Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Genieten van koffie
Inhoudsopgave
    Lifestyle

    Tips om nog meer te genieten van koffie

    3 minuten leestijd

    Genieten van je koffie doe je natuurlijk bij elke slok. Maar hoe kun jij jouw koffie ervaring nog fijner maken? Wij hebben hier verschillende tips voor je op een rij gezet, variërend van een sfeervolle koffiehoek tot een bijpassend gerecht. Lees verder en geniet nog meer van jouw bakkie pleur! 

    Genieten van koffie

    Creëer een sfeervolle koffiehoek

    Wat is er nou fijner dan een bakkie koffie? Precies, een kop koffie op een knusse plek. Een knusse koffiehoek in huis waar je rustig kunt genieten van het zwarte goud is, wie wil dat nou niet? Als eerst is het slim om een fijne bank of stoel op een goede plek in huis neer te zetten. Het liefst in een knus hoekje, daarom ook de naam ´koffiehoek´. Bij het raam bijvoorbeeld, waar je naar het leven buiten kunt kijken terwijl je geniet van een bakkie pleur. Dit geeft vooral een lekker knus gevoel als het buiten regent en jij binnen zit met een warme kop koffie in je handen. 

    Als je eenmaal deze perfecte knusse plek hebt gevonden en je zitje hebt geplaatst, kun je beginnen met jouw koffiehoek nog gezelliger maken. Kussentjes zorgen voor een kleurrijke en zachte toevoeging aan jouw hoekje. Een fijn dekentje geeft wat extra sfeer en warmte voor als het koud is. Als je nog wat extra’s wil toevoegen kun je nooit fout gaan met planten en kaarsen. Richt jouw koffiehoek in en geniet er nog meer van jouw kopje koffie.

    Eet een bijpassend gerecht

    Als je rustig zit in je koffiehoek of op een leuk terras, is het niet gek dat je trek krijgt in iets extra’s. Gelukkig is koffie goed te combineren met veel verschillende hapjes. Voor de zoetekauw is een gebakje, zoals bijvoorbeeld een appeltaart, verrukkelijk. Je kunt eigenlijk elk gebakje kiezen, want bijna alle zoetigheid is goed te combineren met koffie. Als je graag de koffiesmaak wil terugvinden in jouw hapje, dan kun je gaan voor koffiecake. Toch meer zin in chocolade? Dat kan zeker in combinatie met koffie! Je kunt zelfs koffie drinken met chocoladesmaak, waardoor je een overkoepelend aroma hebt. Voor degenen die liever iets hartigs eten, is kaas perfect voor bij de koffie. Let wel op, als je een sterke koffie drinkt is een sterke kaas er het lekkerst bij. Kies wat lekkers uit en ga nog meer genieten van koffie.

    Genieten van koffie

    Een leuke locatie buiten de deur

    Zin hebben in koffie is het perfecte excuus om naar een leuk koffietentje of terras te gaan. Koffietentjes zijn ook de perfecte plaats om inspiratie op te doen voor jouw gezellige koffiehoekje. Koffietentjes zijn niet alleen knus, ze bieden ook veel keus. Leef je helemaal uit met verschillende koffiedrankjes ontdekken. En je kunt hier natuurlijk ook vaak een hapje bestellen voor bij de koffie. Smul van je gebakje of kaasplankje! 

    Waar je in je eigen koffiehoekje waarschijnlijk sneller alleen gaat zitten, ga je buiten de deur vaak samen met iemand een kop koffie drinken. Ga nog meer genieten van koffie door er een gezellig bijklets moment van te maken.

    Kies een leuk koffiekopje

    Doe de koffie in een mooi kopje of een leuke mok. Kies bijvoorbeeld voor een mooie porseleinen kop of en mok met jouw favoriete dier erop. Je kunt variëren in de vorm, kleur en het materiaal. Je kunt zelfs kiezen of je een kopje met geen, een of meerdere oortjes wil. Als je alleen een kopje wat saai vindt, kun je ook nog een leuk schoteltje toevoegen. Wil je meer weten over verschillende koffiekopjes? Doe dan inspiratie op in onze blog over verschillende soorten koffiekopjes

    Richt een gezellige koffiehoek in of ga naar een leuk koffietentje, eet een lekker gebakje en kies een leuke mok. Kijk wat voor jou werkt en geniet optimaal van jouw bakkie pleur.

    Femme van der Vlist
    Koffieliefhebber

    Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

    Blogs van Femme lezen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Meer lezen