Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Koffiekopjes voor verschillende soorten koffie
Inhoudsopgave
  Koffie

  Koffiekopjes voor verschillende soorten koffie

  Esther van Dijk 22 maart 2021
  2 minuten leestijd

  Koffie is er in allerlei soorten varianten: van espresso tot cappuccino en latte macchiato. De keuze is enorm, en de keuze aan koffiekopjes daardoor ook. Als koffieliefhebber weet je natuurlijk dat ook de smaak van je koffie niet alleen wordt bepaald door het apparaat. De koffiebonen, de herkomst van de bonen en de bereidingswijze van de machine hebben hier dragen hier allemaal aan bij. Maar ook het kopje koffie waar je uit drinkt. In deze blog leggen we je de verschillende mogelijkheden tussen koffiekopjes voor verschillende soorten koffie met liefde uit.

  Verschillende formaten koffiekopjes

  Bij veel koffiemachines kun je over het algemeen kiezen voor een klein kopje, een middelmatig kopje of een groot kopje. Als we naar de horeca kijken, zien we dat restaurants gebruik maken van drie verschillende formaten: het espressokopje, het gewone koffiekopje en het cappuccinokopje. Hierbij is het espressokopje het kleinst en het cappuccinokopje het grootst. Thuis kiezen mensen ook wel voor een grote mok. Er zit dus zoals je kunt zien zeker een verschil in koffiekopjes voor verschillende soorten koffie.

  Verschillende materialen

  Naast het formaat is er ook een verschil in materiaal. Het materiaal wat we het meeste terug zien, is porselein. Porselein is een combinatie van glas en aardewerk. Het voordeel van deze kopjes is dat er geen smaak in het materiaal trekt en dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Dan zijn er ook nog glazen kopjes, vaak net wat nieuwer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dubbelwandige glazen. Het voordeel hiervan is dat de koffie goed warm blijft en de buitenkant van het glas koel blijft.

  Het design

  Het aanbod van koffiekopjes is gigantisch. Dit zie je onder andere terug in de verschillende designs en kleuren die gebruikt worden voor een koffiekopje. Het is altijd leuk om af en toe te variëren. Hier kun je denken aan:

  • De aanwezigheid van een schoteltje
  • De vorm van het kopje
  • De kleur van het kopje
  • Een eventueel design op het kopje
  • De aanwezigheid van geen, één of meerdere oortjes.

  Een koffiekopje is een belangrijk onderdeel van je presentatie

  Denk goed na over de verschillende mogelijkheden. Het kopje waarin je de koffie schenkt is een belangrijk onderdeel van de presentatie. Wil je echt de ultieme koffiebeleving? Vergeet dan niet om het kopje voor te verwarmen. Wij hebben hieronder voor jou nog onze favoriete koffiekopjes neergezet.

  Succes!

  Esther van Dijk
  Koffieliefhebber

  Hi daar! Mijn naam is Esther van Dijk en ik ben een echte koffieliefhebber. Al van af jongs af aan vind ik koffie echt heerlijk! Mijn lievelingskoffie is toch wel echt een cappuccino met een lekkere dikke schuimlaag. En als ik echt even moet knallen lust ik ook graag een zwart bakkie.

  Blogs van Esther lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen