Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Siemens EQ.500 Integral TP501R09

Inhoudsopgave

  Onze mening over Siemens EQ.500 Integral TP501R09

  De Siemens EQ.500 Integral TP501R09 is een hoogwaardige volautomatische koffiemachine met een ruim aanbod aan koffie- en melkspecialiteiten. Deze machine heeft een gemiddelde prijs voor een volautomaat. Met deze machine geniet je van de lekkerste koffie. Dankzij het eenvoudige scherm met touchknoppen maak je gemakkelijk een keuze uit de lekkerste koffies. Zet twee lungo’s of espresso’s tegelijk! Pas de sterkte, de hoeveelheid én de temperatuur aan naar wens. Er is keuze uit meer dan 5 verschillende soorten koffie. De Siemens EQ.500 Integral is een erg stil koffiezetapparaat, dus geniet van een goed gesprek terwijl je koffie zet! Het apparaat wordt niet geleverd met een melkreservoir. Je kan de melkslang in een pak melk hangen om de heerlijkste melk cappuccino’s te zetten. Kortom een kwalitatief goede volautomaat met veel opties en een melkslang. 

   

  Melkspecialiteit 

  Zoals al eerder genoemd heeft de Siemens EQ.500 een melkslang. Een melkslang is een goede manier voor het opschuimen van melk. Je doet de slang in een pak melk en de machine doet de rest van het werk. Met een melkslang creëer je echt die heerlijke dikke schuimlaag voor op een cappuccino of latte macchiato. Hoe werkt zo’n melkslang nou precies? Zie hieronder een stappenplan. 

   

  Stap 1: Doe de slang in de melk 

  Steek het slangetje in een melkpak, melkkan of melkreservoir. Het melkreservoir is los te verkrijgen via de website. 

  Stap 2: Zet een kopje onder de machine

  Stap 3: Maak je keuze op het display. Kies bijvoorbeeld een cappuccino. 

  Stap 4: De machine haalt zelf de juist hoeveelheid melk uit het melkreservoir en schuimt dit op. Na het melkschuim doet de machine de koffie in het kopje. 

  Tada! Een overheerlijke cappuccino. 

  Niet te vergeten! Stap 5: Slang schoonspoelen 

  Het is erg belangrijk om de slang regelmatig schoon te spoelen. Na elke zetbeurt spoelt de machine de slang zelf door. Toch is het aan te raden om de slang zelf ook regelmatig handmatig door te spoelen. Je wilt natuurlijk geen melkresten in je melkslang. Dit kan erg stinken en is niet echt hygiënisch. Je kunt dit doen met het spoelknopje op de machine of door de slang gewoon even onder de kraan te houden. 

  Onderhoud 

  Onderhoud van een koffieautomaat is key! Door de volautomaat regelmatig te reinigen zorg je er voor dat de machine optimaal blijft werken. De smaak en de temperatuur van de koffie blijft net zoals die altijd al was. Door het apparaat met enige regelmaat te reinigen gaat het apparaat langer mee een blijft het simpelweg in topconditie. Het reinigen van het apparaat hangt af van de hardheid van het water en de gebruiksfrequentie. Het reinigen van de EQ.500 heeft een gemiddelde duur. Combineer het reinigen en ontkalken in één beurt: Calc’n Clean. Benieuwd naar welke tabs je het beste kunt gebruiken? Neem een kijkje op onze pagina over de beste reinigingstabletten van 2021.

  Onderdelen 

  De Siemens EQ.500 is gemaakt van sterke kunstof en valt onder de stevigheid klasse: middenklasse. De Siemens EQ.500 is gemaakt van duurzame materialen. Siemens hecht namelijk veel waarde aan duurzaamheid en is in 2017 ook uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld. Siemens gaat namelijk erg efficiënt om met water en energie. Door het kopen van deze machine neemt je ecologische voetafdruk niet toe. 

  De hoogwaardige keramische maalschijf zorgt voor een fijne gelijkmatige maling van de koffiebonen. Keramiek slijt ook vrijwel niet dus met deze maalschijf ben je gegarandeerd van altijd de beste kwaliteit koffie. 

  Alle uitneembare onderdelen van de machine zijn afspoelbaar en de koffiedikbak, lekbak, melkreservoir en het opvangrooster zijn ook nog eens vaatwasserbestendig, heerlijk toch! Kortom is de Siemens EQ.500 een sterke machine die lang mee zal gaan. 

