Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Tiramisu koffie

Koffie + tiramisu = de perfecte combi

Informatie

Koffiespecialiteit
2 personen
30 min. bereiden

Ingrediënten

  • 100 gram mascarpone
  • 100 milliliter slagroom
  • 6 lange vingers
  • 2 espresso’s
  • 2 theelepels suiker
  • 2 snufjes cacao

Tiramisu koffie

Heb je zin in tiramisu, maar is het ook tijd voor koffie? Je kan ze ook combineren! Met een tiramisu koffie, ook wel koffiemisu genoemd, combineer je het beste van twee werelden. Voordat we in deze heerlijke romige koffiespecialiteit duiken, willen we je eerst nog wat vertellen over iedereens favoriete nagerecht: tiramisu.

Tiramisu is een Italiaans dessert wat pas is bedacht in de jaren ‘60! Restauranthouder Ado Campeol wordt gezien als de uitvinder van het dessert. Ado en zijn vrouw zijn per ongeluk op dit recept gekomen. Een kok liet namelijk mascarpone in een kom met eieren en suiker vallen. Ze proefden het mengsel en besloten het te serveren in hun restaurant. Wel in combinatie met in koffie gedoopte lange vingers en bestrooid met cacao!

Wist je dat er ook veel geëxperimenteerd wordt met tiramisu in combinatie met andere dranken? Wat dacht je van tiramisu met rum, advocaat of limoncello?

Bereiden

1 Stap 1

Klop eerst de slagroom met de mascarpone en de suiker. Blijf kloppen tot het een luchtige massa is. We raden aan om hiervoor een keukenmixer te gebruiken.

2 Stap 2

Pak je mooiste brede glazen! Breek hierna een lange vinger erin en leg deze op de bodem van het glas. Doe hierna de helft van het mengsel op de lange vingers. Hierna kan je de rest van de lange vingers in het glas doen.

3 Stap 3

Schep de andere helft op de lange vingers.

4 Stap 4

Zet je glas onder je koffiezetapparaat en zet een heerlijke espresso.

5 Stap 5

Verspreid als laatste nog even met een zeefje de cacao over je koffiemisu en genieten maar!

Ook lekker!