat beweegt mee

  De DeLonghi Dedica EC685 is erg compact en licht, waardoor je goed moet opletten wanneer je de piston dichtdraait. Het apparaat beweegt namelijk mee en kan zo op de grond vallen. Houd het apparaat dus altijd goed vast. 

  Geen ingebouwde koffiebonenmaler 

  Wanneer je verse koffiebonen fijn wil malen, zal je toch echt een speciaal apparaat moeten aanschaffen. Dit is namelijk niet inbegrepen bij de EC685. Schaf daarom een goede koffiemolen aan en geniet van een heerlijke kop koffie.

  Voordelen
  Zet snel een kopje koffie
  Zet twee kopjes koffie tegelijk
  Compact apparaat
  Makkelijk naar wens in te stellen
  Zet eenvoudig een cappuccino met het stoompijpje
  Inclusief kopwarmer
  Nadelen
  Verwijderen van de filters is lastig
  Apparaat beweegt mee
  Geen ingebouwde koffiebonenmaler

  Conclusie

  Een espressomachine waarmee je binnen de kortste keren een kopje koffie zet. Zet gemakkelijk twee bakjes tegelijk en maak een cappuccino met het stoompijpje. Je houdt je kopjes warm op de warmhoudplaat. Dit allemaal voor minder dan €200,-! Je moet wel zelf een koffiebonenmaler aanschaffen als je verse koffiebonen fijn wil malen.

  Specificaties

  Aantal kopjes per keer
  2
  Inhoud waterreservoir
  1,1 liter
  Afmetingen
  33 x 30,3 x 14,9 cm
  Vermogen
  1300W