Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Jura D4 review

jura_d4_piano_black
Inhoudsopgave

  Onze mening over Jura D4 review

  Jura, het merk staat bekend om de zeer hoge kwaliteit en heerlijke koffie. Met de Jura D4 Piano Black zet je erg gemakkelijk een espresso, doppio, americano, lungo of risetto. De echte espresso liefhebber heeft een goede aan deze Jura. Deze machine is namelijk gespecialiseerd in zwarte koffie. De machine biedt ook geen optie voor het zetten van een koffie met melkspecialiteit. De Jura D4 Piano Black maakt gebruik van de unieke P.E.P. zettechnologie. Bij deze zetmanier is het water langer in contact met de koffie waardoor de smaak voller en intenser wordt. 

  Onderhoud aan deze machine is veel minder vergeleken andere machines. Bovendien is ontkalken door het waterfilter in principe niet meer nodig. De enige onderhoudsbeurt die nodig is, is het wekelijks reinigen van de zetgroep. Het automatische reinigingsprogramma sleept je hier vliegensvlug doorheen. 

  Kortom hou jij van overheerlijke zwarte koffie en heb je geen zin in al te veel onderhoud dan is deze machine een goede keuze voor jou! 

   

  Opvallendheden aan de Jura D4 Piano Black 

  Speciale zetmanier

  Jura maakt gebruik van een unieke zetmanier. Deze technologie heet de P.E.P. zettechnologie genoemd. P.E.P. staat voor Pulse Extraction Process. Bij de bereiding wordt de pomp elektronisch aangestuurd om minder water door de koffie heen te persen. Hierdoor ontstaat er een langere contacttijd tussen koffie en heet water. Dit leidt tot een intense smaak met een volle body, betere temperatuur en een mooie crèmelaag. 

  Kwaliteit

  Jura koffiemachines zijn van hoge Zwitserse kwaliteit. Om deze reden zijn de volautomaten van Jura populair bij de echte koffieliefhebbers. Jura heeft niet alleen heerlijke koffie, maar elk bakkie is ook nog eens aan te passen naar smaak.  

  Cappuccino niet mogelijk

  De Jura D4 biedt geen mogelijk tot koffie met melk. De machine heeft namelijk geen stoompijpje, melkreservoir of melkslang. Deze machine is  gespecialiseerd in zwarte koffie

   

  Voordelen van de Jura D4 Piano Black 

  • Voor de echte espresso liefhebber 
  • Jura kwaliteit 
  • Keuze uit vijf koffiespecialiteiten 
  • Onderhoud is weinig werk 
  • Sterke machine 
  • Modern design 
  • Bedienbaar met app

   

  Voor de echte espresso liefhebber

   Door de unieke zettechnologie die Jura gebruikt is de smaak van een espresso fenomenaal. De echte kenners geven aan dat een espresso van een Jura machine intens en vol van smaak is met een hazelnootbruin crèmelaagje. Kortom een espresso om van weg te smelten. 

  Jura D4 espresso

  Jura kwaliteit 

  Jura koffiemachines staan bekend als de crème de la crème van de koffiemachines. De machines zijn van hoge Zwitserse kwaliteit. De machines worden ontworpen en gemaakt in Zwitserland. In deze fabrieken wordt alleen gewerkt met hoogwaardige materialen. Bovendien blijft Jura haar technologie ontwikkelen en zijn alle machines voorzien van de nieuwste technologieën. Daarnaast is het nog nooit zo eenvoudig geweest om een volautomaat te onderhouden als met een Jura. Tot slot gaan de machines veel langer mee dan wat goedkopere volautomaten, denk aan 7 a 8 jaar als je geluk hebt 😉 

  Jura D4 knoppen

  Keuze uit vijf koffiespecialiteiten 

  De vijf koffiespecialiteiten zijn met de Smart Connect erg gemakkelijk te bereiden. Deze functie wordt niet standaard geleverd bij de Jura D4 Piano Black. Het is een soort van chip die je in de zijkant van de machine steekt. De Jura Smart Connect kost bij Coolblue €39,99, maar is op andere plekken voor minder te koop. 

  Zonder de Smart Connect is het mogelijk om op één na alle specialiteiten te maken. Met deze machine kun je via de knoppen aan de linkerkant kiezen voor een espresso of lungo. Bovendien kun een keuze maken uit één of twee koppen koffie en kun je met de knoppen daaronder de intensiteit bepalen. Hierbij heb je keuze uit drie standen. Aan de andere kant van de machine zit een knop waarmee je warm water kunt krijgen. Met behulp van alle knoppen is het mogelijk om een espresso, doppio, americano, lungo of risetto* te zetten. 

   

  Hoe zet je deze koffiespecialiteiten zonder de Smart Connect app?

  Zie hieronder hoe je deze koffiespecialiteiten zet zonder de Smart Connect app 

  Espresso = Espresso knop 

  Doppio = Dubbele espresso, dus twee keer op de espresso knop drukken 

  Americano = Espresso + heet water 

  Lungo = Lungo knop 

  *Risetto = Niet mogelijk zonder Smart Connect app. Iets wat er op lijkt is een espresso met daarbij de intensiteit van 3 boontjes.  

