Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Philips LatteGO 2200 review

Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO
Inhoudsopgave

  Onze mening over Philips LatteGO 2200 review

  De Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO is een moderne machine met veel opties en een zacht prijsje. Deze machine is ideaal als instapmodel. Met deze machine geniet je ook van het genot van echt verse koffie en wie wil dat nu niet! De machine maalt namelijk de bonen zelf in de zetgroep. Met deze machine geniet van je verschillende koffievariaties binnen één druk op de knop, zoals een espresso, lungo en cappuccino. Het LatteGo systeem zorgt voor een heerlijke dikke schuimlaag voor op je cappuccino en is in slechts 15 seconde schoon te maken. 

  Let op! Er zijn veel modellen die vallen onder de 2200 series van Philips. Veel modellen van deze series verschillen minimaal van elkaar. Laat je dus niet in de war brengen. 

  Philips LatteGO design

  Opvallendheden aan de Philips EP2231/40 series 2200 LatteGO

  Melkreservoir

  De machine heeft een melkreservoir. Het melkreservoir heeft de vorm van een beker en kun je gemakkelijk van de machine afhalen. Wanneer je dus voor een tijdje geen cappuccino zet kun je het melkreservoir er simpelweg af laten. Door het melkreservoir is het mogelijk om binnen één druk op de knop een cappuccino te zetten, hoe heerlijk! 

  Moderne machine

  De machine oogt modern en compact. Bovendien heeft de machine een touchscreen display met verschillende knoppen. Dit is een modern systeem voor een volautomaat in deze prijsklasse. Het moderne systeem zorgt ervoor dat je binnen no-time een heerlijk bakkie voor je hebt! 

  Goede prijs/ kwaliteit verhouding

  Met deze machine geniet je van de topkwaliteit van Philips voor een relatief zachte prijs. De machine heeft verschillende opties en een melkreservoir. Kortom een veelzijdige machine voor een mooie prijs. 

   

  Voordelen van de Philips EP2231/40 series 2200 LatteGO

  • Echt verse koffie
  • Cappuccino binnen 1 druk op de knop
  • Melkreservoir gemakkelijk te reinigen
  • Intuïtief touchdisplay
  • Compacte machine
  • Verschillende opties

   

  Echt verse koffie 

  Met deze machine geniet van je van echt verse koffie. Je weet wel van die koffie, die je bij een koffietentje krijgt. De machine heeft 100% keramische molens waarmee de bonen mee worden gemaald. De molens zijn van hoogwaardige kwaliteit en verzekeren je van heerlijke bak keer op keer, tot wel 20.000 koppen. Bij Koffieliefhebbers hebben we ook onderzoek gedaan naar de beste koffiebonen voor in jouw volautomaat, lees het in de beste koffiebonen. 

  Philips LatteGO bonen

   

  Cappuccino binnen 1 druk op de knop

  Geniet jij ook van een heerlijke cappuccino op zijn tijd? Zo ja, dan ben je met deze machine aan het goede adres! De naam van de machine zegt het al ‘LatteGO’, dit systeem zorgt voor de perfecte schuimlaag op je cappuccino of latte macchiato. Bovendien geeft het systeem elk bakkie een zijdezacht laagje. 

  De machine heeft een melkreservoir waardoor een cappuccino binnen 1 druk op de knop mogelijk is. Het enige wat jij moet doen is het vullen van het melkreservoir en op de ‘cappuccino’ knop drukken, dat moet wel lukken toch 😉 

  Philips LatteGO cappuccino

  Melkreservoir gemakkelijk te reinigen 

  Het 2-delige melksysteem heeft geen buizen of verborgen onderdelen en kan kan in de vaatwasser of onder de kraan in minder dan 15 seconden worden schoongemaakt. Het schoonmaken van een melksysteem was nog nooit zo gemakkelijk! Bovendien zal je geen last hebben van melkresten en de bijbehorende zure lucht.

  Philpis LatteGo schoonmaken

  Intuïtief touchdisplay 

  Het display heeft verschillende knoppen met bijbehorend icoontje en titel. Hierdoor is het in 1 oogopslag duidelijk waar elke knop voor is. Op het display kun je ook gemakkelijk de verschillende instellingen aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de sterkte en hoeveelheid koffie aan de hand van 3 standen bepalen. Bovendien kun je gemakkelijk twee bakkies tegelijk zetten en is het mogelijk om onder de instellingen van de machine de standaard temperatuur te bepalen. Zo kun je eenvoudig je favoriete bakkie samenstellen. 

  Philips LatteGO scherm

  Compacte machine 

  De machine heeft geen uitstekende onderdelen, maar is recht toe recht aan. Dit zorgt ervoor dat de machine compact en strak oogt. Het waterreservoir zit aan de rechterkant van de machine en kun je via de voorkant eruit halen. Het melkreservoir zit aan de voorkant van de machine waardoor er niks uitsteekt. Kortom zal de machine strak en modern op jouw aanrecht staan. 

  Philips LatteGO compact design

  Verschillende opties 

  Het is mogelijk om verschillende instellingen aan te passen, deze zijn: 

  • Hoeveelheid koffie 
  • Sterkte van de koffie 
  • Maalgraad van de bonen 
  • Temperatuur van de koffie 

  Deze instellingen zijn gemakkelijk aan te passen via het display. De hoeveelheid en sterkte kun je instellen aan de hand van drie standen, waarbij stand 1 het minst sterk is, stand 2 middelmatig sterk ect. De maalgraad is aan te passen in het bonenreservoir. De molens kunnen in 12 verschillende standen worden gezet, zodat je je bonen kunt malen van ultrafijn tot grof. Bij voorkeur fijn bij espresso en grof bij lungo. Tot slot kun je de standaard temperatuur aanpassen onder de instellingen van de machine zelf. 

  soorten koffie Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO

  Nadelen van de Philips EP2231/40 series 2200 LatteGO

  • Niet erg stevig
  • Lawaai bij het malen van de bonen

   

  Niet erg stevig 

  De machine is gemaakt van dun kunststof, hierdoor is de machine niet zo stevig en kan wat plastic-achtig aanvoelen. Echter is dit gebruikelijk voor volautomaten in deze prijsklasse. Ben je op zoek naar een stevigere volautomaat? Zoek dan naar een machine die gemaakt is van dik kunststof of roestvrij staal. 

   

  Lawaai bij het malen van de bonen 

  De machine is niet zo stevig waardoor het geluidniveau hoger is bij het malen van de bonen. Het malen van de bonen heeft namelijk een geluidsniveau van 74 dB. Dit is te vergelijken met een druk restaurant. Gelukkig duurt het malen van de bonen maar 20 seconde, maar dan verandert je keuken in de vroege ochtend toch even in een druk restaurant. Ben je op zoek naar een machine die minder geluid maakt dan beland je al snel in een hogere prijsklasse. Gelijksoortige volautomaten maken allemaal relatief veel geluid. 

   

  Wat vinden de gebruikers? 

  Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van de gebruikers gaan we kijken naar de reviews op Coolblue & Bol.com. 

  Op Coolblue krijgt de Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO een beoordeling van 8,7 op 10 gebaseerd op 389 reviews. 

  Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO beoordeling coolblue

  Op Bol.com krijgt de Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO een beoordeling van 4,7 op 5 gebaseerd op 141 reviews. 

  Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO beoordeling bol

  De meest genoemde punten zijn:

  Voordelen 

  • Heerlijke koffie 
  • Gemakkelijk in gebruik 
  • Melkbeker is erg gemakkelijk schoon te houden 
  • Mooi design

  Nadelen 

  • Melkreservoir aan de kleine kant 
  • Is wat lawaaierig 

   

  Video Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO

  Zie hieronder een video waarin de machine kort wordt toegelicht. 

  Zie hieronder een video waarin de machine uitgebreid wordt toegelicht. 

   

  Voordelen
  Echt verse koffie
  Cappuccino binnen 1 druk op de knop
  Melkreservoir gemakkelijk te reinigen
  Intuïtief touchdisplay
  Compacte machine
  Verschillende opties
  Nadelen
  Niet erg stevig
  Lawaai bij het malen van de bonen

  Conclusie

  Moderne volautomaat met verschillende opties en een handig melkreservoir, en dat voor een zacht prijsje!

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud waterreservoir
  1,8 l
  Inhoud bonenreservoir
  275 g
  Waterfilter
  AquaClean filter
  Kleur
  Zwart glanzend
  Aantal kopjes per zetbeurt
  2
  Melkspecialiteit
  Melkreservoir
  Hoe vaak ontkalken met filter
  1 keer per anderhalf jaar
  Garantie
  2 jaar