  Voordelen van de Siemens EQ.500

  • Gemakkelijk te bedienen door het touchdisplay
  • Sterke machine 
  • Stel gemakkelijk de sterkte en temperatuur aan
  • Vele opties 
  • Stille en duurzame machine 
  • Strak design 

  Gemakkelijk te bedienen

  De Siemens EQ.500 integral TP501R09 is gemakkelijk te bedienen door het coffeeSelect Display. Op dit display zijn alle koffiespecialiteiten in icoontjes uitgebeeld zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien. Je kunt een keuze maken uit: espresso, espresso macchiato, café crème (normale koffie), cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd (flat white), warme melk en thee.  

  Verder zijn alle andere icoontjes op het display erg duidelijk en je weet direct waarvoor ze zijn. Kortom zet je met deze machine binnen 1 druk op de knop één van de 8 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. Heb je zin in een wat sterke bak of een wat grotere hoeveelheid koffie? Dit is ook gemakkelijk te kiezen op het display.  

   

  Sterk en stille machine 

  De Siemens EQ.500 is gemaakt van dik kunststof en komt uit de test als een sterke en stevige machine. Hierdoor oogt de machine ook stevig en professioneel. De maalschijf is gemaakt van keramiek en is van hoge kwaliteit. Keramiek slijt vrijwel niet dus je zult lang kunnen genieten van de beste kwaliteit koffie. De machine is uit de test gekomen als een stille machine. De machine heeft bij het malen van de bonen een geluidsniveau van 62,5 decibel. Het malen van de bonen duurt hooguit 30 seconden, dus dat valt wel mee. 

  Strak design 

  De kleuren die de machine heeft zijn matzwart, zwart glimmend en RVS uitziende tinten. De kleuren komen neutraal en professioneel over. De machine ziet er ook erg strak uit door de rechthoekige vorm. Wanneer je koffie zonder melkspecialiteit zet is de melkslang niet nodig. Door de melkslang van de machine af te halen wordt de machine nog stakker. Kortom, de machine heeft een strak design en zal prachtig op elk aanrecht staan. 

   

  Nadelen van de Siemens EQ.500

  1 cappuccino tegelijk

  Met de Siemens EQ.500 kan je geen 2 cappuccino’s tegelijk zetten. Wanneer je gebruik maakt van de melkslang kan je helaas maar 1 kopje tegelijk zetten.

  Niet verbindbaar met app 

  Tegenwoordig zijn de modernste koffiemachines verbindbaar met een app. Dit betekent dat je gewoon vanaf de bank een bakkie kunt zetten. Bij de Siemens EQ.500 is dit helaas niet mogelijk. Hiervoor zou je de Siemens EQ9 moeten kopen. Die machine is namelijk wel verbindbaar met een app.  

  Wat vinden de gebruikers? 

  Wat vinden de gebruikers van de Siemens EQ.500 integral TP501R09?  Op de website van Coolblue vind je reviews over deze volautomaat. De gemiddelde beoordeling van deze volautomaat is een 8,4 op een 10-puntsschaal. Op de website van Siemens is de gemiddelde beoordeling een 4,7 op een 5-puntsschaal. 

   

  De meest voorkomende punten uit de reviews van Coolblue & Siemens zijn:

  Voordelen

  • Heerlijke koffie 
  • Veel opties 
  • Makkelijk te bedienen 
  • Stil 
  • Gemakkelijk te reinigen 

  Nadelen 

  • Waterreservoir en uitlekbak te klein 
  • Helaas geen optie om twee cappuccino’s tegelijk te zetten

   

  Video 

  Zie hieronder een video waarin deze topper wordt toegelicht!

  Voordelen
  Stille machine
  Sterke en duurzame machine
  Cappuccino met heerlijke dikke schuimlaag
  Veel specialiteiten
  Nadelen
  Niet bedienbaar met app
  Helaas niet meerdere cappuccino's tegelijk zetten

  Conclusie

  Populaire stille volautomaat met veel opties, ideaal voor in huis!

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud bonenreservoir
  270 gram
  Inhoud waterreservoir
  1,7 Liter
  Hoe vaak ontkalken
  1 keer per kwartaal
  Vermogen
  1500 W
  Garantie
  2 jaar