Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Jura E8 review

Jura E8 de machine

Onze mening over Jura E8 review

Behoefte aan heerlijke koffie, luxe en niet te veel onderhoud? Zo ja, dan is deze machine een goede keuze! De Jura E8 is een luxe machine met alles erop en eraan. De machine heeft 17 voorgeprogrammeerde dranken waarvan je de sterkte, hoeveelheid en temperatuur naar smaak kun aanpassen. De machine heeft dan veel opties, maar is erg gemakkelijk bedienen. Je stelt gemakkelijk elk bakkie naar keuze in via de 6 toetsen op het kleurendisplay. Heb je na een tijdje experimenteren je favoriete recept gevonden? Zo ja, dan onthoud de machine jouw persoonlijke specialiteiten en geeft deze op het startscherm weer. Op deze manier is ook jouw favoriete recept binnen 1 druk op de knop beschikbaar. 

Een cappuccino binnen één druk op de knop is ook mogelijk met de Jura E8. De Jura beschikt namelijk over een melkslang. Deze melkslang kun je bevestigen aan het rechter uitloopje. De melkslang zorgt voor een mooie dikke schuimlaag voor op je cappuccino of latte macchiato. De slang kun je simpelweg in een pak melk doen. 

Jura machines beschikken over een unieke zetmethode en hoge kwaliteit molens. De smaak is hierdoor voortreffelijk, Jura machines zijn hierdoor erg populair onder koffieliefhebbers. 

 

Opvallendheden aan de Jura E8

Overheerlijke smaak 

Jura machines maken gebruik van de unieke P.E.P. zettechnologie. Bij deze zetmethode loopt het water langzamer door de koffie. Hierdoor wordt de smaak van de koffie voller en intenser. De Jura E8 is ook voorzien van de Professional Aroma Grinder. Deze molens zijn van hoge kwaliteit en leveren de meest ideale maalresultaten op en laat de koffiearoma’s optimaal naar voren komen. Kortom wil de beste kwaliteit koffie? Kies dan voor Jura! 

man drinkt espresso

17 voorgeprogrammeerde dranken

17 soorten koffie binnen 1 druk op de knop, wie wil dat nu niet? De dranken waaruit je kunt kiezen zijn espresso, koffie, cappuccino, caffé Barista, lungo barista, espresso doppio, espresso macchiato/ macchiato, cortado, latte macchiato, flat white, melkschuim, heet water. Wanneer je het randje wilt opzoeken kun je bij de cappuccino, flat white en latte macchiato een extra espresso shot toevoegen. Bovendien is mogelijk om twee zwarte bakkies tegelijkertijd te zetten. 

Jura E8 alle soorten koffie

Weinig onderhoud

Onderhoud aan de Jura E8 is minimaal. De machine heeft namelijk een waterfilter waardoor ontkalken niet meer nodig volgens Jura. Het handmatig schoonmaken van zetgroep is ook verleden tijd met het automatische reinigingsprogramma. Het legen van de koffiedikbak en lekbak is wel nodig. 

 

Voordelen van de Jura E8

 • Jura kwaliteit 
 • Gemakkelijk te bedienen 
 • Cappuccino binnen één druk op de knop 
 • Koffie helemaal naar smaak aanpassen 
 • Mooi design 
 • Bedienbaar met app 
 • Onderhoudsvriendelijk 

 

Jura kwaliteit 

Jura koffiemachines worden ontworpen en geproduceerd in Zwitserland. De machines staan ook bekend als hoge kwaliteit met een lange levensduur. In sommige gevallen gaan Jura machines langer dan 6 jaar mee. Dat is heel erg lang vergeleken met andere volautomatische koffiemachines. Je betaal dan ook wat meer, maar daar krijg je vele voordelen voor terug. 

 • Heerlijke smaak door speciale zetmethode en goede molens
 • Modernste technologieën 
 • Sterke machine 
 • Gaat lang mee 
 • Bedienbaar met app  
 • Weinig onderhoud 

Gemakkelijk te bedienen 

De Jura D8 is gemakkelijk te bedienen via de 6 toetsen op het 2,8” kleurendisplay. De manier is een volledig nieuw bedieningsconcept met kunstmatige intelligentie en is heel eenvoudig in gebruik. Het intelligente algoritme onthoud je persoonlijke voorkeuren en geeft steeds twee of vier favoriete specialiteiten op het startscherm weer. Alle belangrijke informatie over de volautomaat en actuele onderhoudsinstructies worden via het display overzichtelijk weergegeven op het dashboard. 