  Door Smart Connect aan te schaffen is het binnen 1 druk op de knop mogelijk om alle koffiespecialiteiten te bereiden. 

  Jura D4 soorten koffie

  Onderhoud is weinig werk 

  Onderhoud aan de Jura D4 is erg weinig werk. De machine heeft namelijk geen mogelijkheid tot melkspecialiteit waardoor er al een groot onderhoudsdeel wegvalt. Bovendien heeft de machine een waterfilter waardoor ontkalken niet meer nodig is volgens Jura. De enige onderhoudsbeurt die nodig is, is het wekelijks reinigen van de zetgroep. Deze onderhoudsbeurt is zo gebeurd door het automatische reinigingsprogramma. Onderhoud aan de zetgroep is erg belangrijk, omdat de zetgroep de bonen maalt. Wanneer je de zetgroep niet regelmatig afspoelt of reinigt zal de smaak van jouw bakkie achteruit gaan en dat wil je natuurlijk niet. 

   

  Sterke machine 

  De machine is gemaakt van dik kunststof. Wat goedkopere volautomaten zijn vaak gemaakt van dun kunststof. Hierdoor oogt de machines al snel wat plastic-erig en onstabiel. De Jura D4 is daarin tegen erg stevig en sterk. Hierdoor is het geluidsniveau van de Jura lager. De machine trilt namelijk minder door, hoe fijn!

   

  Modern design 

  De machine is mat-zwart van kleur en heeft een rechthoekige vorm. De kleur en vorm zorgen ervoor dat de machine strak en modern oogt. De machine heeft ook geen gekke uitsteeksels of knoppen. Hierdoor is de machine compact en zal de machine als een moderne, strakke en neutrale machine op het aanrecht staan. 

  Bedienbaar met app 

  De machine is bedienbaar met de Smart Connect app. Hierdoor kun je zonder de machine aan te raken een kopje koffie zetten, heerlijk toch! In de app kun je elk bakkie ook helemaal naar smaak aanpassen. 

  Jura D4 app

  Nadelen van de Jura D4 Piano Black 

  • Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk
  • Heeft geen touchscreen display 
  • Smart Connect moet je apart aanschaffen 

   

  Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk 

  De Jura D4 Piano Black is gespecialiseerd in het zetten van zwarte koffie. De machine heeft daarom geen mogelijkheid tot het zetten van koffie met melk. Het is een mogelijkheid om apart een melkopschuimer te kopen. Op deze manier kun je alsnog genieten van een heerlijke cappuccino. Ben je op zoek naar een Jura machine waarmee je wel een cappuccino kunt zetten? Dan is de Jura Impressa D6 een goed alternatief! 

   

  Heeft geen touchscreen display 

  De Jura D4 heeft geen display. De machine heeft alleen een aantal knoppen en een draaiknop. Het kan dus lastig en onduidelijk zijn om een bakkie naar jouw smaak aan te passen. Hierop heeft Jura wat gevonden: een app! Via deze app kun je zonder de machine aan te raken een bakkie zetten en helemaal naar smaak aanpassen. 

   

  Smart Connect moet je apart aanschaffen 

  Wil je gebruik maken van de app dan moet je deze functie apart aanschaffen. De smart connect kun je op verschillende sites bestellen en kost rond de 30 á 40 euro. 

   

  Wat vinden de gebruikers?

  Om er achter te komen wat de ervaringen zijn van de gebruikers gaan we kijken naar de reviews op Coolblue & Col.com. 

  Op Coolblue krijgt de Jura D4 Piano Black een beoordeling van een 9 uit 10 gebaseerd op 79 reviews. 

  JURA Piano black review coolblue

  Op Bol.com krijgt de Jura D4 Piano Black een beoordeling van 4.9 uit 5 gebaseerd op 9 reviews. 

  JURA Piano black review bol
  De meest genoemde punten zijn:

  Voordelen

  • Niet te veel gedoe
  • Snelle machine 
  • Heerlijke koffie 
  • Mooi design 
  • Eenvoudig in gebruik 

  Nadelen 

  • Smart Connect apart aanschaffen 
  • Geluidsniveau 

   

  Video Jura D4 Piano Black 

  Zie hieronder een video waarin wordt uitgelegd hoe je de Jura D4 Piano Black klaar maakt voor gebruik. 

   

  Zie hieronder een video waarin de Jura D4 kort wordt gepresenteerd. 

   

  Voordelen
  Voor de espresso liefhebber
  Jura kwaliteit
  Keuze uit vijf koffiespecialiteiten
  Onderhoud is weinig werk
  Sterke machine
  Modern design
  Bedienbaar met app
  Nadelen
  Koffie met melkspecialiteit niet mogelijk
  Heeft geen touchscreen display
  Smart connect moet je apart aanschaffen

  Conclusie

  Machine van hoge kwaliteit die overheerlijke zwarte koffie zet en lang meegaat.

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud bonenreservoir
  200 g
  Inhoud waterreservoir
  2 l
  Aantal kopjes per zetbeurt
  2
  Onderhoud
  Weinig werk
  Stevigheid
  Topklasse
  Garantie
  25 maanden