Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

DeLonghi PrimaDonna Elite review

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS
Inhoudsopgave

  Onze mening over DeLonghi PrimaDonna Elite review

  Ben je opzoek naar een machine met echt alle opties die je maar kunt bedenken? Zo ja, dan ben je met de DeLonghi PrimaDonna Elite aan het juiste adres! Met de Delonghi Elite kun je koffiespecialiteiten van irish coffee tot chocolademelk (met echte chocolade!) maken. Deze machine is echt van alle markten thuis. 

  Nog een uniek punt aan deze machine vele opties aanbiedt. Zo stel je heel eenvoudig de hoeveelheid, sterkte en temperatuur in. Wanneer je het perfecte recept hebt gevonden kun je deze opslaan onder jouw naam. Je kunt tot 6 recepten opslaan. 

  Via het touchscreen kleurendisplay kun je eenvoudig door alle koffiespecialiteiten heen scrollen. Maar hier stopt het niet! Het is zelfs mogelijk om vanaf de bank een heerlijk bakkie te zetten. Jaha de DeLonghi PrimaDonna Elite is bedienbaar met app. Via de app is het volledige menu beschikbaar. De app beschikt ook over handige instructievideo’s over het reinigen van alle onderdelen. 

  De bouwkwaliteit van deze machine is topklasse. De volautomaat is gemaakt van sterke en duurzame materialen. Een goede keuze dus, wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine met een lange levensduur. 

  Wist je dat… Bij defect aan de DeLonghi PrimaDonna Elite biedt DeLonghi service aan huis met eigen monteurs aan, en krijg je 3 jaar garantie van DeLonghi. 

  Elite op aanrecht

  Opvallende dingen aan de DeLonghi PrimaDonna Elite 

  Chocolademelk maken 

  Naast het melkreservoir is er een ander reservoir. Dit reservoir is speciaal gemaakt voor het maken van chocolademelk. In dit reservoir zit een mixertje en een stoompijpje. Deze twee samen zorgen ervoor dat de chocolademelk goed gemengd en luchtig wordt. Naast chocolademelk is het een optie om glühwein of Irish Coffee in dit reservoir te maken. 

   

  Erg modern systeem 

  Het systeem in de DeLonghi PrimaDonna Elite machine is erg modern vergeleken andere volautomaten. Het touchscreen kleurendisplay  is erg overzichtelijk en mooi ingedeeld. De icoontjes zijn duidelijk en mooi van kleur. 

   

  Melkreservoir en stoompijpje 

  Deze machine heeft niet 1 maar 2 manieren om melk op te schuimen. Zowel het melkreservoir als het stoompijpje wordt standaard geleverd bij de machine. Op de plek waar het melkreservoir kun je ook het stoompijpje plaatsen. Met dit stoompijpje kun je zelf melk opschuimen. Wanneer je een stoompijpje gebruikt voor het opschuimen van melk wordt de melkschuim vaak dikker dan bij het melkreservoir. Het stoompijpje kun je ook gebruiken om warm water door te laten lopen voor een kop thee. 

   

  Voordelen van de DeLonghi PrimaDonna Elite

  • Touchscreen kleurendisplay
  • 15 voorgeprogrammeerde dranken
  • Heel veel opties
  • Warmhoudplaat
  • Met app bedienbaar
  • 6 gebruikersprofielen 
  • Strak design  

   

  Touchscreen kleurendisplay

  Het touchscreen kleurendisplay is erg modern van de PrimaDonna Elite. Het menu is duidelijk ingedeeld en de kleuren zijn erg mooi. Het menu bestaat vooral uit icoontjes en titels. De icoontjes zijn erg duidelijk waardoor je direct weet waar elk icoontje voor is. 

  elite scherm

   

  15 voorgeprogrammeerde dranken 

  15 verschillende dranken binnen één druk op het scherm met de DeLonghi PrimaDonna Elite! Allemaal uitproberen natuurlijk! Daar ben je wel even zoet mee 😉 Alle dranken staat hieronder voor je op een rijtje. 

  Alle koffiespecialiteiten DeLonghi PrimaDonna Elite

  Alle koffiespecialiteiten DeLonghi PrimaDonna Elite

  Heel veel opties 

  De machine biedt erg veel opties. De zaken die je zelf kunt instellen zijn:

  • Hoeveelheid koffie 
  • Hoeveelheid melk
  • Sterkte van de koffie 
  • Temperatuur van de koffie 
  • Maalgraad van de bonen

  Let op! Pas alleen de maalgraad wanneer de machine bezig is met malen. Wanneer je dit doet als de machine uitstaat zal de zetgroep worden beschadigd. 

  Deze zaken kun je gemakkelijk aanpassen via het touchscreen kleurendisplay. Wanneer je het perfecte recept hebt gevonden kun je deze opslaan onder jouw naam. Hoe handig! Op deze manier is zelfs jouw recept binnen één druk op het scherm beschikbaar.  

