Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Philips Gaia HD7547/80 review

Philips Gaia HD7547/80 Titanium
Inhoudsopgave

  Onze mening over Philips Gaia HD7547/80 review

  Kan in jouw ogen geen koffie tippen aan ouderwetse filterkoffie? Dan zit jij met de Philips Gaia HD7547/80 Titanium echt gebakken! Met deze moderne machine geniet je van de kwaliteit van Philips en de smaak van filterkoffie. Een formule die 100% succesvol zal zijn. 

  De machine heeft een roestvrijstalen thermische kan met dubbele wand waardoor de koffie nog langer warm blijft, wel tot 2 uur! Ook is deze machine ideaal voor als er visite is. Je kunt namelijk tot 10 bakkies tegelijkertijd zetten. De machine maakt het ook gemakkelijk om te bepalen hoeveel water je nodig hebt door de streepjes op het waterreservoir. Deze streepjes geven aan hoeveel water je nodig hebt voor hoeveel bakkies. Kortom een moderne filterkoffie machine die doet waarvoor die er is: heerlijke koffie maken!

  Philips GAIA

  Koffie zetten 

  Hoe zet je nu een bakkie met dit koffiezetapparaat? De verhoudingen van koffie en water bij filterkoffie zijn: 1 afgestreken schepje koffie op 200 ml water. Hieronder wordt het stap voor stap uitgelegd hoe je koffie zet met deze machine. 

  Stap 1: Doe een filter in de filterhouder 

  Vouw de onderkant en de zijkant van het filter en vouw de filter uit. De vouwen in de onder- en zijkant zorgen ervoor dat de filter tijdens het koffiezetten open blijft. 

  Stap 2: Doe de gemalen koffie in de filter

  Hoe meer koffie je in filterhouder doet hoe sterker de koffie wordt. 

  Stap 3: Doe water in het waterreservoir 

  Doe er net zoveel water in als je nodig hebt. Op het waterreservoir staan streepjes met het bijbehorende aantal kopjes koffie. 

  Stap 4: Druk op de aan-knop 

  Wacht een paar minuten en tada, heerlijke filterkoffie!

   

  Onderhoud 

  Wil jij altijd een heerlijk smakende bak koffie en een machine die lang meegaat? Zo ja, dan is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Onder onderhoud van de Philips Gaia valt het schoonmaken en het ontkalken van de machine. Onder het ‘schoonmaken’ valt het schoonmaken van de machine zelf en alle onderdelen. Over het ontkalken van de machine wordt hieronder meer verteld. 

   

  Ontkalken 

  Gebruik jij bij het koffiezetten kraanwater? Zo ja, dan ik ontkalken nodig. In kraanwater zit namelijk kalk. Na verloop van tijd hoopt de kalk zich op en zal het de smaak en temperatuur van de koffie aantasten. Dit wil je natuurlijk niet. Als je gemiddeld twee volle kannen koffie per dag zet moet je je apparaat volgens onderstaande informatie ontkalken. 

  • Met zacht water -> 2 of 3 keer per jaar 
  • Met hard water -> 4 of 5 keer per jaar

  Voor het ontkalken kun je blanke azijn gebruiken met een azijnzuur percentage van 8% of lager. Boven de 8% zal de machine aantasten. 

  De machine geeft zelf niet aan wanneer ‘ie moet worden ontkalkt. Er zijn verschillende dingen waaraan je kunt merken dat je koffiemachine moet worden ontkalkt. Deze zijn:

  • De koffie is kouder;
  • Koffie smaakt anders;
  • Koffie zetten duurt langer dan normaal;
  • Koffiezetter schakelt uit voordat het waterreservoir helemaal leeg is. 

   

  Hoe ontkalken

  Hoe moet dat ontkalken nu precies? Zie hieronder een stappenplan

  1. Vul het waterreservoir tot het maximumniveau met blanke azijn of ontkalkingsmiddel;
  2. Doe een papieren filter of een permanente filter in de filterhouder om de kalk te verzamelen;
  3. Druk op de aan-knop en laat het water helemaal doorlopen;
  4. Doe dezelfde azijn weer in het waterreservoir en laat het weer helemaal doorlopen (let op! Gebruik wel een nieuwe filter);
  5. Laat het apparaat 3 minuten afkoelen;
  6. Vul het waterreservoir met vers koud water en laat al het water weer doorlopen (deze keer zonder filter);
  7. Ververs het water en laat het apparaat weer volledig doorlopen.

