Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Een kopje koffie dat is gezet met een koffiezetapparaat. Maar hoe verleng je de levensduur van je koffiemachine zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je koffiezetapparaat?
Inhoudsopgave
    Lifestyle

    Hoe verleng ik de levensduur van mijn koffiemachine?

    Femme van der Vlist 2 augustus 2022
    3 minuten leestijd

    Het is de nachtmerrie van elke koffieliefhebber: je koffiemachine houdt er mee op. De meeste koffiemachines hebben een levensduur van ongeveer 3 tot 6 jaar. Maar wist je dat er een aantal dingen zijn waarmee je de levensduur van je koffiemachine enigszins kunt verlengen en je flinke kosten kunt besparen? Van een goede opstalverzekering tot onderhoud, je kunt van alles doen. Lees snel verder en pas onze tips toe!

    Levensduur is ook afhankelijk van het materiaal van de machine

    De levensduur van je koffiemachine is voor een groot deel afhankelijk van de bouwkwaliteit van de machine. Zo heeft een koffiemachine die is gemaakt van RVS behuizing en keramische maalschijven een goede bouwkwaliteit. Heeft jouw apparaat een zelfreinigende zetgroep? Hierdoor wordt de zetgroep goed gereinigd, waardoor het apparaat langer mee gaat

    Bereid je goed voor op onvoorziene omstandigheden

    Misschien ben je jouw koffiezetapparaat al erg goed aan het onderhouden. Of misschien heb je al een machine van goed materiaal. Het maakt niet uit hoe goed je voor de machine zorgt, er kan altijd een onvoorziene omstandigheid de kop opsteken. Wat denk je van lekkage? Of inbraakschade? Je kunt het niet voorkomen, maar je kunt jezelf wel indekken met een opstalverzekering

    Met een opstalverzekering wordt water-, storm- of inbraakschade vergoed. Dit geldt alleen voor alles in, aan en rondom je huis dat nagelvast zit. Heb je dus een inbouw koffiemachine? Dan kun je jouw geliefde apparaat goed verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden. Je bespaart zo erg veel geld wanneer er toch iets fout gaat. En dan kun je meteen een nieuw apparaat kopen van het allerbeste materiaal met een lange levensduur.

    Wat kun je zelf doen?

    Zoals veel koffieliefhebbers weten, is onderhoud van het koffiezetapparaat belangrijk voor de kwaliteit van de koffie. Maar goed onderhoud verlengt ook de levensduur van de machine zelf. Wanneer je nalatig bent met het onderhoud, kunnen verschillende onderdelen gaan slijten. Voorkom slijtage en verleng de levensduur van je koffiezetapparaat door het goed te onderhouden!

    Ontkalk de machine op tijd

    Het is vast niet je favoriete bezigheid, maar het is wel erg belangrijk: het ontkalken van je koffiezetapparaat. Kalk is namelijk een grote factor voor koffiemachines die het snel opgeven. Er zit kalk in het water wat wij in het waterreservoir doen van de koffiemachine. Dit water tast de machine ongemerkt aan. Daarom moet je ontkalken zeker niet vergeten! Gebruik een ontkalker en reinig de machine goed. Doe dit eens in de 2 à 3 maanden.

    Reinig de zetgroep

    In de zetgroep blijft van alles achter, zoals koffieresten. Wanneer je de zetgroep niet reinigt, kan er schimmel ontstaan. Heeft jouw koffiezetapparaat een uitneembare zetgroep? Dan kun je deze gemakkelijk verwijderen en schoonspoelen onder de kraan. Vet de zetgroep ook eens in de zoveel tijd in. Is de zetgroep niet uitneembaar? Dan zijn reinigingstabletten wat voor jou. Reinig maandelijks jouw machine met reinigingstabletten en geniet van de optimale koffiesmaak.

    Vervang kapotte onderdelen

    Het komt natuurlijk voor dat een onderdeel ermee ophoudt. Dit betekent niet dat je meteen een nieuw koffiezetapparaat hoeft aan te schaffen. Ben je een beetje handig? Kijk dan of je het kapotte onderdeel ergens kunt bestellen. Vaak zijn de onderdelen niet duur. Heb je een koffiezetapparaat van Siemens of Jura? Dan is het vaak wel nodig om de reparatie te laten doen bij een speciaal reparatiepunt.

    Femme van der Vlist
    Koffieliefhebber

    Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

    Blogs van Femme lezen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Meer lezen