Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Jura D4 review

jura_d4_piano_black

Onze mening over Jura D4 review

Jura, het merk staat bekend om de zeer hoge kwaliteit en heerlijke koffie. Met de Jura D4 Piano Black zet je erg gemakkelijk een espresso, doppio, americano, lungo of risetto. De echte espresso liefhebber heeft een goede aan deze Jura. Deze machine is namelijk gespecialiseerd in zwarte koffie. De machine biedt ook geen optie voor het zetten van een koffie met melkspecialiteit. 

De Jura D4 Piano Black maakt gebruik van de unieke P.E.P. zettechnologie. Bij deze zetmanier is het water langer in contact met de koffie waardoor de smaak voller en intenser wordt. 

Onderhoud aan deze machine is veel minder vergeleken andere machines. Bovendien is ontkalken door het waterfilter in principe niet meer nodig. De enige onderhoudsbeurt die nodig is, is het wekelijks reinigen van de zetgroep. Het automatische reinigingsprogramma sleept je hier vliegensvlug doorheen. Het reinigen van de zetgroep is belangrijk om zo elk bakkie van de beste smaak te voorzien. 

Kortom hou jij van overheerlijke zwarte koffie en heb je geen zin in al te veel onderhoud dan is deze machine een goede keuze voor jou! 

 

Opvallendheden aan de Jura D4 Piano Black 

Speciale zetmanier 

Jura maakt gebruik van een unieke zetmanier. Deze technologie heet de P.E.P. zettechnologie genoemd. P.E.P. staat voor Pulse Extraction Process. Bij de bereiding wordt de pomp elektronisch aangestuurd om minder water door de koffie heen te persen. Hierdoor ontstaat er een langere contacttijd tussen koffie en heet water. Dit leidt tot een intense smaak met een volle body, betere temperatuur en een mooie crèmelaag. 

Kwaliteit

Jura koffiemachines zijn van hoge Zwitserse kwaliteit. Om deze reden zijn de volautomaten van Jura populair bij de echte koffieliefhebbers. Jura heeft niet alleen heerlijke koffie, maar elk bakkie is ook nog eens aan te passen naar smaak.  

Cappuccino niet mogelijk 

De Jura D4 biedt geen mogelijk tot koffie met melk. De machine heeft namelijk geen stoompijpje, melkreservoir of melkslang. Deze machine is  gespecialiseerd in zwarte koffie

 

Voordelen van de Jura D4 Piano Black 

 • Voor de echte espresso liefhebber 
 • Jura kwaliteit 
 • Keuze uit vijf koffiespecialiteiten 
 • Onderhoud is weinig werk 
 • Sterke machine 
 • Modern design 
 • Bedienbaar met app

 

Voor de echte espresso liefhebber

 Door de unieke zettechnologie die Jura gebruikt is de smaak van een espresso fenomenaal. De echte kenners geven aan dat een espresso van een Jura machine intens en vol van smaak is met een hazelnootbruin crèmelaagje. Kortom een espresso om van weg te smelten. 

Jura D4 espresso

Jura kwaliteit 

Jura koffiemachines staan bekend als de crème de la crème van de koffiemachines. De machines zijn van hoge Zwitserse kwaliteit. De machines worden ontworpen en gemaakt in Zwitserland. In deze fabrieken wordt alleen gewerkt met hoogwaardige materialen. Bovendien blijft Jura haar technologie ontwikkelen en zijn alle machines voorzien van de nieuwste technologieën. Daarnaast is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een volautomaat te onderhouden als met een Jura. Tot slot gaan de machines veel langer mee dan wat goedkopere volautomaten, denk aan 7 a 8 jaar als je geluk hebt 😉 

Jura D4 knoppen

Keuze uit vijf koffiespecialiteiten 

De vijf koffiespecialiteiten zijn met de Smart Connect erg gemakkelijk te bereiden. Deze functie wordt niet standaard geleverd bij de Jura D4 Piano Black. Het is een soort van chip die je in de zijkant van de machine steekt. De Jura Smart Connect kost bij Coolblue €39,99, maar is op andere plekken voor minder te koop. 

Zonder de Smart Connect is het mogelijk om op één na alle specialiteiten te maken. Met deze machine kun je via de knoppen aan de linkerkant kiezen voor een espresso of lungo. Bovendien kun een keuze maken uit één of twee koppen koffie en kun je met de knoppen daaronder de intensiteit bepalen. Hierbij heb je keuze uit drie standen. Aan de andere kant van de machine zit een knop waarmee je warm water kunt krijgen. Met behulp van alle knoppen is het mogelijk om een espresso, doppio, americano, lungo of risetto* te zetten. 

 

Zie hieronder hoe je deze koffiespecialiteiten zet zonder de smart connect app? 

Espresso = Espresso knop 

Doppio = Dubbele espresso, dus twee keer op de espresso knop drukken 

Americano = Espresso + heet water 

Lungo = Lungo knop 

*Risetto = Niet mogelijk zonder smart connect app. Iets wat er op lijkt is een espresso met daarbij de intensiteit van 3 boontjes.  