  *Opmerking Herhaal indien nodig stap 7. Ga door totdat het apparaat niet meer naar azijn ruikt of smaakt. 

   

  Onderdelen 

  De machine is voornamelijk gemaakt van titanium gekleurd metaal en kunstof. Een gedeelte van de machine is zwart glimmend en het andere gedeelte is iets lichter. Denk aan donkergrijs met een bruinige gloed. De koffiezetter heeft een stijlvolle en hoogwaardige uitstraling en zal een subtiele blikvanger zijn in je keuken. De kan is gemaakt van roestvrijstaal en is dubbelwandig. Hierdoor kan de kan de volle aroma en temperatuur van de koffie tot meer dan 2 uur vast houden. Na 2 uur is de koffie nog minstens 65 °C.  

   

  Waterreservoir 

  Het waterreservoir van de Philips Gaia HD7547/80 Titanium heeft een inhoud van 1,2 liter. Het waterreservoir zit aan de bovenkant van de koffiezetter en is bedekt met een klepje. Aan de rechterkant van de koffiezetter is het waterreservoir te zien. Op dit doorschijnende stukje staan ook streepjes met daarbij behorende aantal koppen koffie. Hieronder zie je een foto hoe dat eruit ziet. 

  Philips GAIA waterreservoir

  Filterhouder 

  Zonder filterhouder geen overheerlijke bak koffie. De filterhouder zit aan de bovenkant van de machine en heeft een rond aflopende vorm. De filterhouder is bedekt met een klepje, waardoor de aroma van de koffie wordt behouden. Door het klepje omhoog te doen en de filterhouder naar buiten te draaien kun je de filterkoffie in de houder scheppen. Hierna draai je de houder weer terug, doe je het klepje naar beneden en druk je op de aan-knop. 

  In de filterhouder moet een filter. Een filter zorgt er namelijk voor dat de filterkoffie op zijn plek blijft wanneer het water er doorheen loopt. Als filter kunt kiezen voor een papieren filter en een permanente filter. Een papieren filter vervang je elke keer en een permanente filter leeg je elke beurt. 

   

  Filterkoffie met melk

  Vind jij een cappuccino af en toe ook heerlijk? Op een hele simpele manier is dit ook mogelijk! Hoe doe je dit dan? 

  1. Warm melk op in de magnetron of in een pannetje (30-60 seconde)
  2. Klop de melk eventueel op met een melkopschuimer
  3. Voeg de filterkoffie toe aan de melk

  Tada! Een heerlijke cappuccino 🙂

   

  Bonen malen tot filterkoffie 

  Jaja ook met een filterkoffiezetapparaat kun je genieten van het toppunt van verse koffie. Door middel van een koffiemolen kun je hele bonen malen en gebruiken als filterkoffie. Een koffiemolen kun je op vele plekken kopen. Ben je nu benieuwd wat de beste koffiebonen zijn? Wij van Koffieliefhebbers hebben ook daar onderzoek naar gedaan, lees het hier. 

   

  Voordelen van de Philips Gaia HD7547/80 Titanium

  • Heerlijke ouderwetse filterkoffie
  • Veel koffie tegelijk zetten 
  • Koffie blijft lang warm 
  • Hoogwaardig design 
  • Simpel te bedienen 
  • Druppelstop 
  • Weinig onderhoud 

   

  Heerlijke ouderwetse filterkoffie

  Drink jij ook al jaren filterkoffie en kan geen andere koffie aan die overheerlijke smaak tippen? Die overheerlijke smaak ontstaat doordat de koffie ‘langzaam’ wordt gezet. Het water loopt namelijk op een rustig manier door de koffie waardoor de aroma’s van de koffie langer kunnen intrekken. Kortom geniet je met deze machine van de overheerlijke smaak van filterkoffie uit een moderne machine. 

  koffie

  Veel koffie tegelijk zetten 

  Met de Philips Gaia HD7547/80 Titanium kun je wel 10 kopjes koffie tegelijk zetten. Door het waterreservoir tot zijn maximaal te vullen en de juiste hoeveelheid schepjes toe te voegen zet je genoeg koffie voor 10 kopjes. Zo kun je wel voor 10 mensen tegelijk koffie geven, ideaal voor op een verjaardag of als je met veel bent thuis. 

