Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Magimix Nespresso Citiz and Milk review

Magimix Nespresso CitiZ & Milk M196 Zwart
Inhoudsopgave

  Onze mening over Magimix Nespresso Citiz and Milk review

  De Nespresso Magimix Citiz & milk is een iconische koffiemachine voor hedendaags gebruik. Als je denkt aan een koffiemachine met cups dan denk je aan dit Nespresso apparaat. Niet alleen het uiterlijk van het apparaat, maar ook de smaak van de koffie is heerlijk. 

  Met deze machine kun je eenvoudig wisselen tussen een espresso en cappuccino. Bij deze machine komt namelijk een melkopschuimer. Het is ook mogelijk om de machine zonder melkopschuimer te kopen. Het ligt er natuurlijk aan hoe jij graag je koffie drinkt, maar ik kan je verzekeren dat een melkopschuimer een echte meerwaarde geeft aan een koffiemachine. 

  Kortom is de Nespresso Magimix de ideale cup machine met een melkopschuimer en een tijdloos-retro design. 

   

  Koffie zetten 

  Hoe zet je precies koffie met deze machine? Met de Nespresso Magimix Citiz kun je per zetbeurt 1 kopje zetten. Zie hieronder een stappenplan over hoe je een bakkie kunt zetten met de Nespresso Magimix Citiz & milk:

  Stap 1: Doe de stekker van de machine in het stopcontact en druk op de aan-knop

  Hierdoor gaan de twee lampjes van de machine branden. De aan-knop zit aan de achterkant van de machine. 

  Stap 2: Vul het waterreservoir 

  Het waterreservoir is uitneembaar waardoor je eenvoudig het waterreservoir kunt vullen.

  Melk in je koffie? Zo ja, neem de stappen hieronder. Zo nee, ga direct naar stap 5

  Stap 3: Vul  de melkopschuimer met melk en zet de melkopschuimer aan 

  Haal de deksel van de melkopschuimer en doe net zo veel melk in de opschuimer als je denkt nodig te hebben. Aan de voorkant van de melkopschuimer zit de aan-knop, druk hier op. 

  Stap 4: Giet de melkschuim in je kopje 

  Het melk opschuimen duurt ongeveer 30 seconde. Door in de melkopschuimer te kijken kun je zien of de melkschuim bijna klaar is. Wals de melkschuim nog even om zo de luchtbellen eruit te krijgen en giet de melkschuim in je kopje. 

  Stap 5: Doe een cup in de machine 

  Door de hendel omhoog te halen zie je de ingang voor de cup. Zet de cup erin en doe de hendel weer naar beneden. 

  Stap 6: Druk op de knop van espresso of lungo 

  Tada! Een heerlijk bakkie koffie! 

   

  Melkopschuimer 

  De naam ‘Nespresso Magimix Citiz & milk’ zegt het al. Bij deze machine hoort een melkopschuimer. De melkopschuimer heeft een opzetstuk aan de rechterkant van de machine. Het is eenvoudig om de melkopschuimer op het opzetstuk te zetten en er weer vanaf te halen. 

  De melkopschuimer zelf is erg handig en simpel in gebruik. De opschuimer schuimt de melk automatisch op. Het enige wat hiervoor nodig is, is het vullen van de melkopschuimer en op de aan-knop drukken. Hoe makkelijk is dat, gewoon de opschuimer vullen met melk op de aan-knop drukken en de machine doet de rest van het werk! Deze melkopschuimer maakt ook nog eens van die heerlijke dikke melkschuim. Je weet wel, van die melkschuim die je altijd op van die perfecte latte macchiato foto’s ziet 🙂

  latte machiatto Nespresso

  Tip: gebruik eens barista melk. Hierdoor wordt je melkschuim nog dikker en luchtiger, heerlijk! 

  Melk opschuimen was nog nooit zo gemakkelijk met de melkopschuimer van de Nespresso Magimix Citiz & milk. Zie hieronder een stappenplan hoe je de perfecte melkschuim creëert voor op jouw cappuccino of latte machiatto.

   

  Stap 1: Vul de melkopschuimer met melk 

  Gebruik de hoeveelheid melk die je denk nodig te hebben. 

  melk inschenken

  Stap 2: Zet de melkopschuimer aan 

  Deze zet je aan door op de aan-knop de drukken

  Melkopschuim knop indrukken

  Jaja na bak en beet 30 seconde wachten heb jij die perfecte melkschuim voor op jouw cappuccino of latte machiatto! 

  melkschuim inschenken

  Melkopschuimer

   

  Onderhoud 

  Wil je graag een lekker smakende bak koffie en een machine die lang meegaat? Zo ja, dan is regelmatig onderhoud van belang. Er zijn verschillende onderhoudsbeurten nodig bij de Nespresso Magimix Citiz & milk. Deze onderhoudsbeurten zijn: 

  • Ontkalken 
  • Legen en reinigen van het capsule-opvangbakje en de lekbak
  • Machine schoonhouden 
  • Water verversen

   

  Ontkalken 

  Ontkalken is een onderhoudsbeurt die bij bijna alle koffiemachines nodig is. In principe gebruiken alle mensen bij het koffiezetten kraanwater, en in kraanwater zit kalk. Deze kalk hoopt zich na verloop van tijd op in de leidingen. Wanneer er te veel kalk in de leidingen zit zal dit de smaak en temperatuur van de koffie aantasten en uiteindelijk ook de machine zelf. Dit wil je natuurlijk niet. Nespresso raadt het aan om de machine bij zacht water 1 keer per jaar te ontkalken en bij hard water 2 keer per jaar. Weet je niet of je bij jou hard of zacht water hebt? Check het op waterhardheid.nl

  De machine geeft zelf niet aan wanneer ‘ie moet worden ontkalkt. Je kunt dit merken aan de volgende zaken: 

  • Koffie is kouder 
  • Koffie smaakt anders/ bitter
  • De koffie loopt slecht door 

   

  Hoe ontkalken? 

  Stap 1: Leeg het capsule bakje 

  Dit bakje kun je uitschuiven en leeggooien. Misschien is het leuk om te weten dat je de lege capsule kunt recyclen door ze inleveren bij een Nespresso punt. Benieuwd of er bij jou in de buurt een punt zit? Check het hier

  Stap 2: Plaats een grote schaal onder de uitloop

  Stap 3: Vul het waterreservoir met water + ontkalkingsmiddel/ azijn 

  Ontkalkingsmiddel van Nespresso of Magimix is simpelweg online te koop. Nespresso raad het ook aan om dit ontkalkingsmiddel te gebruiken. Toch is het ook mogelijk om azijn of een ander schoonmaakmiddel te gebruiken voor het ontkalken van je Nespresso. 

  Het voordeel van azijn is dat het vele malen goedkoper is dan een ontkalkingsmiddel van Nespresso of Magimix. Het nadeel aan azijn is, is dat azijn niet meteen alle kalkresten zal kunnen losweken. Hierdoor moet je het mengsel vaker door laten spoelen dan het ontkalkingsmiddel. Een ander nadeel van azijn is dat de eerste paar bakkies na het ontkalken naar azijn kunnen smaken. Dit kun je oplossen door de machine na het ontkalken door te laten lopen met vers water. 

   

  Verhoudingen

  Ontkalkingsmiddel = 100 ml ontkalker op 500 ml water 

  Azijn = 400 ml azijn op 200 ml water.

   

  Stap 4: Druk de espresso en lungo knop beide 3 seconde in 

  De knoppen beginnen hierna te knipperen.

  Stap 5: Druk op de lungo knop om het ontkalkingsproces te starten 

  Hierna loopt alles wat in het waterreservoir zit door de machine heen de kom in. Dit duurt ongeveer 2 minuten.   

  Stap 6: Herhaal stap 5 

  Gebruik je azijn? Herhaal deze stap dan nog 1 of 2 keer. 

  Stap 7: Maak het waterreservoir schoon, vul het met water en laat al het water doorlopen 

  Gebruik je azijn? herhaal deze stap net zo vaak totdat je geen azijn meer ruikt en proeft. 

