Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Filterkoffie in een bakje en lepel naast een kopje met koffie
Inhoudsopgave

  De beste filterkoffie van 2023

  Ben jij op zoek naar de beste filterkoffie voor jou? Lees dan verder! Wij hebben hier voor jou op een rijtje gezet wat volgens ons de beste filterkoffie, ook wel gemalen koffie genoemd, is. Er zijn natuurlijk zo veel verschillende soorten gemalen koffiebonen te vinden in de supermarkt. We hebben voor jou alle toppers gevonden. 

  Filterkoffie in een bakje en lepel naast een kopje met koffie

  Wij kunnen natuurlijk niet voor jou bepalen wat jouw smaak is. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, het is afhankelijk van wat je het liefst drinkt. Daarom hebben we verschillende categorieën gemaakt. Ben jij bijvoorbeeld een echte espresso drinker? Bekijk dan onze korte review over illy Classico. De categorieën zijn: 

  De beste filterkoffie…

  • Voor het maken van een espresso
  • Die duurzaam is 
  • Voor in de french press
  • Bestaande uit 100% Arabica
  • Die cafeïnevrij is 
  • Als je van fruitige koffie houdt

  Bij elke soort gemalen koffiebonen omschrijven we de smaak, de intensiteit en de herkomst. Zo kun jij makkelijker de juiste gemalen koffie vinden die bij jou past. Lees verder en ontdek jouw nieuwe favoriete koffie!

  Beste filterkoffie voor espresso

  Een heerlijke krachtige maar toch milde espresso drink je met illy Classico normale branding. Deze iconische koffie is groot favoriet bij veel koffieliefhebbers. De koffie is samengesteld uit 9 top arabica’s. Deze bonen van de Classico komen uit drie verschillende continenten. De beste bonen van over de hele wereld worden ervoor verzameld. 

  Deze gemalen koffie heeft tonen van toast, karamel, chocolade en bloemachtige aroma’s. De normale branding zorgt voor de klassieke espresso smaak. Kun jij genieten van een goede cremelaag? Zet koffie met deze gemalen bonen van illy koffie met een mooie, kastanjebruine crèmelaag. De koffie heeft een intensiteit van 7 op een schaal van 10.

  De gemalen koffie Classico kun je gebruiken in de espressomachine, de cafetière, het filterkoffieapparaat en het mokkapotje.

  Herkomst = Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India.

  Illy Filter maling

  7,50
  Dekoffieboon.nl
  Vanaf 29 mei 2024 14:23

  Beste duurzame gemalen koffie

  Wil jij graag duurzame koffie drinken? Bij Redbeans Gold Label (organisch) is er veel zorg en aandacht besteed aan het gehele productieproces. De bonen worden zorgvuldig biologisch geteeld en met de hand geplukt. Ze worden geteeld zonder pesticiden, kunstmest of andere chemische middelen. Hierdoor wordt de grond niet vervuild én dit komt de smaak van de bonen ook nog eens ten goede! 

  De verfijnde Arabica koffiebonen komen uit Ethiopië. De bijzondere smaak van deze koffie is te danken aan de arabica koffiebonen uit Sidamo. Dit is een groene streek in Ethiopië. De rest van de heerlijke melange komt uit Zuid-Amerika. 

  De bonen zijn slow roasted en krijgen dus rustig de tijd om de juiste smaak te krijgen. Uiteindelijk heb je een krachtige koffie met volle body. De zoete smaak is verrassend en fijn. Neem de tijd en proef de tonen van chocolade en rood fruit. De romige koffie met lange afdronk is perfect om te maken met een filterkoffieapparaat. 

  komst = Ethiopië, Zuid-Amerika

  Redbeans Gold Label (Organic)

  23,49
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 14:23

  Beste gemalen koffie voor de French Press

  Een pittige en krachtige koffie: Altezza rood. Deze melange van Arabica en Robusta combineert perfect milde smaken met krachtige smaken. De blend bestaat uit evenveel Arabica- als Robustabonen. Hierdoor vloeien de zoete tonen van de Arabicabonen goed samen met de ietwat bittere smaak van de Robustabonen. Door de Robustabonen krijgt deze koffie een pittig randje. De subtiele tonen van chocolade en geroosterde noten maken dit een nieuwe klassieker. 

  Maar waarom is deze koffie het beste voor de french press? Altezza rood is iets grover gemalen. Door voor grovere maling te gaan ontstaat er betere smaak en is het gemakkelijker om de zuiger naar beneden te drukken.

  Herkomst = Latijns-Amerika, Afrika en Azië

  Altezza gemalen koffie

  5,29
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 14:23

  Beste 100% Arabica filterkoffie

  De heerlijke 100% Arabica blend van Lavazza Club is niet te missen in het leven van een echte koffiekenner. Het Italiaanse leven komt goed terug in deze aromatische koffie. De bonen groeien op speciaal geselecteerde koffieplantages. Deze plantages zijn vaak kleinschalig en waarborgen een hoge kwaliteit. 

  De koffie heeft een delicate smaak waarin je hints van gedroogd fruit kunt proeven. De trage medium branding geeft deze gemalen koffie een fijne intensiteit. Geniet van de volle smaak en het verfijnde aroma van Lavazza. 