   

  Koffie blijft lang warm 

  Hoe heerlijk is een warme bak koffie? De koffiekan van deze Philips Gaia is een roestvrijstalen thermische kan met een dubbele wand waardoor de koffie nóg langer warm blijft. Tot wel 2 uur na het koffiezetten blijft de koffie temperatuur nog minstens 65 °C. Hierdoor kun je zonder zorgen de koffie een tijdje in de kan laten zitten. 

   

  Hoogwaardig design 

  Het koffiezetapparaat is gemaakt van titanium gekleurd materiaal. Het titanium zorgt voor een stijlvolle en hoogwaardige uitstraling. Ook de ronde vormen van de machine roepen associaties op van gezelligheid en speelsheid. De machine is een subtiele blikvanger in je keuken. 

  Philips GAIA vooraanzicht

  Simpel te bedienen 

  Deze machine is echt onwijs simpel te bedienen. Er zijn maar 3 handelingen nodig voor het zetten van koffie. Deze drie handelingen zijn: waterreservoir vullen met water, filterhouder vullen met gemalen koffie en de allerlaatste stap! druk op de aan-knop. Hierna doet de machine de rest van het werk en zorgt ervoor dat de koffie in de kan stoomt. 

   

  Druppelstop

  Door de druppelstop kun je op elk moment een kopje koffie inschenken, zelfs wanneer de koffie nog niet volledig is gezet. De druppelstop zorgt ervoor dat er geen koffie doorloopt wanneer de kan niet op zijn plek staat. Hierdoor zullen er geen druppels op de warmhoudplaat terecht komen wat veel geknoei en schoonmaak zal voorkomen. 

   

  Weinig onderhoud 

  Onderhoud aan dit koffiezetapparaat is relatief weinig. De enige twee onderhoudsbeurten die nodig zijn, zijn: de machine afnemen met een natte doek en ontkalken. Het wordt door Philips aangeraden om wekelijks de machine even af te nemen met een natte doek. Hierdoor blijft je machine fris en schoon. Ontkalken van dit koffiezetapparaat is relatief weinig nodig vergeleken met een volautomaat. Met zacht water is het 2-3 keer per jaar nodig en met hard water 4-5 keer per jaar. Deze twee onderhoudsbeurten kosten beide weinig tijd en zorgen ervoor dat de smaak van de koffie net zo blijft als ‘ie was. 

   

  Nadelen van de Philips Gaia HD7547/80 Titanium

  • Beperkt aantal opties 
  • Waterreservoir niet uitneembaar

   

  Beperkt aantal opties

  De Philips Gaia is een filterkoffie machine. Met deze machine is het alleen mogelijk om zwarte filterkoffie te zetten. Hoe meer koffie je in het filter doet hoe sterker de koffie wordt. De enige twee opties die je met deze machine hebt zijn: hoeveelheid water, hoeveelheid gemalen koffie (sterkte). Voor een filtermachine heeft deze Philips Gaia voldoende opties om een een lekker bakkie te maken, maar in vergelijking met een volautomaat heeft deze machine een beperkt aantal opties. Ben je opzoek naar een machine met meerdere opties dan raad ik het aan om een volautomaat of halfautomaat te kopen. Deze machine vergen wel wat meer werk, maar daar krijg je dan ook meer opties voor terug. 

   

  Waterreservoir niet uitneembaar  

  Het waterreservoir van deze Philips is niet uitneembaar. Hierdoor wordt het vullen van het waterreservoir iets lastiger. Door de kan te vullen met water en daarna het water in het waterreservoir te gieten is dit ongemak opgelost. Veel filtermachines hebben geen uitneembaar waterreservoir dus het is niet dat deze machine erg buiten de boot valt. Je went er ook snel aan om het waterreservoir te vullen door middel van de koffiekan of een andere kan.  

  Philips GAIA

   

  Video 

   

   

   

  Voordelen
  Heerlijke ouderwetse filterkoffie
  Veel koffie tegelijk zetten
  Koffie blijft lang warm
  Hoogwaardig design
  Simpel te bedienen
  Druppelstop
  Weinig onderhoud
  Nadelen
  Beperkt aantal opties
  Waterreservoir niet uitneembaar

  Conclusie

  Handige machine waarmee je veel koffie tegelijkertijd kunt zetten en de koffie lang warm in kunt houden. Onderhoud aan deze machine is minimaal.

  Specificaties

  Type
  Filter koffiemachine
  Aantal kopjes per zet beurt
  10
  Inhoud koffiekan
  1,2 L
  Materiaal koffiekan
  RVS
  Vermogen
  1000 W
  Garantie
  2 jaar