Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Jong koppel wat samen voor hun tent zit met een kopje koffie in hun hand. Op de voorgrond staat een percolator, wat misschien het beste camping koffiezetapparaat is
Inhoudsopgave

  Beste camping koffiezetapparaat

  Je tent uitstappen en de dag goed beginnen met een bakkie pleur. Dat is het echte vakantiegevoel. Maar je maakt het jezelf nog gemakkelijker en relaxter door de koffie te zetten met het beste camping koffiezetapparaat. Omdat wij snappen dat het niet fijn is om een groot apparaat mee te nemen op vakantie, hebben we voor jou de beste camping koffiezetapparaten op een rij gezet.

  Jong koppel wat samen voor hun tent zit met een kopje koffie in hun hand. Op de voorgrond staat een percolator, wat misschien het beste camping koffiezetapparaat is

  Voordat we beginnen moet je wel weten dat er verschillende soorten camping koffiezetapparaten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cafetière of een handpresso. We zetten de beste soorten voor je op een rijtje én omschrijven per camping koffiezetapparaat hoe je er koffie mee zet. 

  Eenvoudig en snel koffie zetten doe je met een cafetière

  Met een cafetière zet je eenvoudig koffie. Dat is natuurlijk heel handig op de camping. Ondanks de gemakkelijke zetmethode, blijft de smaak van koffie uit een cafetière heerlijk. De koffie wordt gezet met heet water. De koffie krijgt voldoende tijd om de bekende aroma’s en smaken af te geven aan het hete water. Het enige wat jij nodig hebt is dus heet water! Wat een cafetière nog leuker maakt? Hij is ook nog goedkoop!

  Onze favoriet: Bredemeijer dubbelwandige thee/koffie press Florence

  Een cafetière met een lange levensduur? Dat is de Bredemijer dubbelwandige thee/koffie press Florence. Doordat deze cafetière dubbelwandig is, heeft hij een langere levensduur dan andere soorten. Verder blijft de koffie langer warm. Bang dat je je vingers brandt aan het apparaat? Dat hoeft niet, want door de dubbelwandigheid wordt de buitenkant minder warm. Dit is dus een perfect camping koffiezetapparaat!

  Wat de naam al zegt, je kunt ook thee zetten met dit apparaat. Daar kun je natuurlijk ook zin in hebben op de camping. Een andere fijne bijkomstigheid is dat de Bredemeijer niet omvalt door de rubberen ring aan de onderkant. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een tent of caravan vol koffie.

  Bredemeijer thee & koffiemaker Florence

  ★★★★★
  29,35
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Een geliefd camping koffiezetapparaat: de Senseo

  Welke koffieliefhebber heeft er nou niet een (gehad)? Een Senseo apparaat. We willen hem natuurlijk ook graag meenemen op vakantie. Het probleem is alleen vaak dat de Senseo te veel stroom gebruikt. Vaak heb je op een campingplek een zekering van 4 of 6 ampere. Dit houdt in dat je apparaten kunt gebruiken met een vermogen van maximaal 900 Watt of 1300 Watt. Zoals je misschien voelt aankomen, de Senseo gebruikt meer: 1450 Watt.

  Gelukkig is er toch een mogelijkheid om jouw geliefde apparaat te gebruiken op de camping. Je kunt namelijk voor een vermogensregelaar gaan. Bouw deze in en voilà: jouw Senseo gebruikt nog maar 750 Watt. Je moet misschien wel wat langer wachten op jouw bakkie pleur dan thuis, maar het wordt er niet minder lekker op!

  Ons favoriete Senseo apparaat: Senseo Select

  Eenvoudig gebruik en een prachtig design? Dat is de Senseo Select! Met dit apparaat maak je iedereen op de camping jaloers. Je kunt de intensiteit van de koffie zelf instellen. Door de KoffieBoost technologie zet dit apparaat ook nog eens koffie met een voller aroma. Heeeerlijk. Let wel op met het vullen van het waterreservoir: er zit namelijk geen streepje voor de maximale hoeveelheid water op het reservoir.

  Philips Senseo Select CSA240/60

  ★★★★★
  81,95
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Steek je zo in je zak: de Nanopresso

  Een Nanopresso, heb je daar ooit van gehoord? Het is begrijpelijk als je nog nooit eerder koffie hebt gezet met zo’n handig apparaatje. Dit is perfect voor op de camping omdat het handaangedreven is. Je hebt dus geen elektriciteit nodig! Dit is een koffiemachine in zakformaat. Je kunt hem dus overal mee naartoe nemen om heerlijke espresso mee te maken.

