Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Duurste koffie ter wereld
Inhoudsopgave
  Koffie

  Wat is de duurste koffie ter wereld?

  Femme van der Vlist 2 september 2021
  3 minuten leestijd

  Vind jij soms dat je best veel betaalt voor die lekkere koffiebonen uit de supermarkt? Schrik niet, want het kan nog veel duurder. De duurste koffie ter wereld moet je veel voor neerleggen door de bijzondere manier waarop het wordt gemaakt. Wil jij weten voor welke soort je 50 euro per kopje betaalt en waarom? Lees hier alles wat je wil weten over de drie duurste koffiesoorten ter wereld!

  Duurste koffie ter wereld

  Kopi Luwak

  Kopi Luwak koffiebonen

  ★★★★★
  84,95
  Bol.com
  Vanaf 20 juni 2024 15:04

  Op de derde plek staat Kopi Luwak. Deze Indonesische koffie wordt op een bijzondere manier gemaakt. Een civetkat, ook wel loewak genoemd in het Indonesisch, eet rauwe rode koffiebessen. De koffiebessen die ze weer uitwerpen worden verzameld en daarna verkocht voor een hoge prijs. De prijs zit ongeveer tussen de 90 en 450 euro per 500 gram!  

  Deze koffie is niet alleen zo duur door de bijzondere maakwijze. De zoete frisse smaak die ontstaat door de manier waarop deze koffie wordt gemaakt is ook erg geliefd. 

  Ondanks de prijs is de vraag in Azië naar Kopi Luwak hoog. Maar door deze grote vraag worden de civetkatten niet goed behandeld. Ze moeten zo veel mogelijk koffiebonen produceren, waardoor ze in kleine hokjes worden gestopt en ze alleen koffiebessen krijgen. De beestjes raken in de stress van hun kleine kooi en worden sneller ziek door het eenzijdige dieet.

  Kopi luwak

  Finca El Injerto koffie

  Op nummer twee staat Finca El Injerto. Deze koffie uit Guatemala is niet duur omdat het net zo’n bijzonder proces ondergaat als kopi luwak. Bij deze koffiesoort zorgen juist de speciale en zeldzame soort koffiebonen voor de hoge prijs. De bonen zijn niet alleen zeldzaam, ze zijn ook heel klein. Hierdoor moeten ze op een speciale manier behandeld worden.  

  Deze koffie is een favoriet onder veel koffieliefhebbers. Maar voordat jij het gaat uitproberen, is het wel slim om eerst naar het prijskaartje te kijken. Het is namelijk ongeveer 1230 euro per kilo!

  Duurste koffie ter wereld

  Black ivory koffie

  Black Ivory Coffee

  165,00
  Bol.com
  Vanaf 20 juni 2024 15:04

  We zijn aangekomen bij de nummer 1, de duurste koffie ter wereld. De black ivory koffie uit Thailand wordt gemaakt van Arabica bonen. Maar, net zoals bij kopi luwak, zijn de bonen niet datgene wat deze koffie zo duur maakt. Ook hier worden de koffiebessen opgegeten door dieren, maar deze keer door olifanten. Door de reis door de maag van de olifant ontstaat er een unieke smaak. 

  Omdat de bonen schaars zijn, betaal je vaak ongeveer 50 euro per kopje koffie. Deze koffie is schaars door meerdere redenen: er moeten genoeg koffiebessen zijn, de olifanten moeten zin hebben in de bessen en er moet een grote hoeveelheid koffiebonen intact blijven na de reis door de buik van de olifanten. 

  In tegenstelling tot de makers van Kopi Luwak besteedt Black Ivory Company er juist wel aandacht aan het welzijn van de dieren. De olifanten die de koffiebessen opeten zijn namelijk allemaal gered van stropers. Een groot deel van de winst van de koffie gebruikt het bedrijf om het verblijf en de verzorging van de olifanten te vergoeden.

  Black ivory koffie

  Ben je nu wel erg benieuwd naar hoe de duurste koffiesoorten ter wereld smaken? Veel van deze koffiesoorten kun je in luxe hotels drinken. Vaak kun je ze ook online bestellen. Kijk op de officiële websites van de bedrijven en leef je uit. Houd je het liever bij jouw favoriete goedkopere koffie uit de supermarkt? Dat snappen wij maar al te goed. Wist je dat zelfs die koffie een interessante reis aflegt voordat het in jouw kopje terecht komt? Lees ons blog en leer alles over hoe koffie wordt gemaakt.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen