Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Krups EA81p8

Krups_ea81p8_front
Inhoudsopgave

  Onze mening over Krups EA81p8

  Terecht één van de beste espresso koffiemachines

  De Krups ea81p8 is in juli 2020 online zeer positief gewaardeerd. Wij wilden daarom snel de machine onder de loop nemen. Is de koffiemachine daadwerkelijk zo goed? Wat is de kwaliteit van de koffie? En heeft de machine een goede prijs? Hieronder hebben wij al onze bevindingen op een rijtje gezet.

  Omschrijving

  Allereerst de omschrijving: De Krups ea81p8 is een automatische espressomachine. Volgens de makers van Krups heeft de koffiemachine een gebruiksvriendelijke bedieningspaneel, waardoor je gemakkelijk de temperatuur en de maalfijnheid kunt controleren. Het bonenreservoir biedt ruimte voor 260 gram aan bonen en met het waterreservoir kan je 1.7 liter aan water kwijt. 

  Maar wat vinden wij er zelf eigenlijk van? Allereerst valt direct de prijs op. Met 350 euro is de Krups espressomachine voor veel mensen goed te betalen! 

  Formaat

  Het koffieapparaat is lekker compact ingericht. Met 38 x 29 x 48 cm past het apparaat in veel kleine keukenkastjes. Wel is het apparaat vrij zwaar van gewicht: 8 kilogram. 

  Gebruiksvriendelijkheid

  Verder kijken wij naar de bediening van de knoppen. Krups benadrukt vooral het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Ervaren wij dat ook?

  Zeker, dat merken we! De koffiemachine is voor iedereen gemakkelijk te bedienen. 

  Zo zijn de LED-indicatoren gemakkelijk te gebruiken. Ook de meldingen komen duidelijk in het scherm naar voren. Zo weet je snel of je bijvoorbeeld de koffiemachine moet reinigen, of dat het afval opgeruimd moet worden. 

  Verstelbare standen Krups EA81p8

  Voorgeprogrammeerde drankjes

  De krups ea8108 heeft 3 voorgeprogrammeerde standen. Hiermee kan je gemakkelijk je fijnheidsniveau bepalen van je ristretto, espresso of je koffie.

  Gemakkelijk is het dus zeker, maar de maalgraad is wel aan de grove kant. Daardoor is de extractie van de gemalen bonen nog niet optimaal. Wel kan je de extractie goed compenseren met de hoeveelheid water. Met de Krups ea8108 bepaal je gemakkelijk hoeveel water je nodig hebt.

  Kwaliteit van de koffie

  Zeker voor de prijs is de koffie prima! Voor deze schappelijke prijs krijg je hete koffie, wat zeker op espresso lijkt. Wel moet je je melk zelf opschuimen.

  Wij kijken ook wat anderen van de Krups ea8108 vinden. De meeste gebruikers zijn vooral te spreken over de goede prijs/kwaliteitverhouding. De koffiemachine wordt ook zeker gewaardeerd om zijn goede bediening! Neem ook een kijkje op onze pagina over de beste koffiebonen.

  Review Bol Krups EA81p9

  Reinigingsprogramma

  De Krupskoffiemachine is zeker gebruiksvriendelijk in onderhoud. Het apparaat heeft een automatische reinigingsmachine. Zo hoef je de machine niet meer te ontkalken! Wel moet het melksysteem nog handmatig controleren. 

  Alle specificaties op een rij

  Opties voor het zetten van koffie

  Koffiespecialiteit Espresso
  Type melkopschuimer Stoompijpje
  Aantal instelstanden 3

   

  De belangrijkste functionaliteiten

  Instelbaar maalgraad Ja
  Aantal maalstanden 3
  Uitneembaar waterreservoir Ja
  Te zetten kopjes per keer 2
  Heet water? Nee
  Aantal liters waterreservoir 1,7
  Koffiebonen reservoir 260 gram
  Bodem met antislip? Ja
  Energieniveau A
  Waterniveau-indicator Ja

   

  Bediening

  Automatisch uitschakelen Ja
  Via app te gebruiken Nee
  Bedieningsknoppen Met knoppen en draaisystemen

   

  Onderhoud

  Automatische reinigingssysteem Ja
  Automatische melkschuimsysteem Nee
  Uitneembare zetgroep Nee
  Verwijderbare sediment reservoir Ja

   

  Conclusie: een prima espresso koffiemachine voor een leuke prijs

  Wat vinden wij eigenlijk van deze Krups ea18p8? Zeker voor de prijs is de kwaliteit van de koffie zeker goed! Het aantal maalinstellingen zijn beperkt, maar doordat je gemakkelijk de hoeveelheid water kan bepalen, blijft de kwaliteit goed. 

  Eén van de belangrijkste pluspunten is het bedieningspaneel. Alle opties zijn gemakkelijk en overzichtelijk te vinden. Ook krijg je duidelijk een signaal als de machine onderhouden moet worden. 

  Al met al is dit een prima koffiemachine. Probeer de machine uit en ervaar het gemak van de Krups ea81p8.

  Voordelen
  Stoompijpje makkelijk te reinigen
  Meerdere kopjes tegelijk
  Hoeveelheid water gemakkelijk instelbaar
  Energielabel A
  Nadelen
  Produceert tijdens zetten behoorlijk wat geluid
  Zetten van koffie duurt vrij lang

  Conclusie

  Een prima espresso koffiemachine voor een leuke prijs. Zeker voor de prijs is de kwaliteit van de koffie zeker goed! Het aantal maalinstellingen zijn beperkt, maar doordat je gemakkelijk de hoeveelheid water kan bepalen, blijft de kwaliteit goed.  Eén van de belangrijkste pluspunten is het bedieningspaneel. Alle opties zijn gemakkelijk en overzichtelijk te vinden. Ook krijg je duidelijk een signaal als de machine onderhouden moet worden.

  Specificaties

  Type melkopschuimer
  Stoompijpje
  Inhoud waterreservoir
  1,7 Liter
  Inhoud bonenreservoir
  260 gram