Cappuccino binnen 1 druk op de knop 

Jaja ook een cappuccino is binnen één druk op de knop beschikbaar! Alle koffiespecialiteiten met melk komen uit het rechter-loopje. Aan dit loopje sluit je namelijk de melkslang aan. De melkslang kun je simpelweg in een pak melk steken. Andere melkspecialiteiten als een latte, flat white en een espresso macchiato zijn ook binnen één druk op de knop beschikbaar. 
Jura E8 cappuccino

Koffie helemaal naar smaak aanpassen 

Via het display kun je gemakkelijk de sterke, hoeveelheid en temperatuur van de koffie aanpassen. Heb je in de ochtend behoefte aan een hele sterke bak koffie dan is het mogelijk om een extra espresso shot toe te voegen. Deze optie staat aangegeven op het display. Bovendien is het mogelijk om de maalgraad van de machine naar wens in te stellen. Gebruik bij een espresso een fijne maalgraad en bij normale koffie een grove maalgraad. 

Jura E8 machine

Mooi design

Het karakteristieke design van  de Jura E8 is helder en explosief. De machine is gemaakt van hoogwaardige materialen en de precieze afwerking onderstrepen de hoge kwaliteit en moderne E8. De machine is beschikbaar in 3 verschillende kleuren, namelijk moonlight silver, dark inox en piano white. Kortom zal de machine als een echte blikvanger op het aanrecht staan. 

 

Bedienbaar met app 

Tegenwoordig zie je steeds vaker dan koffiemachines te bedienen zijn via een app. De Jura E8 heeft deze optie ook. Hiervoor moet je wel een accessoire aanschaffen. Deze accessoire heet de Smart Connect en is een soort chip die ervoor zorgt dat je via bluetooth je telefoon kunt verbinden aan de machine. Op deze manier kun je vanaf de bank je bakkie helemaal naar jouw smaak instellen, hoe handig is dit.  

 

Onderhoudsvriendelijk 

Onderhoud aan de Jura E8 is minimaal werk. Door het waterfilter is ontkalken niet meer nodig. Het reinigen van de zetgroep is ook niet meer nodig door een automatisch programma. Wat je nog wel moet doen is het legen van de koffiedikbak en het lekbakje, maar dat met wel lukken toch 😉

 

Nadelen aan de Jura E8 

 • Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk 

 

Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk 

Twee cappuccino’s of latte’s tegelijkertijd is met deze machine helaas niet mogelijk. Er kan namelijk, maar 1 kop tegelijkertijd onder het loopje. Het zetten van twee cappuccino’s kost dus wat meer tijd. Ben je op zoek naar een soortgelijke machine die wel twee cappuccino’s tegelijkertijd kan zetten? Dan is de Siemens EQ9 S300 een goede alternatief. 

 

Wat vinden de gebruikers?

De gebruikers van Coolblue geven een beoordeling van 9,3 uit 10. Dit is op basis van 16 reviews. 

Jura E8 review coolblue

De gebruikers van Bol.com geven een beoordeling van een 5 uit 5. Dit is op basis van 2 reviews. Dat zijn niet erg veel reviews. 

Jura E8 review bol

De punten die de gebruikers aangeven zijn: 

Voordelen 

 • Heerlijke koffie 
 • Mooi design 
 • Veel koffiemogelijkheden
 • Makkelijk in onderhoud
 • Simpel te bedienen 

Nadelen 

 • Smart connect niet standaard bijgeleverd
 • Temperatuur mag hoger 

 

Video Jura E8 

Zie hieronder twee video’s waarin de Jura E8 wordt toegelicht.

 

 

Voordelen
Jura kwaliteit
Gemakkelijk te bedienen
Cappuccino binnen één druk op de knop
Koffie helemaal naar smaak aanpassen
Mooi design
Bedienbaar met app
Onderhoudsvriendelijk
Nadelen
Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk

Conclusie

Luxe volautomaat die veel opties heeft en toch gemakkelijk te bedienen is. De machine biedt 17 verschillende koffiespecialiteiten aan waaronder vele koffiesoorten met melk. Onderhoud aan de Jura E8 is minimaal en de machine gaat lang mee.

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud bonenreservoir
280 gram
Inhoud waterreservoir
1,9 L
Hoeveel kopjes tegelijkertijd
2
Melkopschuimmethode
Melkslang
Onderhoud
Weinig werk
Stevigheidsklasse
Topklasse
Garantie
25 maanden