Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB review

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB

Onze mening over DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB review

De DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB is een goedwerkende volautomaat in de laagste prijsklasse. Een win win dus, goed & goedkoop! De machine is eenvoudig te bedienen met de grote ronde knop in het midden en de 6 zwarte knopjes daar om heen. Door aan de grote ronde knop te draaien pas je de sterkte van de koffie aan. Het is ook mogelijk om de maalgraad van de machine naar smaak aan te passen. Gebruik een grove maling bij normale koffie en een fijne maling bij een espresso. 

Een latte of een cappuccino is ook mogelijk met de DeLonghi Magnifica. De machine heeft namelijk een stoompijpje. Met een stoompijpje kun je erg dikke melkschuim creëren. Barista’s gebruiken ook vaak een stoompijpje bij het opschuimen van de melk. 

In de avond zin in een bakkie decaf? Ook dit is mogelijk met dit model. De machine heeft namelijk een apart vakje voor gemalen koffie. Kortom is de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB een machine met veel opties en een lage prijs. 

Delongi Magnifica design

Opvallende dingen aan de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB

Prijs 

De gemiddelde prijs van een volautomaat is rond de €500,-. De prijs van de DeLonghi Magnifica ligt zelfs onder de €350,- euro. Dit is een heel stuk onder het gemiddelde. Voor deze prijs ga je geen kwalitatief betere machine vinden dan deze. De machine heeft verschillende opties en een stoompijpje en dat voor minder dan €350,- euro! 

 

Stoompijpje 

Een stoompijpje is een echte toevoeging aan een volautomaat. Barista’s gebruiken vaak ook een stoompijpje voor het opschuimen van melk. Een stoompijpje kan namelijk hele dikke melkschuim creëren. Een stoompijpje is ook erg gemakkelijk schoon te houden. Je kunt hem simpelweg even laten doorspoelen en daarna afnemen met een natte doek. 

 

Voordelen aan de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB

 • Geniet van echt verse koffie 
 • Simpel in gebruik 
 • Mooi design
 • Sterkte en hoeveelheid instellen 
 • 2 espresso tegelijkertijd 

 

Geniet van echt verse koffie 

Met deze volautomaat geniet je van het genot van échte verse koffie. De machine maalt namelijk de bonen zelf. Dit gebeurt in de zetgroep. De maalgraad kan naar smaak worden aangepast. De conische metalen maalmolens worden gekalibreerd met 100% nauwkeurigheid. En dankzij het DeLonghi Tubeless System wordt de hoeveelheid gemalen koffie die in de molen achterblijft tot een minimum beperkt, zodat voor elke espresso alleen de meest versgemalen koffie wordt gebruikt. 

Delongi verse koffiebonen

Simpel in gebruik 

De DeLonghi Magnifica is erg gemakkelijk in gebruik. De machine heeft één grote ronde knop en zes kleine knoppen. Met de grote ronde knop kun je de sterkte van je koffie bepalen. Met de andere zes knoppen kun je onder andere bepalen of je een espresso of koffie wilt en of je 1 of 2 kopjes koffie wilt. Bij alle knoppen staat een icoontje waardoor het direct duidelijk is waarvoor een knop is. 

DeLongi beeldscherm

Mooi design

De machine heeft een frisse en moderne uitstraling. Dit komt onder andere door de zilverkleurige kleur van de machine en de zwarte details. De machine zal een echte eyecatcher zijn op jouw aanrecht! 

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB op tafel

Sterkte en hoeveelheid instellen 

Zin in een wat sterker bakkie in de ochtend? Niks is te gek voor de DeLongi Magnifica. Met de ronde knop in het midden kun je eenvoudig de sterkte van je bakkie zelf bepalen. Deze machine geeft de optie om te kiezen uit een normale kop koffie of een espresso. Dit kun je simpelweg bepalen via de knoppen op de voorkant van de machine. 

 

2 espresso’s tegelijkertijd

Met deze machine is het mogelijk om 2 espresso’s tegelijkertijd te zetten. Dit is ideaal wanneer er visite is of je gewoon twee bakkies tegelijkertijd nodig hebt. Op deze manier heb je binnen no-time twee heerlijke espresso’s voor je! 

Tip! Wanneer je een espresso zet, zet dan de maalgraad op de meest fijne maalgraad. Hierdoor zal je espresso nog lekkerder zijn. 

DeLongi Magnifica twee espressos

Nadelen van de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB

 • Relatief veel onderhoud 
 • Melk opschuimen kost tijd 

 

Relatief veel onderhoud 

Bij wat goedkopere volautomaten is vaak meer onderhoud nodig. Dit is ook het geval bij de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB. Dit betekend dat je relatief meer tijd kwijt bent aan het onderhouden van de machine. Ben je opzoek naar een gelijksoortige machine die minder onderhoud nodig heeft? Dan is de Krups Arabica Automatic EA8150 een goed alternatief. 

 

Melk opschuimen kost tijd 

Een cappuccino binnen één druk op de knop is met deze machine helaas niet mogelijk. Je moet zelf de melk opschuimen met behulp van het stoompijpje. Daar krijg je wel erg dikke melkschuim voor terug. De melkschuim van een stoompijpje is in de meeste gevallen dikker dan die van een melkslang of melkreservoir.  Ben je op zoek naar een gelijksoortig model met een melkreservoir? Dan is de Philips 220 EP2224/10 een goed alternatief. 

 

Wat vinden de gebruikers? 

Wat vinden de echte gebruikers van de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB? Hieronder worden de reviews van Coolblue & Bol.com behandeld. 

De DeLonghi Magnifica ECAM 22. 110SB heeft op Coolblue een beoordeling van 8.9 uit 10. 

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB beoordeling coolblue

De DeLonghi Magnifica ECAM 22. 110SB heeft op Bol.com een beoordeling van een 4.6 uit 5. 

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB beoordeling bol.com

De meest genoemde punten zijn: 

Voordelen

 • Lekkere koffie
 • Prijs/ kwaliteit 
 • Melk schuimt goed op 
 • Gebruikersvriendelijke 
 • Goedkoop 

Nadelen 

 • Hard geluid bij het malen van de bonen 
 • Geeft niet aan wanneer het bonen- en waterreservoir bijna op zijn 
 • Machine gevoelig voor krassen 

 

Video DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB

Hieronder zie je een video waarin de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110SB uitgebreid wordt toegelicht. 

Heb je toch nog vragen na het lezen van deze review? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@koffieliefhebbers.nl 

Ps. Benieuwd naar de beste koffiebonen voor in jouw volautomaat? Lees het in de beste koffiebonen. 

Voordelen
Geniet van echt verse koffie
Simpel in gebruik
Mooi design
Sterkte en hoeveelheid instellen
2 espresso's tegelijkertijd
Nadelen
Relatief veel onderhoud
Melk opschuimen kost tijd

Conclusie

Machine met veel mogelijkheden, een stoompijpje en een mooie prijs.

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud bonenreservoir
250 gram
Inhoud waterreservoir
1,8 L
Aantal kopjes per zetbeurt
2
Garantie
2 jaar