Door Smart Connect aan te schaffen is het binnen 1 druk op de knop mogelijk om alle koffiespecialiteiten te bereiden. 

Jura D4 soorten koffie

Onderhoud is weinig werk 

Onderhoud aan de Jura D4 is erg weinig werk. De machine heeft namelijk geen mogelijkheid tot melkspecialiteit waardoor er al een groot onderhoudsdeel wegvalt. Bovendien heeft de machine een waterfilter waardoor ontkalken niet meer nodig is volgens Jura. De enige onderhoudsbeurt die nodig is, is het wekelijks reinigen van de zetgroep. Deze onderhoudsbeurt is zo gebeurt door het automatische reinigingsprogramma. Onderhoud aan de zetgroep is erg belangrijk, omdat de zetgroep de bonen maalt. Wanneer je de zetgroep niet regelmatig afspoelt of reinigt zal de smaak van jouw bakkie achteruit gaan en dat wil je natuurlijk niet. 

 

Sterke machine 

De machine is gemaakt van dik kunststof. Wat goedkopere volautomaten zijn vaak gemaakt van dun kunststof. Hierdoor oogt de machines al snel wat plastic-erig en onstabiel. De Jura D4 is daarin tegen erg stevig en sterk. Hierdoor is het geluidsniveau van de Jura lager. De machine trilt namelijk minder door, hoe fijn!

 

Modern design 

De machine is mat-zwart van kleur en heeft een rechthoekige vorm. De kleur en vorm zorgen ervoor dat de machine strak en modern oogt. De machine heeft ook geen gekke uitsteeksels of knoppen. Hierdoor is de machine compact en zal de machine als een moderne, strakke en neutrale machine op het aanrecht staan. 

Bedienbaar met app 

De machine is bedienbaar met de smart connect app. Hierdoor kun je zonder de machine aan te raken een kopje koffie zetten, heerlijk toch! In de app kun je elk bakkie ook helemaal naar smaak aanpassen. 

Jura D4 app

Nadelen van de Jura D4 Piano Black 

 • Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk
 • Heeft geen touchscreen display 
 • Smart connect moet je apart aanschaffen 

 

Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk 

De Jura D4 Piano Black is gespecialiseerd in het zetten van zwarte koffie. De machine heeft daarom geen mogelijkheid tot het zetten van koffie met melk. Het is een mogelijkheid om apart een melkopschuimer te kopen. Op deze manier kun je alsnog genieten van een heerlijke cappuccino. Ben je op zoek naar een Jura machine waarmee je wel een cappuccino kunt zetten? Dan is de Jura Impressa D6 een goed alternatief! 

 

Heeft geen touchscreen display 

De Jura D4 heeft geen display. De machine heeft alleen een aantal knoppen en een draaiknop. Het kan dus lastig en onduidelijk zijn om een bakkie naar jouw smaak aan te passen. Hierop heeft Jura wat gevonden: een app! Via deze app kun je zonder de machine aan te raken een bakkie zetten en helemaal naar smaak aanpassen. 

 

Smart connect moet je apart aanschaffen 

Wil je gebruik maken van de app dan moet je deze functie apart aanschaffen. De smart connect kun je op verschillende sites bestellen en kost rond de 30 á 40 euro. 

 

Wat vinden de gebruikers?

Om er achter te komen wat de ervaringen zijn van de gebruikers gaan we kijken naar de reviews op Coolblue & Col.com. 

Op Coolblue krijgt de Jura D4 Piano Black een beoordeling van een 9 uit 10 gebaseerd op 79 reviews. 

JURA Piano black review coolblue

Op Bol.com krijgt de Jura D4 Piano Black een beoordeling van 4.9 uit 5 gebaseerd op 9 reviews. 

JURA Piano black review bol
De meest genoemde punten zijn:

Voordelen

 • Niet te veel gedoe
 • Snelle machine 
 • Heerlijke koffie 
 • Mooi design 
 • Eenvoudig in gebruik 

Nadelen 

 • Smart connect apart aanschaffen 
 • Geluidsniveau 

 

Video Jura D4 Piano Black 

Zie hieronder een video waarin wordt uitgelegd hoe je de Jura D4 Piano Black klaar maakt voor gebruik. 

 

Zie hieronder een video waarin de Jura D4 kort wordt gepresenteerd. 

 

Voordelen
Voor de espresso liefhebber
Jura kwaliteit
Keuze uit vijf koffiespecialiteiten
Onderhoud is weinig werk
Sterke machine
Modern design
Bedienbaar met app
Nadelen
Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk
Heeft geen touchscreen display
Smart connect moet je apart aanschaffen

Conclusie

Machine van hoge kwaliteit die overheerlijke zwarte koffie zet en lang meegaat.

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud bonenreservoir
200 g
Inhoud waterreservoir
2 l
Aantal kopjes per zetbeurt
2
Onderhoud
Weinig werk
Stevigheid
Topklasse
Garantie
25 maanden