  Stap 8: Schakel het ontkalkingsprogramma weer uit 

  Schakel het programma weer uit door de espresso en lungo knop tegelijkertijd 3 seconde in te houden. 

  Tada! Je Nespresso apparaat is ontkalkt! 

   

  Zie hieronder een video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de Nespresso moet ontkalken

   

  Cups 

  In de Nespresso Magimix citiz & milk gaan cups. Cups zijn kleine plastic bakjes met daarin gemalen koffie. Cups zijn verkrijgbaar in heel veel smaken. Houd jij van intense koffie met een kruidig karakter? Zo ja, dan zijn de Master Origin India cups perfect voor jou! Zo heb je nog honderden andere smaken. Voor ieder wat wils dus! 

  Nespresso biedt zelf ook cups aan. Nespresso raad het ook aan om cups te gebruiken van Nespresso zelf. Deze cups zijn namelijk speciaal gemaakt voor Nespresso machines en passen perfect in de gleuf. Ook zijn er niet-originele cups te koop, deze zijn in de meeste gevallen vele malen goedkoper. Hier staan echter wel een aantal zaken tegenover. 

  • Formaat 

  Alternatieve cups kunnen soms net iets afwijken qua formaat. Hierdoor passen ze soms niet helemaal goed in de gleuf en dat kan problemen veroorzaken.  

  • Smaak 

  De smaak van niet-originele cups valt vaak tegen in vergelijking met de smaak van Nespresso cups. 

  • Recyclen 

  Nespresso heeft een recycling systeem waardoor het mogelijk is je gebruikte cups te recyclen. Alternatieve cups hebben dit in de meeste gevallen niet. Deze cups zijn dus minder duurzaam. 

  Tip! Wanneer je besluit niet-originele cups te kopen, lees dan goed de kleine lettertjes op de verpakking en check of de Nespresso Magimix citiz & milk geschikt is voor deze cups. 

  Wist je dat? De Nespresso Magimix citiz & milk wordt standaard geleverd met een welkom set cups met 16 verschillende soorten koffie. Zo kun je er achter komen welke smaak jij het lekkerst vindt. 

  cups in machine doen

  Onderdelen 

  De Nespresso Magimix is gemaakt van kunstof en is zwart van kleur. Sommige onderdelen van de machine zijn uitneembaar, deze zijn: waterreservoir, melkopschuimer, uitlekbak en het opvangbakje. Deze onderdelen kun je eenvoudig reinigen door ze onder de kraan af te spoelen. 

  Onderdelen Nespresso

  Voordelen van de Nespresso magimix Citiz & Milk 

  • Maak een heerlijk cappuccino of latte machiatto door de melkopschuimer 
  • Espresso en lungo binnen 1 druk op de knop 
  • Simpel te bedienen 
  • Retro design 
  • Iconische machine 

   

  Maak een heerlijk cappuccino of latte machiatto door de melkopschuimer 

  Bij deze koffiemachine hoort een melkopschuimer. De melkopschuimer zit zelfs vast aan de machine. Het staat dus als één geheel op het aanrecht. Aan de rechterkant van de machine zit een opzetstuk waar de melkopschuimer op kan staan. De melkopschuimer werkt automatisch. Het enigste wat jij moet doen is melk in de melkschuimer doen en op de aan-knop drukken. Even wachten en daar heb je het: heerlijke dikke melkschuim. Wals de melkschuim een beetje en giet het daarna in je kopje. Zet het kopje met melk onder de uitloop van de machine en zet een espresso. Hierdoor creëer je een heerlijk cappuccino. Door meer melk toe te voegen creëer je een latte machiatto. Het kost wat handelingen, maar dan heb je ook wat! 

   

  Espresso en lungo binnen 1 druk op de knop 

  De machine heeft twee knoppen. Op de linkerknop staat klein kopje en op de rechterknop een wat groter kopje. Deze twee koppen representeren een espresso en lungo. Hierin is de espresso natuurlijk het kleine kopje en de lungo de wat grotere kop. Wanneer je op de espresso drukt, gebruikt de machine het hele cupje met minder water. Hierdoor wordt de koffie sterker en heb je een espresso. Druk je op de rechterknop, lungo, dan gebruikt de machine meer water en heb je een heerlijk zwarte lungo.  

