Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Siemens EQ9 S300 review

Siemens EQ9+ S300 TI923309RW

Onze mening over Siemens EQ9 S300 review

De Siemens EQ9 S300 TI923309RW is een veelzijdige machine met met heel veel opties. De machine is een goede machine voor op kantoor. De machine heeft namelijk veel voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten binnen 1 druk op de knop! Zo is er voor ieder wat wils. Met de draaiknop aan de voorkant van de machine kun je gemakkelijk door de koffiespecialiteiten heen scrollen en daarna een keuze maken.   

Deze machine heeft als opschuimmethode een melkreservoir. Het melkreservoir zit aan de linkerkant van de machine. Door het melkreservoir te vullen met melk is het mogelijk om met 1 druk op de knop een cappuccino te creëren. Het melkreservoir schuimt de melk zelf op en creëert die heerlijke dikke schuimlaag die je wilt! Met deze machine is het zelfs mogelijk twee melkspecialiteiten tegelijkertijd te zetten, niet veel volautomaten hebben dit. 

De Siemens EQ9 heeft een lange levensduur. De machine is namelijk erg stevig, door de roestvrijstalen behuizing en is  gemaakt van sterke en duurzame materialen. Doordat de machine zo stevig is, maakt de machine niet veel geluid. De machine trilt namelijk niet zo door als goedkopere volautomaten van kunststof. 

EQ9 design

Opvallende dingen aan de Siemens EQ9 S300

Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd 

Met de Siemens EQ9 S300 is het mogelijk om twee cappuccino’s of latte macchiato’s tegelijkertijd te zetten. Hoe heerlijk is dit! Dit is ideaal als er visite is of je gewoon als je twee bakkies met melk nodig hebt. 

 

Sterke en duurzame machine

Siemens hecht veel waarde aan duurzaamheid ze zijn bij Siemens namelijk sinds 2020 toonaangevend CO2- neutraal. Als één van de marktleiders in de industrie van huishoudapparaten voelen zij zich verplicht om ook op het gebied van milieu en klimaatbescherming het voortouw te nemen. De behuizing van de machine is gemaakt van roestvrijstaal. Hierdoor is de machine erg stevig en kan dus wel tegen een stootje.  

 

Keuze uit 7 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten 

Met de Siemens EQ 9 kun je een keuze maken uit 8 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. Deze specialiteiten zijn Americano, Cappuccino, Doppio, Espresso, Espresso macchiato, Latte macchiato, Lungo en Risetto. Naast de 8 koffiespecialiteiten kies je ook gemakkelijk voor warme melk, melkschuim óf warm water voor een kop thee. 

 

Voordelen aan de Siemens EQ9 S300 

 • Stille machine 
 • Sterke en duurzame machine 
 • Cappuccino met heerlijke dikke schuimlaag 
 • Keuze uit vele koffiespecialiteiten 
 • Melksysteem reinigt zichzelf 
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Strak en stoer design 

 

Stille machine 

De Siemens EQ9 S300 komt uit de test als een stille machine. De machine heeft een geluidsniveau van 62.2 decibel. Dit geluidsniveau is te vergelijken met het geluidsniveau van twee mensen met elkaar praten. Het gemiddelde geluidsniveau van volautomaat ligt tussen de 66 en 70 decibel. Het geluidsniveau van de EQ9 ligt dus een stuk onder het gemiddelde. Dit is een groot voordeel want je wil natuurlijk niet dat het hele huis wakker wordt als jij een bakkie zet in de ochtend. 

 

Sterke en duurzame machine

Siemens hecht veel waarde aan het milieu en duurzaamheid. Siemens is zelfs helemaal CO2 neutraal sinds 2020. Dit betekent dat er evenveel CO2 wordt gecompenseerd als verbruikt. Hierdoor draagt de productie van Siemens niet mee aan de klimaatverandering. Vele volautomaten zijn gemaakt van kunstof, maar de Siemens EQ9 is voornamelijk gemaakt van roestvrijstaal. Hierdoor is de machine sterker dan de gemiddelde volautomaat. 

 

Cappuccino met heerlijke dikke schuimlaag

Met de Siemens EQ9 S300 is het mogelijk om de perfecte cappuccino te creëren. Je weet wel zo’n cappuccino die je op pinterest ziet. De machine schuimt namelijk zelf de melk op in het melkreservoir. Dit reservoir zit aan de zijkant van de machine en kun je gemakkelijk vullen met melk. Het enige wat jij moet doen is het vullen van het melkreservoir en de machine doet de rest van het werk, heerlijk eh! 

