Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
affogato

Affogato

De perfecte mix tussen warm en koud

Informatie

Nagerecht
1 persoon
2 min. bereiden

Ingrediënten

  • 1-2 bolletjes vanille-ijs
  • Een kopje sterke espresso
  • Optioneel: likeur zoals Licor 43 of Amaretto

Affogato

De Italianen hebben het perfecte nagerecht voor elke koffieliefhebber bedacht! De affogato is een combinatie van koffie en vanille-ijs. Affogato betekent ‘verdronken’ in het Italiaans. Het vanille-ijs verdrinkt namelijk in de warme koffie. Door deze combinatie van koffie en ijs hoef je niet meer te kiezen tussen een van de twee als nagerecht. Affogato is de heerlijke combinatie van beide.

Variatiemogelijkheden

Met dit dessert kun je veel variëren, waardoor je het helemaal eigen kunt maken! Bij de twee basisingrediënten van koffie en vanille-ijs kun je bijvoorbeeld likeur toevoegen om het dessert wat meer pit te geven. Voor de chocoladeliefhebbers is het uiteraard een goed idee om wat chocoladeschaafsel over het dessert sprenkelen. Als je het dessert toch liever wat gezonder maakt, kun je fruit toevoegen. Bessen, kersen en aardbeien zijn een heerlijke aanvulling.

Populair in de herfst en winter

Maar wanneer kun je dit heerlijke dessert nuttigen? Een affogato wordt vaak geserveerd als alternatief van gelato in de herfst en winter. Als je het toch in de lente of zomer wil eten, is dat natuurlijk geen probleem! Hieronder kun je het recept vinden, waarmee je zelf op elk moment een heerlijke affogato kunt maken. Ook is het geen probleem als je het in de ochtend of middag eet in plaats van in de avond. Sommigen zien dit dessert namelijk als drank, waardoor je het op elk moment van de dag kunt nuttigen. Verdrink dus wanneer je wil in de verrukkelijke samensmelting van koffie en vanille-ijs.

Ben je nog aan het twijfelen in wat voor kopje je de affogato gaat serveren? Lees dan over verschillende koffiekopjes.

affogato

Bereiden

1 Stap 1

Doe een bolletje (of twee) vanille ijs in een glas

2 Stap 2

Zet een verrukkelijke espresso

3 Stap 3

Voeg de vers gezette espresso toe

4 Stap 4

Voor die extra kick kun je likeur toevoegen

5 Stap 5

Serveer meteen en geniet!

Ook lekker!