Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Philips LatteGO 2200 review

Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO

Onze mening over Philips LatteGO 2200 review

De Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO is een moderne machine met veel opties en een zacht prijsje. Deze machine is ideaal als instapmodel. Met deze machine geniet je ook van het genot van echt verse koffie en wie wil dat nu niet! De machine maalt namelijk de bonen zelf in de zetgroep. Met deze machine geniet van je verschillende koffievariaties binnen één druk op de knop, zoals een espresso, lungo en cappuccino. Het LatteGo systeem zorgt voor een heerlijke dikke schuimlaag voor op je cappuccino en is in slechts 15 seconde schoon te maken. 

Op het intuïtieve touchdisplay kun je eenvoudig elk bakkie naar smaak aanpassen. De drie instellingen die je kan aanpassen zijn: de hoeveelheid koffie, de sterkte van de koffie en de maalgraad van de bonen. Bovendien zet je gemakkelijk 2 bakkie tegelijkertijd en kun je onder de instellingen van de machine de standaard temperatuur van de koffie instellen. 

De Philips 2200 serie bevat 100% keramische molens. Hiermee kun je tot 20.000 koppen kan zetten met hoogwaardige kwaliteit. Bovendien heeft de machine een waterfilter waardoor ontkalken niet vaak nodig is. 

Let op! Er zijn veel modellen die vallen onder de 2200 series van Philips. Veel modellen van deze series verschillen minimaal van elkaar. Laat je dus niet in de war brengen. 

Philips LatteGO design

Opvallendheden aan de Philips EP2231/40 series 2200 LatteGO

Melkreservoir 

De machine heeft een melkreservoir. Het melkreservoir heeft de vorm van een beker en kun je gemakkelijk van de machine afhalen. Wanneer je dus voor een tijdje geen cappuccino zet kun je het melkreservoir er simpelweg af laten. Door het melkreservoir is het mogelijk om binnen één druk op de knop een cappuccino te zetten, hoe heerlijk! 

Moderne machine 

De machine oogt modern en compact. Bovendien heeft de machine een touchscreen display met verschillende knoppen. Dit is een modern systeem voor een volautomaat in deze prijsklasse. Het moderne systeem zorgt ervoor dat je binnen no-time een heerlijk bakkie voor je hebt! 

Goede prijs/ kwaliteit verhouding 

Met deze machine geniet je van de top kwaliteit van Philips voor een relatief zachte prijs. De machine heeft verschillende opties en een melkreservoir. Kortom een veelzijdige machine voor een mooie prijs. 

 

Voordelen van de Philips EP2231/40 series 2200 LatteGO

 • Echt verse koffie
 • Cappuccino binnen 1 druk op de knop
 • Melkreservoir gemakkelijk te reinigen
 • Intuïtief touchdisplay
 • Compacte machine
 • Verschillende opties

 

Echt verse koffie 

Met deze machine geniet van je van echt verse koffie. Je weet wel van die koffie, die je bij een koffietentje krijgt. De machine heeft 100% keramische molens waarmee de bonen mee worden gemaald. De molens zijn van hoogwaardige kwaliteit en verzekeren je van heerlijke bak keer op keer, tot wel 20.000 koppen. Bij Koffieliefhebbers hebben we ook onderzoek gedaan naar de beste koffiebonen voor in jouw volautomaat, lees het in de beste koffiebonen. 

Philips LatteGO bonen

 

Cappuccino binnen 1 druk op de knop

Geniet jij ook van een heerlijke cappuccino op zijn tijd? Zo ja, dan ben je met deze machine aan het goede adres! De naam van de machine zegt het al ‘LatteGO’, dit systeem zorgt voor de perfecte schuimlaag op je cappuccino of latte macchiato. Bovendien geeft het systeem elk bakkie een zijdezacht laagje. 

De machine heeft een melkreservoir waardoor een cappuccino binnen 1 druk op de knop mogelijk is. Het enige wat jij moet doen is het vullen van het melkreservoir en op de ‘cappuccino’ knop drukken, dat moet wel lukken toch 😉 

Philips LatteGO cappuccino

Melkreservoir gemakkelijk te reinigen 

Het 2-delige melksysteem heeft geen buizen of verborgen onderdelen en kan kan in de vaatwasser of onder de kraan in minder dan 15 seconde worden schoongemaakt. Het schoonmaken van een melksysteem was nog nooit zo gemakkelijk! Bovendien zul je geen last hebben van melkresten en de bijbehorende zure lucht.

Philpis LatteGo schoonmaken

Intuïtief touchdisplay 

Het display heeft verschillende knoppen bijbehorend icoontje en titel. Hierdoor is het in 1 oogopslag duidelijk waar elke knop voor is. Op het display kun je ook gemakkelijk de verschillende instellingen aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de sterkte en hoeveelheid koffie aan de hand van 3 standen bepalen. Bovendien kun je gemakkelijk twee bakkies tegelijk zetten en is het mogelijk om onder de instellingen van de machine de standaard temperatuur te bepalen. Zo kun je eenvoudig je favoriete bakkie samenstellen. 

Philips LatteGO scherm

Compacte machine 

De machine heeft geen uitstekende onderdelen, maar is recht toe recht aan. Dit zorgt ervoor dat de machine compact en strak oogt.  Het waterreservoir zit aan de rechterkant van de machine en kun je via de voorkant eruit halen. Het melkreservoir zit aan de voorkant van de machine waardoor er niks uitsteekt. Kortom zal de machine strak en modern op jouw aanrecht staan. 

Philips LatteGO compact design

Verschillende opties 

Het is mogelijk om verschillende instellingen aan te passen, deze zijn: 

 • Hoeveelheid koffie 
 • Sterkte van de koffie 
 • Maalgraad van de bonen 
 • Temperatuur van de koffie 

Deze instellingen zijn gemakkelijk aan te passen via het display. De hoeveelheid en sterkte kun je instellen aan de hand van drie standen, waarbij stand 1 het minst sterk is, stand 2 middelmatig sterk ect. De maalgraad is aan te passen in het bonenreservoir. De molens kunnen in 12 verschillende standen worden gezet, zodat je je bonen kunt malen van ultrafijn tot grof. Bij voorkeur fijn bij espresso en grof bij lungo. Tot slot kun je de standaard temperatuur aanpassen onder de instellingen van de machine zelf. 

soorten koffie Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO

Nadelen van de Philips EP2231/40 series 2200 LatteGO

 • Niet erg stevig
 • Lawaai bij het malen van de bonen

 

Niet erg stevig 

De machine is gemaakt van dun kunststof, hierdoor is de machine niet zo stevig en kan wat plastic-achtig aanvoelen. Echter is dit gebruikelijk voor volautomaten in deze prijsklasse. Ben je op zoek naar een stevigere volautomaat? Zoek dan naar een machine die gemaakt is van dik kunststof of roestvrij staal. 

 

Lawaai bij het malen van de bonen 

De machine is niet zo stevig waardoor het geluidniveau hoger is bij het malen van de bonen. Het malen van de bonen heeft namelijk een geluidsniveau van 74 dB. Dit is te vergelijken met een druk restaurant. Gelukkig duurt het malen van de bonen maar 20 seconde, maar dan verandert je keuken in de vroege ochtend toch even in een druk restaurant. Ben je op zoek naar een machine die minder geluid maakt dan beland je al snel in een hogere prijsklasse. Gelijksoortige volautomaten maken allemaal relatief veel geluid. 

 

Wat vinden de gebruikers? 

Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van de gebruikers gaan we kijken naar de reviews op Coolblue & Bol.com. 

Op Coolblue krijgt de Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO een beoordeling van 8,7 op 10 gebaseerd op 389 reviews. 

Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO beoordeling coolblue

Op Bol.com krijgt de Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO een beoordeling van 4,7 op 5 gebaseerd op 141 reviews. 

Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO beoordeling bol

De meest genoemde punten zijn:

Voordelen 

 • Heerlijke koffie 
 • Gemakkelijk in gebruik 
 • Melkbeker is erg gemakkelijk schoon te houden 
 • Mooi design

Nadelen 

 • Melkreservoir aan de kleine kant 
 • Is wat lawaaierig 

 

Video Philips ep2231/40 series 2200 LatteGO

Zie hieronder een video waarin de machine kort wordt toegelicht. 

Zie hieronder een video waarin de machine uitgebreid wordt toegelicht. 

 

Voordelen
Echt verse koffie
Cappuccino binnen 1 druk op de knop
Melkreservoir gemakkelijk te reinigen
Intuïtief touchdisplay
Compacte machine
Verschillende opties
Nadelen
Niet erg stevig
Lawaai bij het malen van de bonen

Conclusie

Moderne volautomaat met verschillende opties en een handig melkreservoir, en dat voor een zacht prijsje!

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud waterreservoir
1,8 l
Inhoud bonenreservoir
275 g
Waterfilter
AquaClean filter
Kleur
Zwart glanzend
Aantal kopjes per zetbeurt
2
Melkspecialiteit
Melkreservoir
Hoe vaak ontkalken met filter
1 keer per anderhalf jaar
Garantie
2 jaar