Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Philips 5400 EP5447/90 review

Philips 5400 apparaat

Onze mening over Philips 5400 EP5447/90 review

Met de Philips 5400 EP5447/90  zet je 12 verschillende koffievariaties binnen een hand om draai! Met deze machine zet je zelf een Flat White en een koffie verkeerd, deze functies bieden niet veel volautomaten. Je maakt gemakkelijk een keuze op het touchscreen kleuren display. Via het display pas je ook gemakkelijk de sterke van de koffie, de hoeveelheid koffie en de hoeveelheid melk bij koffiespecialiteiten met melk aan. Bovendien is het mogelijk om de maalgraad aan te passen, hoe fijner de bonen doe fijner en sterker de koffie. Heb je het perfecte recept gevonden dan kun je deze eenvoudig opslaan. Op deze machine is ruimte voor 4 recepten, zo kunnen ook jouw huisgenoten hun favoriete recept opslaan! 

Tip! Zet bij een espresso de maalgraad op de meest fijne graad. Hierdoor zal je espresso nog fijner en scheper smaken, puur genot! 

Met deze machine zet je ook een koffie met melkspecialiteit met 1 druk op de knop. De machine heeft namelijk een uitneembaar melkreservoir aan de voorkant van de machine. Dit uitneembare melkreservoir is erg onderhoudsvriendelijk. Je spoel de twee onderdelen namelijk gemakkelijk af onder de kraan. 

 

Opvallendheden aan de Philips 5400 EP5447/90

12 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten waaronder een Flat White & een koffie verkeerd 

De Philips 5400 heeft wel 12 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. Alle specialiteiten zijn: Espresso, Doppio, Risetto, Caffe, Americano, Cappuccino, Latte Macchiato, Latte, Flate White, Café au lait, Caffe Crème, opgeschuimde melk & heet water. Deze recepten zijn allen beschikbaar binnen 1 druk op de knop, wat n luxe zeg! 

Philips 5400 alle koffiesoorten

Onderhoudsvriendelijk melkreservoir 

Het melkreservoir van de Philips bestaat uit twee delen, namelijk de beker en de houder. Het melkreservoir kun je gemakkelijk van de machine af halen en weer op de machine klikken. Wanneer je koffiespecialiteiten zet zonder melk kun je het melkreservoir er simpelweg aflaten. Het tweedelige melkreservoir spoel je gemakkelijk af onder de kraan. Hierna is het melkreservoir helemaal schoon. Op deze manier blijft het melkreservoir fris en je cappuccino keer op keer heerlijk. 

Modern systeem 

De machine beschikt over een erg modern systeem vergeleken gelijksoortige volautomaten. Het touchscreen kleuren display is erg overzichtelijk en werkt goed. Een keuze maken is hierdoor ook erg gemakkelijk en leuk. 

Philips 5400 display

Voordelen aan de Philips 5400 EP5447/90

 • Echt verse koffie 
 • Simpel te bedienen 
 • Een cappuccino binnen 1 druk op de knop 
 • Vele opties 
 • Philips-kwaliteit 
 • Tijdloze uitstraling 

 

Echt verse koffie 

Met deze machine geniet je van het toppunt van verse koffie. De machine maalt namelijk de bonen helemaal zelf. De bonen worden gemalen met 100% keramische maalschijven. Deze maalschijven zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een heerlijke bak koffie keer op keer. 

verse kofie

Simpel te bedienen 

De machine is eenvoudig te bedienen met het touchscreen kleuren display. Het display is duidelijk ingedeeld. De icoontjes op de machine zijn duidelijk waardoor je direct weet waarvoor elke knop is. Bovendien is het erg gemakkelijk om je bakkie te personaliseren. Wanneer je een koffiespecialiteit aan klikt verschijnt er een klein menu waarop je de sterkte en hoeveelheid van de koffie kun instellen. Het is ook mogelijk om voor een extra shot espresso te kiezen. Kies je voor een koffiespecialiteit met melk, dan is het mogelijk om de hoeveelheid melk aan te passen. 

