Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Krups EA81p8

Krups_ea81p8_front

Onze mening over Krups EA81p8

Terecht één van de beste espresso koffiemachines

De Krups ea81p8 is in juli 2020 online zeer positief gewaardeerd. Wij wilden daarom snel de machine onder de loop nemen. Is de koffiemachine daadwerkelijk zo goed? Wat is de kwaliteit van de koffie? En heeft de machine een goede prijs? Hieronder hebben wij al onze bevindingen op een rijtje gezet.

Omschrijving

Allereerst de omschrijving: De Krups ea81p8 is een automatische espressomachine. Volgens de makers van Krups heeft de koffiemachine een gebruiksvriendelijke bedieningspaneel, waardoor je gemakkelijk de temperatuur en de maalfijnheid kunt controleren. Het bonenreservoir biedt ruimte voor 260 gram aan bonen en met het waterreservoir kan je 1.7 liter aan water kwijt. 

Maar wat vinden wij er zelf eigenlijk van? Allereerst valt direct de prijs op. Met 350 euro is de Krups espressomachine voor veel mensen goed te betalen! 

Formaat

Het koffieapparaat is lekker compact ingericht. Met 38 x 29 x 48 cm past het apparaat in veel kleine keukenkastjes. Wel is het apparaat vrij zwaar van gewicht: 8 kilogram. 

Gebruiksvriendelijkheid

Verder kijken wij naar de bediening van de knoppen. Krups benadrukt vooral het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Ervaren wij dat ook?

Zeker, dat merken we! De koffiemachine is voor iedereen gemakkelijk te bedienen. 

Zo zijn de LED-indicatoren gemakkelijk te gebruiken. Ook de meldingen komen duidelijk in het scherm naar voren. Zo weet je snel of je bijvoorbeeld de koffiemachine moet reinigen, of dat het afval opgeruimd moet worden. 

Verstelbare standen Krups EA81p8

Voorgeprogrammeerde drankjes

De krups ea8108 heeft 3 voorgeprogrammeerde standen. Hiermee kan je gemakkelijk je fijnheidsniveau bepalen van je ristretto, espresso of je koffie.

Gemakkelijk is het dus zeker, maar de maalgraad is wel aan de grove kant. Daardoor is de extractie van de gemalen bonen nog niet optimaal. Wel kan je de extractie goed compenseren met de hoeveelheid water. Met de Krups ea8108 bepaal je gemakkelijk hoeveel water je nodig hebt.

Kwaliteit van de koffie

Zeker voor de prijs is de koffie prima! Voor deze schappelijke prijs krijg je hete koffie, wat zeker op espresso lijkt. Wel moet je je melk zelf opschuimen.

Wij kijken ook wat anderen van de Krups ea8108 vinden. De meeste gebruikers zijn vooral te spreken over de goede prijs/kwaliteitverhouding. De koffiemachine wordt ook zeker gewaardeerd om zijn goede bediening! Neem ook een kijkje op onze pagina over de beste koffiebonen.

Review Bol Krups EA81p9

Reinigingsprogramma

De Krupskoffiemachine is zeker gebruiksvriendelijk in onderhoud. Het apparaat heeft een automatische reinigingsmachine. Zo hoef je de machine niet meer te ontkalken! Wel moet het melksysteem nog handmatig controleren. 

Alle specificaties op een rij

Opties voor het zetten van koffie

Koffiespecialiteit Espresso
Type melkopschuimer Stoompijpje
Aantal instelstanden 3

 

De belangrijkste functionaliteiten

Instelbaar maalgraad Ja
Aantal maalstanden 3
Uitneembaar waterreservoir Ja
Te zetten kopjes per keer 2
Heet water? Nee
Aantal liters waterreservoir 1,7
Koffiebonen reservoir 260 gram
Bodem met antislip? Ja
Energieniveau A
Waterniveau-indicator Ja

 

Bediening

Automatisch uitschakelen Ja
Via app te gebruiken Nee
Bedieningsknoppen Met knoppen en draaisystemen

 

Onderhoud

Automatische reinigingssysteem Ja
Automatische melkschuimsysteem Nee
Uitneembare zetgroep Nee
Verwijderbare sediment reservoir Ja

 

Conclusie: een prima espresso koffiemachine voor een leuke prijs

Wat vinden wij eigenlijk van deze Krups ea18p8? Zeker voor de prijs is de kwaliteit van de koffie zeker goed! Het aantal maalinstellingen zijn beperkt, maar doordat je gemakkelijk de hoeveelheid water kan bepalen, blijft de kwaliteit goed. 

Eén van de belangrijkste pluspunten is het bedieningspaneel. Alle opties zijn gemakkelijk en overzichtelijk te vinden. Ook krijg je duidelijk een signaal als de machine onderhouden moet worden. 

Al met al is dit een prima koffiemachine. Probeer de machine uit en ervaar het gemak van de Krups ea81p8.

Voordelen
Stoompijpje makkelijk te reinigen
Meerdere kopjes tegelijk
Hoeveelheid water gemakkelijk instelbaar
Energielabel A
Nadelen
Produceert tijdens zetten behoorlijk wat geluid
Zetten van koffie duurt vrij lang

Conclusie

Een prima espresso koffiemachine voor een leuke prijs. Zeker voor de prijs is de kwaliteit van de koffie zeker goed! Het aantal maalinstellingen zijn beperkt, maar doordat je gemakkelijk de hoeveelheid water kan bepalen, blijft de kwaliteit goed.  Eén van de belangrijkste pluspunten is het bedieningspaneel. Alle opties zijn gemakkelijk en overzichtelijk te vinden. Ook krijg je duidelijk een signaal als de machine onderhouden moet worden.

Specificaties

Type melkopschuimer
Stoompijpje
Inhoud waterreservoir
1,7 Liter
Inhoud bonenreservoir
260 gram