   

  Warmhoudplaat

  Hoe heerlijk is een bakkie die lang warm blijft? De DeLonghi PrimaDonna Elite heeft ook aan daaraan gedacht. De bovenkant van de machine is namelijk een warmhoudplaat. Door je kopjes op de plaat te zetten worden de kopjes warm. Je moet de plaat zelf aanzetten. Denk hier dus aan voordat je een bakkie gaat zetten zodat je kopje een tijdje kan opwarmen. 

   

  Met app bedienbaar 

  Deze machine is een goede optie voor mensen die van leuke technologische snufjes houden. De volautomaat is namelijk bedienbaar met de gratis Coffee Link app. Op deze app is het volledige menu beschikbaar. Via schuifbalkjes stel je de hoeveelheid melk en koffie op de millimeter nauwkeurig in. Maar ook pas je de temperatuur en aroma sterkte per koffie aan. Via de app schakel je de machine op afstand uit of schakel je de verwarmingsplaat in. Tot slot beschikt de app over allerlei handige video’s over het reinigen van de machine. Een echte toevoeging aan de machine dus! 

  DeLonghi PrimaDonna Elite Bedienbaar met app

  6 gebruikersprofielen 

  De machine biedt veel opties, hier kun je lekker mee experimenteren. Is jouw favoriete recept bijvoorbeeld een espresso, extra sterk met 60 ml. Om dit elke keer helemaal aan te passen kost veel tijd. Gelukkig biedt de PrimaDonna Elite een mogelijkheid om recepten op te slaan. Op deze manier is zelfs jouw favoriete recept binnen één druk op het scherm beschikbaar. Jouw huisgenoten kunnen ook hun favoriete recept opslaan. De machine kan namelijk tot wel 6 recepten opslaan! 

  elite profielen

  Strak design 

  De behuizing van de machine is gemaakt van roestvrijstaal waardoor de machine zilverkleurig is. De zilveren kleur zorgt voor een moderne en stevige uitstraling. Het strakke design komt door het compacte model van de machine. De machine heeft namelijk geen gekke uitsteeksels maar alle onderdelen zitten strak op elkaar. 

   

  Nadelen DeLonghi PrimaDonna Elite 

  • Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk 
  • Aan de prijs 

   

  Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk

  Het zetten van twee latte’s of cappuccino’s is helaas niet mogelijk met de DeLonghi PrimaDonna Elite. Dit komt doordat het melkreservoir maar in één glas tegelijkertijd de melk kan spuiten. Hier krijg je wel erg goed opgeklopte melkschuim voor terug. Ben je opzoek naar een gelijksoortige machine die wel twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan zetten? Dan is de Siemens EQ9 S300 een goed alternatief. 

   

  Aan de prijs 

  De prijs van de DeLonghi Elite is rond de €1300,-. Dit is boven het gemiddelde voor een volautomaat. De prijs ligt hoger vanwege de vele opties en luxe die het apparaat met zich meebrengt, zoals het kunnen maken van chocolademelk, niet alleen een melkreservoir maar ook een stoompijpje en de app. Ben je opzoek naar een gelijksoortig model die wat goedkoper is? Dan is de DeLonghi Dinamica Plus een goed alternatief. 

   

  Wat vinden de gebruikers? 

  Op Coolblue krijgt de DeLonghi Primadonna Elite een gemiddelde beoordeling van 9,3 op 10 gebaseerd op 52 reviews. 

  DeLonghi PrimaDonna Elite beoordeling coolblue

  Op Bol.com krijgt de DeLonghi Primadonna Elite een gemiddelde beoordeling van 4,9 van de 5 gebaseerd op 11 reviews. 

  DeLonghi PrimaDonna Elite beoordeling bol

  De meest genoemde punten zijn:

  Voordelen 

  • Lekkere smaak 
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Vele opties
  • Hoge kwaliteit 
  • Mooi design 

  Nadelen 

  • Hoge prijs
  • Groot apparaat

  Video DeLonghi PrimaDonna Elite

  zie hieronder een video waarin de DeLonghi PrimaDonna Elite uitgebreid wordt toegelicht. 

   

  Voordelen
  Touchscreen kleurendisplay
  15 voorgeprogrammeerde dranken
  Heel veel opties
  Warmhoudplaat
  Met app bedienbaar
  6 gebruikersprofielen
  Strak design
  Nadelen
  Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk
  Aan de prijs

  Conclusie

  Deze machine is perfect voor mensen die van een heerlijk bak koffie die gemaakt is door middel van de modernste koffie technologieën.

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud bonenreservoir
  400 gram
  Inhoud waterreservoir
  2 L
  Inhoud melkreservoir
  400 ml
  Hoe vaak ontkalken
  1 keer per kwartaal
  Vermogen
  1450 W
  Garantie
  3 jaar + aan huis reparatie bij defect (zeldzaam!)