  De gemalen koffie van Lavazza is verpakt in opbergblikken. Deze opbergblikken zijn hersluitbaar en zorgen ervoor dat er niet te veel vocht en lucht bij de koffie komt. Hierdoor blijven de smaak en de aroma’s behouden. 

  Herkomst = Latijns-Amerika

  Lavazza Club Tin Blik Filterkoffie

  52,80
  Koffietheeplaza.nl
  Vanaf 29 mei 2024 14:23

  Beste cafeïnevrije gemalen koffie

  Krijg je vaak hoofdpijn van nadat je een bakkie koffie hebt gedronken? Dan is het slim om een keer cafeïnevrije koffie te proberen. De smaak blijft hetzelfde, je hoeft niet bang te zijn dat de heerlijke koffiesmaak en aroma’s gaan verdwijnen. Gran Maestro Italiano Decaffeinato is de perfecte cafeïnevrije koffie. 

  Deze koffie heeft een medium body en heeft een chocolade achtige en notige smaak. De heerlijke smaak van de koffiebonen blijft behouden door de goede decafeïneer methode van Gran Maestro Italiano. Ze willen graag dat de pure smaken van de koffie gewaarborgd blijven. Je kunt dus elk moment van de dag genieten van een heerlijke snelfiltermaling die rijk van smaak en aroma is. Zelfs tot in de late uurtjes kun je deze cafeïnevrije koffie blijven drinken!

  Herkomst = Midden en Zuid-Amerika

  Gran Maestro Italiano Decaffeinato

  6,99
  Koffievoordeel.nl
  Vanaf 29 mei 2024 14:23

  Beste fruitige filterkoffie

  Houd jij van fruitige koffie? Dan is Dallmayr Prodomo de juiste keuze voor jou. Deze premium mix van de beste Arabica koffie is een echte traktatie. De Arabica bonen worden uit de beste koffieregio’s in de wereld gehaald. Denk bijvoorbeeld aan Arabica bonen uit Ethiopië. 

  Dallmayr Prodomo is perfect voor de filterkoffiemachine, volautomatische koffiemachines en de french press. De smaak komt al helemaal goed naar voren als je de koffie bereidt met een handfilter. Pak 500 ml heet water, 30 gram Dallmayr Prodomo, een koffiekan, de handfilter en papierfilter erbij. Zet de handfilter met papierfilter op de koffiekan en laat wat heet water erdoorheen stromen. Voeg de gemalen koffie toe en giet daar weer heet water overheen. Zo drink je Dallmayr Prodomo op zijn allerbest. 

  Herkomst = Ethiopië en andere best groeiende regio’s van de wereld

  Dallmayr Prodomo Filterkoffie

  6,14
  Koffietheeplaza.nl
  Vanaf 29 mei 2024 14:23

  Alles wat je moet weten over gemalen koffie

  Voordat je jouw nieuwe favoriete filterkoffie hebt gevonden, is het handig om meer te weten te komen over filterkoffie. Hieronder leggen wij jou uit wat het precies is, hoe je de beste gemalen koffie zet en wat de smaak bepaalt. Hopelijk heb je er wat aan! 

  Wat is filterkoffie?

  Filterkoffie is niet meer weg te denken uit de levens van veel koffiedrinkers. Veel koffiedrinkers hebben niet een volautomatische koffiezetapparaat thuis en maken dus vaak gebruik van filterkoffie. Filterkoffie, oftewel gemalen koffie, wordt met behulp van de filtermethode gezet. 

  Tegenwoordig kun je in elke supermarkt verschillende soorten gemalen koffie kopen. Maar vroeger werden de koffiebonen handmatig gemaald in de koffiemolen. Dit kun je nog steeds doen! Zo krijg je de meest verse en meest smaakvolle koffie. Weet je niet welke koffiebonen je het beste kunt kopen? Bekijk onze reviews van de beste koffiebonen en begin met malen! 

  filterkoffie zetten

  Hoe zet ik de lekkerste filterkoffie?

  Ten eerste is het belangrijk om goed om te gaan met de gemalen koffie. Je kunt het beste kleine hoeveelheden kopen, of ze heel goed bewaren in een opbergblik. Zo komt er weinig hitte, vocht en lucht bij de gemalen koffie. Zo kun je veel langer met de koffie doen!

  Om de lekkerste gemalen koffie te zetten moet je ongeveer 7 à 8 gram filtermaling en 100 ml water. Leg het papieren filter op de juiste plek en en schep de filterkoffie in het filter. De ideale temperatuur van het water is tussen de 86 en 98 graden. Wil je graag een sterke bak? Dan moet je het water in kleine hoeveelheden over de koffie gieten. 

  Wat bepaalt de smaak van filterkoffie? 

  De maalgraad en de branding zijn bepalend voor de smaak van de gemalen koffie. De maalgraad van de koffie is ook heel bepalend voor welke machine je kunt gebruiken om de koffie mee te maken. Een grovere maling heeft een andere smaaksensatie dan een fijnere maling. Een donkere branding betekent meestal dat de koffie wat pittiger smaakt.