Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave
  Koffie

  De leukste feitjes over koffie

  Esther van Dijk 10 maart 2022
  2 minuten leestijd

  Heb jij altijd al willen weten hoe een koffieboon groeit? Of wat de duurste koffie ter wereld is? Lees dan snel dit artikel en ontdek de leukste weetjes over koffie.

  Wat is cafeïne?

  Cafeïne is een stimulerende stof die voorkomt in delen van planten. Cafeïne zit na een mum van tijd in je bloed, het duurt nog wel even voordat je de effecten merkt. Cafeïne zorgt ervoor dat vocht sneller je lichaam verlaat, cafeïne stimuleert namelijk de nieren. Door cafeïne te drinken krijg je meer energie en stimuleer je je concentratie. Wist je dat in arabica koffiebonen 50% minder cafeïne zit dan in robusta koffiebonen?

  Een koffieboon helemaal geen boon?

  Ja, je leest het goed. Een koffieboon is helemaal geen boon. In werkelijkheid zijn koffiebonen de pitten van de koffiebes. Het is dus eigenlijk de pit van de vrucht die de koffieplant draagt. 

  Zoveel verschillende soorten koffie

  Er zijn écht veel verschillende koffiesoorten. Je hebt ze nog lang niet allemaal geproefd. Er zijn alleen al 60 soorten koffiebonen, en dan hebben we het nog niet eens over de verschillende bereidingswijzen gehad. 

  Espresso of koffie?

  Wil jij je even echt goed concentreren? Dan neem je vast vaak een espressootje. Maar wist je dat er in een gewoon kopje meer cafeïne zit? Schaam je niet, wij hebben dit ook heel lang niet geweten. Maar vanaf nu neem jij lekker een gewoon kopje koffie als je even productief aan de gang wil gaan.

  Duurste koffie ter wereld

  Als jij dacht dat een kopje koffie van de Starbucks niet goedkoop was, dan heb je nog nooit van de duurste koffiebonen ter wereld gehoord. De duurste koffie ter wereld heet: black ivory koffie. Deze koffie is niet heel duur omdat de bonen maar op een bepaalde plek ter wereld groeien of omdat ze maar één maand per jaar groeien. Nee, de wijze waarop deze koffie wordt samengesteld maakt de koffie heel duur. En die manier is niet de allerlekkerste als je het zo hoort. Benieuwd waarom deze koffie zo poepieduur is? Lees dan ons artikel over de duurste koffie ter wereld.

  Is koffie nou écht ongezond?

  Hier kunnen we kort over zijn: nee! Koffie is niet ongezond, zolang je het maar drinkt met mate(n). Koffie voorziet je lichaam van vocht, net als andere dranken. Koffie, zonder suiker, staat zelfs in de schijf van vijf. Het advies is, volgens het voedingscentrum, ongeveer 2 tot 4 koppen koffie per dag. Wist je dat wetenschappelijk onderzoek zelfs heeft aangetoond dat koffiedrinkers 65% minder kans hebben op de ziekte alzheimer? Geniet dus maar van je kopje koffie.

  Je hebt nu vast zin in een lekker kopje koffie. Lees eens ons artikel over de beste koffiebonen, misschien kan je jouw dagelijkse kop koffie wel inruilen voor veel lekkerdere koffie.

  Esther van Dijk
  Koffieliefhebber

  Hi daar! Mijn naam is Esther van Dijk en ik ben een echte koffieliefhebber. Al van af jongs af aan vind ik koffie echt heerlijk! Mijn lievelingskoffie is toch wel echt een cappuccino met een lekkere dikke schuimlaag. En als ik echt even moet knallen lust ik ook graag een zwart bakkie.

  Blogs van Esther lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen