Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Philips 3200 EP3246/70 review

Philips 3200 EP3246/70
Inhoudsopgave

  Onze mening over Philips 3200 EP3246/70 review

  Deze volautomaat is heerlijke machine zonder al te veel gedoe maar toch met veel opties. De Philips 3200 EP3246/70 is een volautomatische koffiemachine,  dus je geniet van het genot van echte verse koffie. De machine maalt zelf de bonen, zo is een bakkie van deze machine net zo vers als die van een koffietentje! 

  De machine heeft een touchscreen kleurendisplay waarop je binnen 1 druk op de knop een bakkie kunt zetten. De voorgeprogrammeerde koffiesoorten zijn: 

  • Americano 
  • Lungo
  • Espresso
  • Cappuccino 
  • Latte macchiato 

  Naast deze koffiesoorten kun je ook helemaal je eigen koffie samenstellen. Je kunt namelijk de koffiesterkte, koffievolume en de watertemperatuur zelf behalen. Ook is het met deze machine mogelijk om 2 bakkies tegelijkertijd te zetten.  

  Melkspecialiteit 

  Met deze machine is het ook mogelijk om een koffie met melk te maken. Zoals je op de product foto kunt zien heeft de machine een melkreservoir. Het is de bedoeling dat je zelf verse melk in het melkreservoir doet. Op het melkreservoir staan streepjes tot waar je de melk moet vullen voor een cappuccino en latte macchiato.  Wanneer je dan een koffie kiest met melk haalt de machine zelf de juiste hoeveelheid melk uit het reservoir en schuimt dit op. Hierdoor ontstaat er een heerlijke schuimlaag voor op jouw cappuccino. 

  Melkreservoir

  Een melkreservoir is een veelgebruikte melkopschuimmethode bij volautomatische koffiemachines. Een melkreservoir is ook erg gebruikersvriendelijk. De twee onderdelen, het bakje en opzetstukje zijn simpelweg af te spoelen onder de kraan. Ook is de kans op schimmels en overgebleven melkresten relatief kleiner dan bij een melkslang. Verder is een melkreservoir een erg handige manier van melk opschuimen omdat je hierdoor met 1 druk op de knop een cappuccino hebt. Je hoeft alleen maar de melk in het reservoir te doen en de machine doet de rest van het werk. 

  Zie hieronder een afbeelding waarin je kunt zien hoe een latte macchiato wordt gemaakt. 

  Latte maken

  Onderhoud

  Onderhoud aan deze machine is gemiddeld werk. Er zijn verschillende soorten onderhoud aan deze machine nodig. Ben je benieuwd naar alle onderhoudsklussen dan is aan te raden om de handleiding te raadplegen. In de handleiding staan namelijk alle onderhoudsklussen uitgebreid toegelicht. 

  Ontkalken

  Ontkalken is een onderhoudsklus die bij vrijwel alle koffiemachines zo nu en dan nodig is. Dit komt namelijk doordat er kalk in kraanwater zit. Ben je benieuwd hoe hard of zacht jouw water is? Doe hier de check!  Door het gebruiken van de koffiemachine ontstaat er dus een opbouw aan kalk. Deze machine zal zelf aangeven wanneer ‘ie moet worden ontkalkt. Dit zal de machine aangeven door een melding. De machine zal je ook stap voor stap begeleiden tijdens het ontkalken. Het ontkalken van deze machine kost ongeveer 30 minuten. Ontkalken met een waterfilter is gelukkig maar 1 keer per anderhalf jaar nodig. Meer informatie over een waterfilter staat hieronder. 

  Waterfilter

  In Philips 3200 EP3246/70 is het mogelijk een waterfilter te plaatsen. Dit filter zit in de watertank en zorgt ervoor dat een groot deel van de kalk en magnesium uit het water wordt gefilterd. Bij deze machine wordt standaard het Aquaclean waterfilter meegeleverd. Het wordt aangeraden om dit filter elke 3 maanden te vervangen. 2 Aquaclean waterfilters kosten €29,99.

  Zetgroep

  Onderhoud aan de zetgroep is ook erg belangrijk. De zetgroep maalt namelijk de bonen en je wilt niet dat er nog restjes van ‘oude’ bonen blijven hangen. De zetgroep kun je eenvoudig onder de kraan afspoelen. Ook is het aan te raden om een zetgroep regelmatig te smeren. Hierdoor zal het malen van de bonen elke dag soepel blijven verlopen. 

  Onderdelen

  Zie in de afbeelding hieronder alle onderdelen van de Philips 3200 EP3246/70.

  Philips 3200 EP3246/70 onderdelen

   

  Alle uitneembare onderdelen van de koffiemachine zijn afspoelbaar onder de kraan. De koffiedikbak, lekbak, melkreservoir en het opvangrooster zijn vaatwasbestendig, hoe handig!

  De machine is grotendeels gemaakt van kunstof en valt onder de stevigheid klasse: basis. 

  Voordelen van de Philips 3200 EP3246/70

  • Machine met vele opties 
  • Koffie met melk binnen 1 druk op de knop
  • Simpel te bedienen
  • Twee bakkies tegelijkertijd
  • Modern design

  Machine met vele opties

  Bij deze koffiemachine heb je verschillende opties. Deze opties zijn:

  • Het bepalen van de sterkte van de koffie 
  • Het bepalen van de hoeveelheid koffie 
  • Het bepalen van de temperatuur van de koffie 

  Deze opties zijn simpel te veranderen via het touchscreen display. Hierbij kun je kiezen uit 3 standen. De standen worden getoont in de vorm van rode rondjes.  Wil je bijvoorbeeld hele sterke koffie dan zet je alle rode rondjes aan. Dit doe je door op het icoontje te drukken.  En wil je wat minder sterke koffie dan zet je 1 of 2 rode rondjes aan. Zie in de afbeelding hieronder hoe dat eruit ziet. Begrijp je het toch nog niet helemaal dan kun je de instructievideo bekijken. 

  Philips 3200 EP3246/70

  Koffie met melk binnen 1 druk op de knop 

  Door het melkreservoir heb je binnen 1 druk op de knop een cappuccino voor je. Je doet de melk simpelweg in het melkreservoir en de machine schuimt zelf de melk op en doet deze in je mok. 

  Ook kun je zelf bepalen of je hele dikke melkschuim wilt of juist wat minder dikke melkschuim. Dit kun je bepalen op het display. 

  Simpel te bedienen

  De machine is erg simpel te bedienen door het gestructureerde touchscreen display. Op dit display staat alle soorten koffie die je kunt kiezen. Ook kun je heel simpel bepalen of je een wat sterke bak wilt of juist een wat warmere bak. 

  De volgorde hoe je een heerlijke bak koffie kunt zetten met de Philips 3200 EP3246/70:

  1. Zet de machine aan met de aan-knop
  2. Kies welke koffiespecialiteit je wilt
  3. Heb je een koffiespecialiteit gekozen met melk? -> Doe dan melk in het melkreservoir 
  4. Bepaal de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van de koffie door middel van drie standen die worden getoond op het display
  5. Druk op de startknop en je bakkie is onderweg!
  6. Een overheerlijk bakkie binnen 1 druk op de knop

  Twee bakkies koffie tegelijkertijd

  Met deze machine kun je twee bakkie tegelijkertijd zetten. Super handig wanneer er visite is of je gewoon twee bakkie nodig hebt. Goed om te weten is dat de twee bakkies wel dezelfde soort koffie moeten zijn. Het is namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld een cappuccino en espresso tegelijkertijd te zetten. Wel is het mogelijk om twee zwarte bakkies te zetten.   

  Modern design 

  De machine oogt modern door de gebruik van kleuren en het model. De machine is zwart glimmend met grijze metaalachtige details. Het contrast tussen het zwart en metaal oogt modern en rustig. Deze machine is ook erg neutraal qua kleuren dus past op elk aanrecht. 

  Het melkreservoir zit strak tegen de machine aan waardoor de machine compact blijft. Ook is het mogelijk het melkreservoir er af te klikken en alleen te gebruiken wanneer je een melkspecialiteit gaat gebruiken. Hierdoor wordt de machine nog compacter. 

