Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Jura Cool Control Basic

Jura melkspecialiteit met melkkoelermelkkoeler
Inhoudsopgave

  Onze mening over Jura Cool Control Basic

  Drink je jouw koffie het liefste met melk, maar heeft je koffiezetapparaat deze functie niet beschikbaar? Je begint de dag natuurlijk pas echt goed met een lekker kopje koffie. De Jura Cool Control Basic biedt hier uitkomst. De Jura melkkoeler is er in verschillende varianten. Zo heb je de melkkoeler van 0,6, 1 en 2,5 liter. Hiermee maak je gemakkelijk romig melkschuim voor de perfecte latte macchiato of cappuccino. Ideaal voor een restaurant of kantoor, maar ook zeker voor thuis erg geschikt.

  Complete Jura set kopjeswarmer, melkkoeler en volautomaat

  Voordelen van de Jura Cool Control Basic

  Deze melkkoeler heeft verschillende voordelen:

  • Compact 
  • Constante melktemperatuur 
  • Gebruiksvriendelijk
  • Altijd verse melk
  • Een uitneembare unit 

  Compact

  De Jura Cool Control Basic heeft een erg compact formaat. Hierdoor kun je hem eenvoudig een plek geven en neemt het apparaat niet te veel ruimte in beslag. Daarnaast zijn er ook nog de verschillende formaten waar je uit kunt kiezen. Daarmee bepaal je ook zelf hoeveel ruimte het apparaat in beslag neemt. 

  Constante melktemperatuur 

  Zorg er met de cool control voor dat jouw melk altijd automatisch op een constante temperatuur blijft. Dit zorgt ervoor dat de melk altijd makkelijk omgezet kan worden in dik, romig melkschuim. 

  Gebruiksvriendelijk

  Deze topper is erg gemakkelijk in gebruik en is dan ook zeer gebruiksvriendelijk. Geen moeilijke knopjes en gebruiksaanwijzing. Het spreek allemaal voor zich. 

  Altijd verse melk 

  Melk weggooien is verleden tijd. De melk wordt namelijk vers gehouden in het apparaat met een constante temperatuur van 4 graden. Heb je dus melk over? Dan kun je de houder er gemakkelijk uithalen en in de koelkast zetten.

  Jura melkspecialiteit met melkkoelermelkkoeler

  Nadelen van de Jura Cool Control Basic

  Naast de vele voordelen hebben we ook de nadelen van de Jura melkkoeler onderzocht. Dit zijn de volgende twee punten: 

  • Je krijgt geen melding
  • Kan iets te veel lawaai maken 
  • Relatief veel geld kwijt 

  Je krijgt geen melding 

  Wat als nadeel kan worden ervaren is het geen melding krijgen wanneer de melk (bijna) op is. Wanneer je dus meerdere kopjes koffie zet waar je melk voor nodig hebt, dan kan het voorkomen dat de melk op is voordat je het doorhebt. 

  Kan iets te veel lawaai maken 

  Ook dit minpunt kan verschillend ervaren worden door gebruikers van de Jura Cool Control Basic. Het geluid van de ventilator in het apparaat is tijdens gebruik duidelijk hoorbaar. Dit kan als vervelend worden ervaren.

  Relatief veel geld kwijt  

  Mocht je een Jura Cool Control Basic melkkoeler willen aanschaffen moet je rekening houden met het feit dat je relatief veel geld kwijt bent. Hier staat wel tegenover dat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Een miskoop is eigenlijk onmogelijk. Daarnaast lopen de prijzen uiteen. De kleinere melkkoeler van 0,6L is natuurlijk een stuk goedkoper dan die van 2,5L.

   

  Reiniging en onderhoud

  Om zo lang mogelijk van de Jura Cool Control Basic melkkoeler plezier te hebben is er soms ook een reiniging en onderhoud aan het apparaat nodig. Het apparaat is gemakkelijk te onderhouden.

  Geen scherpe en schurende middelen of voorwerpen 

  Ten eerste is het belangrijk dat je tijdens het reinigen geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen of harde voorwerpen gebruikt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het apparaat, de coating van de houder voor de roestvrijstalen houder en de roestvrijstalen houder beschadigd raakt. 

  In de vaatwasser 

  De reiniging van de Jura Cool Control Basic wordt een stuk makkelijker gemaakt doordat verschillende onderdelen in de vaatwasser kunnen. Dit zijn de roestvrijstalen houder, de siliconenring, het deksel, de adapter en de metalen buis. 

  Algemeen onderhoud 

  Daarnaast zijn er ook nog wat algemene punten als het gaat om reiniging en onderhoud:

   

  • Trek vóór elke reiniging de netstekker van het apparaat uit het stopcontact. 
  • Reinig het apparaat van binnen met een vochtige doek.
  • Reinig ook de buitenkant met een vochtige doek.
  • Spoel alle afzonderlijke onderdelen goed af onder stromend water. 

  Verbinding met koffiemachine 

  De melkkoeler kan je rechtstreeks aansluiten op een koffiemachine zoals bijvoorbeeld de Jura D4. Bij de aanschaf van een Jura Cool Control Basic melkkoeler wordt een melkslang meegeleverd. Bij de grotere modellen van 1L en 2,5L is het zelfs mogelijk om een wireless transmitter aan te schaffen, waardoor je helemaal geen melkslang meer nodig hebt. 

  Wireless transmitter 

  Wil je graag een verbinding tussen de melkkoeler en jouw espresso- of koffiemachine? Dan is hier een hele handige accessoire voor. Een klein kastje die voor een draadloze verbinding zorgt, ook wel de Wireless transmitter genoemd. Let hier wel op: de koffieautomaat moet wel zijn uitgerust met Smart Connect. 

  Latte Macchiato met Jura Wireless Transmitter

  Melktemperatuur 

  We hebben het al eens benoemd, maar de melkkoeler voldoet heel goed aan het doel van een melkkoeler. Dat is uiteraard om de melk op de gewenste temperatuur te houden. De Jura Cool Control Basic zorgt ervoor dat de melk op een constante temperatuur van 4 graden blijft. Hierdoor profiteer je van voordelen zoals dat de melk perfect is om op te schuimen en dat de melk ontzettend vers is. 

  Design Jura Cool Control Basic

  Elk formaat melkkoeler is te herkennen aan het mooie zwarte design met het logo op de voorkant. Ze zien er dus enigszins hetzelfde uit. Daarnaast zijn deze melkkoelers tegenwoordig ook in het wit verkrijgbaar.

   

  Wat vinden de gebruikers van de Jura Cool Control Basic? 

  De gebruikers van Bol.com geven een beoordeling van een 5 uit 5. Dit is op basis van 4 reviews. Dat zijn niet erg veel reviews. 

  Jura Latte Macchiato melkkoeler

  De punten die de gebruikers aangeven zijn:

  Recensie 5 sterren Jura cool control

   

  Voordelen

  • Goede prijs/kwaliteit 
  • Duurzaam 
  • Eenvoudig in gebruik 
  • Lange verse melk
  • Mooie vormgeving

  Nadelen

  • Prijzig 
  • Je weet niet wanneer de melk op is

  Video Jura Cool Control Basic 1L en 2,5 L

   

  Voordelen
  Melk op de juiste temperatuur
  Verse melk
  Makkelijk in gebruik
  Nadelen
  Lawaaierig

  Conclusie

  De Jura Cool Control Basic is met zijn verschillende formaten zeker een goede aankoop als het gaat om melkkoelers.

  Specificaties

  Verschillende formaten
  0,6 / 1/ 2,5 Liter