Koffiepunch
De koude wintermaanden komen eraan. Om het koude weer wat draaglijker te maken, kan je heerlijke koffiepunch maken! Met deze warme koffiepunch kom jij de koude winterdagen wel door! Maar voordat we het recept gaan maken, vertellen we je eerst nog wat meer over punch.
Punch, ook wel pons genoemd, is een mengdrank die waarschijnlijk in de 17e eeuw in India is ontstaan. Punch kan zowel warm als koud worden gedronken. De basis is vaak fruit, zoals banaan, mandarijn of in het geval van ons recept sinaasappel. Hier wordt naar smaak een grote hoeveelheid sinaasappelsap toegevoegd. Je kan er ook voor kiezen om er alcohol zoals rum of whisky aan toe te voegen.
Bereiden
Gebruik een vuurvaste schaal. Meng hierin de sterke koffie met de gezeefde sap van de sinaasappel.
Voeg de kruidnagels, kaneelstokjes, vanillestokjes, de schil en het rietsuiker toe.
Zin in wat sterks? Voeg dan ook de drank toe.
Laat dit alles goed intrekken door de schaal op een theelichtje of rechaud te zetten. Zorg ervoor dat de koffie niet kookt!
Giet de koffiepunch in een kopje en garneer het met sinaasappelschil. Klaar is kees!