Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Krups Barista Carbon EA907810 review

Krups Barista Carbon EA907810
Inhoudsopgave

  Onze mening over Krups Barista Carbon EA907810 review

  Met de Krups Barista Carbon EA907810 kun je kiezen uit 16 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. En al deze koffiespecialiteiten binnen 1 druk op de knop! Hoe heerlijk is dat! Ook een cappuccino een flat white of een andere koffiespecialiteit met melk is voor deze machine geen enkel probleem. De machine heeft namelijk een automatisch stoompijpje. Het pijpje maakt zichzelf ook nog eens zelf schoon, hierdoor wordt het zetten van een cappuccino nog makkelijker en leuker. 

  De machine heeft een touchscreen kleurendisplay waarop je gemakkelijk een keuze kunt maken uit de 16 verschillende koffiespecialiteiten. 

  In de avond liever een bakkie decaf? Ook dat is mogelijk met deze machine. De machine heeft namelijk een aparte ingang voor gemalen koffie. 

   

  Opvallendheden aan de Krups Barista Carbon EA907810 

  • 17 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten 

  Dit zijn erg veel voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten voor een volautomaat. Hou je van experimenteren met koffie of gaat de machine gebruikt worden door vele mensen met verschillende smaken? Zo ja, dan is deze machine echt perfect voor jou! 

  • Automatisch stoompijpje 

  Melk opschuimen was nog nooit zo makkelijk met een automatische stoompijp. Niet veel koffiemachines hebben dit. Aan een automatisch stoompijpje heb je geen werk en onderhoud. Het stoompijpje schuimt de melk automatisch op en reinigt zichzelf daarna. 

  • Weinig onderhoud is nodig in vergelijking met andere volautomaten 

  Onderhoud aan deze machine is relatief weinig. Dit komt onder andere door het automatische stoompijpje en het model zelf. 

   

  Voordelen van de Krups Barista Carbon EA907810

  • Heerlijke koffie 
  • Vele opties 
  • 16 koffiespecialiteiten binnen 1 druk op de knop 
  • Automatisch stoompijpje
  • Handig in gebruik
  • Strak en modern design

   

  Heerlijke koffie 

  Deze machine is zo ontworpen dat je thuis van dezelfde kwaliteit kunt genieten als in een restaurant, op elk moment van de dag. Krups hecht veel waarde aan de kwaliteit van hun producten. Dit is ook zeker te proeven aan de koffie. De smaak wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door de koffiebonen, maar ook de zetgroep en rest van de machine hebben ook invloed op de smaak van jouw bakkie. 

  Verschillende soorten koffie

  Vele opties 

  Naast het kiezen uit een van de 16 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten zijn er nog andere zaken die je zelf kunt bepalen. Deze zaken zijn: 

  • Hoeveelheid water
  • Hoeveelheid koffie/ sterkte 
  • Temperatuur van het water/ koffie 
  • Maalgraad van de koffiebonen 

  Deze verschillende zaken zijn allemaal instelbaar. Heb je het perfecte recept gevonden? Dan is het mogelijk om dit recept op te slaan. Je kunt op de Krups Barista tot wel 8 recepten opslaan. Dit is relatief veel voor een koffiemachine. De machine is dus erg handig wanneer meerdere mensen de machine gebruiken. Iedereen kan namelijk haar eigen favoriete recept opslaan. 

   

  16 koffiespecialiteiten binnen 1 druk op de knop 

  Wauw, dit is echt een groot voordeel, bijna geen enkele volautomatische koffiemachine heeft deze optie. Op het kleuren touchscreen display kun je erg gemakkelijk een keuze maken tussen de 17 koffie soorten. Alle koffiespecialiteiten op een rijtje zijn: Espresso, koffie, warm water, cappuccino, cafe latte, ristretto, doppio, lungo, long black, americano, morning coffee, red eye coffee, flat white, cafe au lait, mich kaffee en warme melk. Hoe handig is dit, voor ieder wat wils! Zie hieronder een afbeelding van het beginscherm. Door op black of white specials te klikken komen de andere koffiespecialiteiten te voor schijn. 

  Scherm krups

  Automatisch stoompijpje 

  Ook dit is een onderdeel aan de machine die niet veel andere volautomaten hebben. Veel machine hebben een stoompijpje, maar geen automatische. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een normaal stoompijpje zelf de melk moet opschuimen en bij een automatische doet de machine het werk. Hoe werkt dit nu precies? Stel je voor dat je een cappuccino wilt, doorloop dat de onderstaande stappen. 

  1. Doe de juiste hoeveelheid koude verse melk in je kopje 
  2. Druk op ‘cappuccino’ 
  3. Het stoompijpje komt automatische naar beneden en schuimt de melk op. (hierbij wordt de melk ook warm) Dit duurt ongeveer 15 seconde. 
  4. Het stoompijpje gaat automatisch weer omhoog
  5. De koffie stroomt hierna je kopje in

  Tada! Daar heb je het, een cappuccino met een heerlijke dikke schuimlaag

       6. Na de zetbeurt wordt het stoompijpje automatisch doorgespoeld

  Automatisch stoompijpje Krups Barista

  Koffie met dikke schuimlaag krups

  Handig in gebruik 

  De Krups Barista komt uit de test als een gebruiksvriendelijke machine. De machine heeft een duidelijk scherm waarop je op gemakkelijke wijze snel een keuze kunt maken. Elke knop heeft een icoontje en een titel. Hierdoor weet je direct waarvoor elke knop is. 

   

  Nadelen van de Krups Barista Carbon EA907810

  • 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk 

   

  2 melkspecialiteiten tegelijkertijd niet mogelijk 

  Bij de Krups Barista Carbon is het niet mogelijk om twee cappuccino’’s tegelijkertijd te zetten. Dit komt door het automatische stoompijpje. Het automatische stoompijpje kan namelijk maar in 1 kopje tegelijkertijd. Twee normale zwarte bakkies tegelijkertijd is wel mogelijk met deze machine. 

   

  Wat vinden de gebruikers? 

  De gebruikers bij Coolblue geven een beoordeling van 9,4. Dit is op basis van twee beoordelingen. Twee beoordelingen zijn niet genoeg op een goed beeld te krijgen van de daadwerkelijke mening van gebruikers. 

  beoordeling coolblue krups barista

  De punten die de twee gebruikers aangeven zijn: 

  Voordelen

  • Volledig naar wens instelbaar
  • Makkelijk in onderhoud
  • Heerlijke koffie 
  • Veel opties 

  Nadelen

  • Luidruchtig 
  • Langzaam 
  • Groot

   

  Video 

  Hieronder is een video te zien waarin een gelijksoortig Krups model wordt toegelicht.

   

  Ps. benieuwd naar de beste koffiebonen voor in je volautomaat? Lees het hier!

  Voordelen
  Heerlijke koffie
  Vele opties
  16 koffiespecialiteiten binnen 1 druk op de knop
  Automatisch stoompijpje
  Handig in gebruik
  Strak en modern design
  Nadelen
  2 melkspecialiteiten tegelijkertijd is niet mogelijk

  Conclusie

  Deze machine is perfect als je 17 verschillende soorten koffie binnen één druk op de knop wilt hebben. Het is een luxe machine die relatief weinig onderhoud nodig heeft en lang mee gaat.

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud bonenreservoir
  250 gram
  Inhoud waterreservoir
  1,7 L
  Aantal voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten
  16
  Aantal kopjes per zetbeurt
  2
  Melkopschuim methode
  Automatisch stoompijpje
  Garantie
  2 jaar