   

  Simpel te bedienen 

  De Nespresso Magimix is enorm simpel te bedienen er zijn namelijk maar erg weinig handelingen nodig voor het zetten van een heerlijk bakkie koffie. De stappen die nodig zijn, zijn: 

  1. Doe de stekker in het stopcontact
  2. Druk op de aan-knop 
  3. Doe een cup in de machine 
  4. Druk op de espresso of lungo knop 

  Tada! Binnen 4 handelingen heb je een heerlijke bak koffie. De knoppen op de machine zijn erg duidelijk. Je zult direct weten wat elke knop betekent. 

  Het opschuimen van melk met de melkopschuimer is ook erg simpel. De melkopschuimer is automatisch dus het enigste wat nodig is, is de melk in de opschuimer gieten. Druk hierna op de aan-knop en de machine doet de rest van het werk, heerlijk toch 😉 

   

  Retro design 

  De Nespresso Magimix staat bekend om het retro design. Dit komt door de zwarte ribbeltjes op de machine en de opschuimer. Ook de smalle vorm van de machine is erg opvallend en uniek. De machine zal een echte blikvanger zijn op je aanrecht. 

  nespresso op aan recht

   

  Iconische machine 

  De Nespresso Magimix is een ‘Nespresso’ machine. Dit betekend dat het een machine met cups is. Het merk Nespresso heeft als eerste een koffiemachine met cups op de markt gebracht. Dit was een iconische zet, want hierdoor is de gehele koffiemachine branche veranderd. Deze machine is onderdeel van deze iconische beweging. 

   

  Nadelen van de Nespresso magimix Citiz & milk 

  • 1 kopje per beurt 
  • Cappuccino niet binnen 1 druk op de knop 

   

  1 kopje per beurt 

  Met de Nespresso Magimix citiz & milk is het niet mogelijk om twee bakkies tegelijkertijd te zetten. De machine heeft namelijk maar ruimte voor één kopje onder de uitloop. Dit kan onhandig zijn wanneer je snel veel kopjes koffie nodig hebt.

   

  Cappuccino niet binnen 1 druk op de knop 

  De machine heeft geen melkslang of melkreservoir waardoor de melk direct in je kopje terecht komt. Je moet zelf de melk in de opschuimer doen en deze aan zetter. Hierna giet je de melkschuim in je kopje en daarbij zet je een espresso om een cappuccino te creëren. Dit is een handeling meer en een cappuccino binnen 1 druk is dus niet mogelijk. 

   

  Wat vinden de gebruikers van de Nespresso Magimix Citiz & Milk? 

  Als je kijkt naar de reviews op de Coolblue site krijgt de Nespresso Magimix citiz & milk een beoordeling van 9 uit 10. 

  Beoordeling coolblue Nespresso Magimix

  Op Bol.com krijgt de Nespresso Magimix een beoordeling van 4,8 uit 5. 

  Beoordeling Bol.com Nespresso Magimix

  De belangrijkste punten die de gebruikers noemen zijn:

  Voordelen

  • Makkelijk in gebruik 
  • Snel 
  • Melkopschuimer werkt goed en snel 
  • Mooi design 

  Nadelen 

  • Veel geluid 
  • Geen melding als het waterreservoir bijna leeg is

   

  Video Nespresso Citiz & Milk 

   

  Voordelen
  Maak een heerlijk cappuccino of latte machiatto door de melkopschuimer
  Espresso en lungo binnen 1 druk op de knop
  Simpel te bedienen
  Retro design
  Iconische machine
  Nadelen
  1 kopje per beurt
  Cappuccino niet binnen 1 druk op de knop

  Conclusie

  Mooi compact apparaat met veel opties. Perfect als je op zoek bent naar een stijlvol apparaat en geniet van een volle koffiesmaak!

  Specificaties

  Type
  Koffiemachine met cups
  Inhoud waterreservoir
  1L
  Opwarmtijd
  25 seconde
  Geluidsniveau
  58dB
  Garantie
  2 jaar