  Philips 3200 EP3246/70 met mensen

  Nadelen van de Philips 3200 EP3246/70

  • Hard geluid bij het malen van de bonen
  • Niet erg stevig
  • Geen warmhoudplaat
  • Geen recepten opslaan

  Hard geluid bij het malen van de bonen

  Het geluidsniveau bij het malen van de bonen is 74 dB. Dit is te vergelijken met het geluid van een druk restaurant, best lawaaierig dus. Gelukkig duurt het malen van de bonen hooguit 30 seconde, maar toch veranderd je keuken in de vroege ochtend even in een druk restaurant 🙂

  Dit harde geluid komt onder andere doordat de machine is gemaakt van relatief dus kunststof. Hierdoor trilt alles wat meer door en is het geluid harder dan bij een wat steviger apparaat. 

  Niet erg stevig

  De machine is gemaakt van relatief dun kunststof. Hierdoor is de machine niet zo stevig en kan de machine een beetje ‘plastic-achtig’ aanvoelen. Wanneer je een wat sterkere machine wilt kun je het beste een machine kiezen die gemaakt is van: 

  • Roestvrijstaal (RVS)
  • Harde solide kunststof 

  Waarvan een machine is gemaakt is altijd te vinden onder de specificaties van de machine dus neem daar zeker een kijkje bij het kopen van een koffiemachine. 

  De smaak van de koffie gaat hier gelukkig niet door achteruit. De stevigheid van de machine heeft vooral impact op het geluidsniveau, hoe de machine aanvoelt en oogt. 

  Geen warmhoudplaat

  Hoe heerlijk is het om voorverwarmde kopjes te hebben? Deze machine heeft dat helaas niet. Het is wel mogelijk de heetwaterfunctie te gebruiken of je kopje even in de magnetron te zetten om je kopje warm te krijgen. Ik zeg altijd niet denken in problemen maar in oplossingen! 

  Geen recepten opslaan

  Bij sommige apparaten is het mogelijk om recepten op te slaan. Je kan dan bijvoorbeeld jouw lievelingsrecept opslaan en die van je eventuele huisgenoten. Of juist een recept die je graag in de ochtend drinkt en een recept die je graag in de avond drinkt. Bij deze machine is het helaas niet mogelijk om recepten op te slaan. Als je wat wilt aanpassen moet je dat dus elke keer handmatig veranderen. 

  Wat vinden de gebruikers?

  Wanneer je kijkt naar de review op Coolblue krijg je het onderstaande te zien. Zoals je kunt zien is de gemiddelde beoordeling een 8,8 op 10 uit 371 reviews.

  reviews coolblue

  Om een beter beeld te krijgen van alle gebruikers is het goed om de reviews van meerdere sites te bekijken. Bijvoorbeeld naar die van Bol.com. Daar zie je de onderstaande afbeelding. Zoals je kunt zien is de gemiddelde beoordeling een 4,6 op 5 uit 45 reviews. 

  reviews bol.com

  De meest voorkomende punten die de gebruikers van zowel Coolblue & Bol.com noemen zijn:

  Voordelen

  • Heerlijke smaak 
  • Makkelijk te bedienen/ gebruiksvriendelijk
  • Goed schoon te houden 
  • Melk opschuimer is erg gemakkelijk en werkt goed 

  Nadelen

  • Lawaaierig bij malen van de bonen en melk opschuimen
  • Waterreservoir snel op doordat de machine na gebruik de leidingen doorspoelt

  Video Philips 3200 EP3246/70

  Zie hieronder een instructie video waarin de Philips 3200 EP3246/70 uitgebreid wordt toegelicht.

  Ps. Deze koffiemachine komt als beste uit de test als de beste prijs/ kwaliteit koffiemachine. Lees het in de beste koffiemachine van 2021!

  Ben je op zoek naar meer koffiemachines voor een lage prijs? Vergelijk de Philips 3200 EP3246/70 bijvoorbeeld met de Krups ea18p8. Zo krijg je een beter beeld welke machine bij je past.

  Voordelen
  Machine met vele opties
  Koffie met melk binnen 1 druk op de knop
  Simpel te bedienen
  Twee bakkies koffie tegelijkertijd
  Modern design
  Nadelen
  Hard geluid bij het malen van de koffie
  Niet erg stevig
  Geen warmhoudplaat
  Geen recepten opslaan

  Conclusie

  Kwalitatief goed apparaat met melkopschuimer. Het apparaat heeft veel opties en is makkelijk schoon te houden.

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud bonenreservoir
  275 gram
  Inhoud waterreservoir
  1,8L
  Garantie
  2 jaar