  Onze favoriet: Wacaco Nanopresso

  Net zoals de cafetière heeft de Wacaco Nanopresso geen elektriciteit nodig. Je hebt alleen warm water en koffie nodig. Doordat hij zo klein is, heb je er altijd ruimte voor in je bagage. Het meegeleverde ingebouwde espresso kopje is ook heel handig. Doe de Nanopresso in het hoesje en houd hem mooi. De smaak doet ook zeker niet onder aan koffie van andere apparaten. Doordat de koffie wordt gezet met een druk van 18 bar ontstaat er een heerlijke espresso met rijke crema. 

  Maar hoe werkt de Wacaco Nanopresso eigenlijk? Best makkelijk! Je doet heet water in de watercontainer en aan de andere kant van het apparaatje doe je een schepje koffie. Draai het piston los en druk erop. Hierdoor druipt de koffie langzaam in het kopje. Draai een aantal keer en je kopje koffie is klaar!

  Wacaco Nanopresso

  ★★★★★
  89,95
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Compact en mooi: de Handpresso

  De Handpresso is net zo handig en klein als de Nanopresso. Je kunt hem overal op vakantie meenemen: of je nou een berg beklimt in Oostenrijk of de kust van Frankrijk ontdekt. In 2 en een halve minuut zet je al koffie! Je hoeft alleen de Handpresso aan te sluiten in de  aansluiting van jouw auto. Maak van elk moment eenvoudig een koffiemoment met de Handpresso.

  Onze favoriet: Handpresso Auto Hybride

  Onze favoriet is de Handpresso Auto Capsule. Net zoals de Nanopresso kun je dit apparaat in de bekerhouder van jouw auto stoppen. Doe de plug in de 12/24 Volt aansluiting en hopsa hij maakt binnen no time koffie. Dit duurt slechts tweeënhalve minuut. Vergeet niet eerst het waterreservoir te vullen! Doe dit tot de rand. Nu zet je een perfecte espresso van 50ml.  Door het kleine formaat kun je de Handpresso overal mee naartoe nemen. Dit apparaatje is ook maar 880 gram. Dat is een stuk lichter dan jouw grote apparaat wat je thuis hebt staan! Perfect voor op de camping dus!

  Handpresso Auto Hybride Set 12V

  ★★★★★
  294,99
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  De klassieke percolator

  Eenvoudig heerlijke koffie zetten op de camping: Dat doe je met een percolator. En al helemaal in Italië! In Italië is het namelijk heel normaal om espresso te maken met een percolator. Hierdoor wordt dit apparaatje ook wel de Italiaanse koffiepot genoemd. En als er een volk is dat weet wat lekkere koffie is, dan zijn het wel de Italianen. Daarom is percolator koffie op de camping niet meer weg te denken!

  De juiste koffie voor dit apparaat kun je eenvoudig vinden. Bekijk goed de verpakking, daar staat vaak het percolator icoontje op! Je moet namelijk grove maling gebruiken, aangezien je dan geen last krijgt van koffiegruis in je bakkie pleur.

  Onze favoriet: Leopold Vienna Espressomaker Tivoli

  Meteen 6 tot 8 kopjes espresso zetten is natuurlijk beter dan maar 1 of 2. Daarom is de Leopold Vienna Espressomaker groot favoriet. Niet alleen de hoeveelheid kopjes die je kunt zetten zijn leuk, deze percolator ziet er ook nog eens geweldig uit! Je wordt zeker vrolijk van de rode kleur. Deze percolator is compact: hij is 18,8 cm hoog en heeft een diameter van 17,7 cm. 

  Ben je er klaar voor om een lekker bakkie te zetten? Meet dan eerst het water af. Schenk het hete water in de koffiekan van de percolator. Vul daarna het koffiebakje met de gemalen koffie. Vergeet niet om het bakje op de centrale buis te schuiven en hem daarna af te dekken! Zet de percolator op een pitje en wacht tot hij een tijdje heeft geprutteld. Klaar is kees!

  Leopold Vienna Espressomaker Tivoli

  ★★★★★
  25,19
  Bol.com
  Vanaf 29 mei 2024 11:48

  Wij hebben nu al zin in op vakantie gaan! Jij ook? Hopelijk heb je iets aan onze selectie en ontdek jij zelf wat het beste camping koffiezetapparaat is. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!