EQ9 twee cappuccinos

Keuze uit vele koffiespecialiteiten 

Hou je ervan om te experimenteren met koffie? Zo ja, dat is de Siemens EQ9 een goede optie voor jou. Deze machine heeft namelijk veel opties. Je kunt handmatig verschillende zaken zelf bepalen, namelijk de: 

 • Sterkte van de koffie 
 • Temperatuur van de koffie 
 • Hoeveelheid melk 
 • De maalgraad van de bonen 

Heb je na een tijdje het perfecte recept gevonden? Zo ja, dan kun je dit recept simpelweg opslaan onder jouw profiel. De Siemens EQ 9 heeft namelijk de mogelijkheid om tot 6 recepten op te slaan. 

Siemens EQ9 beeldscherm

Melksysteem reinigt zichzelf

Het bereiden van de perfect smakende koffie met vers gemalen bonen is een waar genot; het reinigen van het melksysteem is dat niet. Om deze reden heeft Siemens de autoMilk Clean functie ontwikkeld. De naam zegt het al het melkreservoir wordt automatisch gereinigd met stoom na elke zet beurt. Wel zo hygiënisch, je wilt natuurlijk niet dat je melkreservoir gaat ruiken naar zure melk. 

siemens EQ9 zijkant

Gemakkelijk te bedienen  

Met één druk op de knop kun je genieten van een vers bereide latte, cappuccino, espresso en nog veel meer koffiespecialiteiten. Zo makkelijk is het om een heerlijke koffie te bereiden, precies zoals jij die graag drinkt. Door middel van de grote knop dus je eenvoudig door de specialiteiten heen scrollen. Verder staat er bij elke knop een icoontje of tekst waardoor het direct duidelijk is waar de knop voor dient. Een kind kan een bakkie zetten 😉 

Beeldscherm van de EQ9

Strak en stoer design 

De Siemens EQ9 is van kleur zwart met mat grijs. Deze kleurencombinatie zorgt voor een stoere uitstraling. Het model van de machine is erg recht en compact. Hierdoor oogt de machine strak. Kortom een strakke machine met neutrale kleuren en een stoere uitstraling. 

Design EQ9

Nadelen aan de Siemens EQ9 S300 

 • Niet bedienbaar met app 

 

Niet bedienbaar met app

Tegenwoordig zijn steeds meer machines bedienbaar met app. De Siemens EQ9 is helaas niet bedienbaar met app. Met deze machine moet je daadwerkelijk naar de machine toelopen om een bakkie te zetten en kan het helaas niet vanaf de bank. Ben je opzoek naar een machine die bedienbaar is met app dan is de DeLonghi PrimaDonna Elite een goed alternatief. 

 

Wat vinden de gebruikers? 

Wat vinden de daadwerkelijke gebruikers van de Siemens EQ9 S300? Hieronder worden de reviews van Coolblue & Bol.com behandeld. 

Op Coolblue krijgt de Siemens EQ9 een beoordeling van een 8.9 uit 10. 

beoordeling coolblue siemens q9

Op Bol.com krijgt de Siemens EQ9 een beoordeling van een 4.5 uit 5. 

Beoordeling bol siemens q9

De meest genoemde punten die de gebruikers op Coolblue & Bol.com noemen zijn:

Voordelen 

 • Heerlijke koffie 
 • Simpel in gebruik 
 • Veel opties
 • Stil
 • Mooi design 

Nadelen 

 • Prijs 
 • Temperatuur van de melk

 

Video Siemens EQ9 S300

Hieronder zie je een video waarin de Siemens EQ9 S300 uitgebreid wordt toegelicht. 

Heb je nog vragen over de Siemens EQ9 S300 of opmerkingen? Laat het ons gerust weten! Laat een reactie achter of mail ons op info@koffieliefhebbers.nl

Ps. Ben je benieuwd de beste koffiebonen voor in de Siemens EQ9? Lees het in de beste koffiebonen. 

Voordelen
Stille machine
Sterke en duurzame machine
Cappuccino met heerlijke dikke schuimlaag
Keuze uit vele koffiespecialiteiten
Melksysteem reinigt zichzelf
Gemakkelijk te bedienen
Strak en stoer design
Nadelen
Niet bedienbaar met app

Conclusie

Luxe en veelzijdig apparaat met veel koffiespecialiteiten binnen één druk op de knop, zelfs een heerlijke cappuccino!

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud bonenreservoir
290 gram
Inhoud waterreservoir
2,3 L
Inhoud melkreservoir
0,7 L
Hoe vaak ontkalken
1 keer per kwartaal
Vermogen
1500 W
Garantie
2 jaar