 

Een cappuccino binnen 1 druk op de knop 

Door het melkreservoir zet je binnen 1 druk op een knop een cappuccino met dikke schuimlaag. Door het melkreservoir te vullen tot het cappuccino-streepje en op de cappuccino knop te drukken schuimt de machine zelf de melk op en zet er een espresso bij: tada! Een cappuccino met een heerlijke schuimlaag. Een cappuccino zetten was nog nooit zo gemakkelijk 🙂

Cappuccino

Vele opties

De Philips 5400 EP5447/90 heeft veel opties, de zaken die je naar smaak kunt instellen zijn:

 • Sterke van de koffie 
 • Extra shot espresso 
 • Hoeveelheid koffie 
 • Hoeveelheid melk 
 • Maalgraad van de koffie 

Wanneer je het perfecte recept hebt gevonden kun je deze simpelweg opslaan in de machine. De machine kan tot 4 recepten opslaan. 

Bovendien is het mogelijk om gemalen koffie te gebruiken. Deze functie is ideaal wanneer je in de avond een bakkie decaf wilt drinken. Zo geniet je toch van de smaak van koffie en kun je alsnog slapen daarna, heerlijk toch. 

 

Philips-kwaliteit

De machine is van het merk Philips. Philips bestaat al sinds 1891 en is begonnen als een gloeilampenfabriek in Eindhoven. Door de jaren heen is Philips ontwikkeld tot een grote internationale speler. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Philips. Philips is continu bezig met het verbeteren van hun producten. Met de Philips 5400 EP5447/90 ben je verzekerd van hoge kwaliteit en een lange levensduur. 

Philips

Tijdloze uitstraling 

De machine heeft neutrale kleuren en een strakke uitstraling. De machine is namelijk deels zwart-glimmend van kleur met metaal-achtige tinten en heeft  geen gekke uitsteeksels, maar is recht toe recht aan. Dit alles zorgt ervoor dat de machine tijdloos oogt en dus lang mee kan zonder ‘ouderwets’ te worden. 

design

Nadelen aan de Philips 5400 EP5447/90

 • Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd is niet mogelijk 

 

Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd is niet mogelijk 

Het melkreservoir heeft een loopje waaruit het melkschuim loopt. Dit loopje kan maar in één kopje tegelijkertijd. Hierdoor is het niet mogelijk om twee cappuccino’s of latte’s tegelijkertijd te zetten. Heb je twee cappuccino’s nodig? Dan moet je deze achter elkaar zetten. Dit kost wel wat meer tijd, maar dan heb je ook wat. Ben je op zoek naar een machine die wel twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan zetten? Zoek dan naar machines met een melkslang of een ander soort melkreservoir. 

 

Wat vinden de gebruikers? 

Om een goed beeld te krijgen van ervaring van gebruikers van de Philips 5400 EP5447/90 gaan we kijken naar de beoordelingen op Coolblue & Bol.com. 

Op Coolblue krijgt de Philips 5400 EP5447/90 een beoordeling van een 9 uit 10. 

Philips 5400 beoordeling coolblue

Op Bol.com krijgt de Philips 5400 EP5447/90  een beoordeling van 4.8 uit 5 

Philips 5400 beoordeling bol

De meest genoemde punten van de gebruikers van Coolblue & Bol.com zijn:

Voordelen 

 • Heerlijke koffie 
 • Keuze uit vele koffiesoorten 
 • Gemakkelijk te reinigen 
 • Recepten opslaan 
 • Gemakkelijk te bedienen 

Nadelen 

 • Maakt geluid bij het malen van de bonen

Video Philips 5400 EP5447/90

Zie hieronder een video waarin de Philips 5400 EP5447/90 kort wordt toegelicht 

Zie hieronder een video waarin de Philips 5400 EP5447/90 uitgebreid wordt toegelicht 

Benieuwd naar de beste bonen voor in jouw volautomaat? Bij Koffieliefhebbers hebben we grondig onderzoek gedaan naar de allerbeste, lees het in de beste koffiebonen!

Voordelen
Echt verse koffie
Simpel te bedienen
Een cappuccino binnen 1 druk op de knop
Vele opties
Philips-kwaliteit
Tijdloze uitstraling
Nadelen
Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd is niet mogelijk

Conclusie

Volautomaat met erg veel opties en een gebruiksvriendelijk melkreservoir. De machine heeft een modern systeem en geeft heerlijke koffie.

Specificaties

Type
Volautomatische koffiemachine
Inhoud bonenreservoir
275 gram
Inhoud waterreservoir
1,8 L
Aantal kopjes per zetbeurt
2
Inhoud melkreservoir
265 ml
Aantal instelbare profielen
4
Hoeveelheid onderhoud
Gemiddeld
Garantie
2 jaar