Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Krups Arabica EA8170

Een review van de Krups Arabica EA8170. Compact en gebruiksvriendelijk design, niet zo'n ster in melkspecialiteiten
Inhoudsopgave

  Onze mening over Krups Arabica EA8170

  Het merk Krups is een kei in het maken van geweldige koffiezetapparaten. Dat bewijzen ze maar weer met de Krups Arabica EA8170. Voor een goede prijs zet jij met deze volautomatische espressomachine 2 kopjes heerlijke koffie tegelijk. Daarnaast is de machine makkelijk te onderhouden én kun je de maalgraad, temperatuur en hoeveelheid water naar jouw wensen aanpassen! Maar deze schappelijke prijs betekent ook dat de machine niet perfect is. Hij is onder andere vooral geschikt voor de liefhebbers van zwarte koffie. Waarom? Lees hier onze review over de Krups Arabica EA8170.

  Voordelen van de Krups Arabica EA8170

  • Verschillende koffiedranken naar jouw wensen instellen
  • Uitneembare onderdelen
  • Eenvoudig onderhoud
  • Compact en gebruiksvriendelijk design

  Verschillende koffiedranken naar jouw wensen instellen

  Je herkent het vast: je drinkt je koffie het liefst op een bepaalde temperatuur, met een specifieke hoeveelheid water en die ene maalgraad. Dat kun je allemaal instellen met deze Krups machine. Je hoeft dus niet meer te wachten tot jouw kopje koffie is afgekoeld tot de juiste temperatuur! Voor de koffie-maalgraad kun je uit drie standen kiezen. 

  Heb je precies de allerbeste bak koffie ingesteld op de machine? Dan kun je deze voorkeur toevoegen aan de machine. Zo kun je vanaf nu met 1 druk op de knop jouw favoriete koffiedrank maken. Je partner kan ook een voorkeur instellen, je hebt namelijk de mogelijkheid om er twee in het apparaat te zetten! Wil je liever de machine het denkwerk laten doen? Dan kun je kiezen uit 4 automatische koffiespecialiteiten: gewone koffie, espresso, ristretto en caffè lungo.

  Uitneembare onderdelen

  De verschillende onderdelen van de Krups Arabica EA8170 zijn gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Zo kun je zonder problemen het waterreservoir van 1,7 liter verwijderen en schoonmaken of bijvullen. Het is ook mogelijk om het reservoir bij te vullen vanaf de bovenzijde. Het lekbakje, het koffie-restanten bakje en de stoompijp verwijder je ook binnen no-time. Jammer genoeg kun je de verschillende onderdelen niet in de vaatwasser doen, ze zijn daarentegen wel goed afspoelbaar.

  De Krups Arabica Ea8170 die twee kopjes espresso zet

  Eenvoudig onderhoud

  Het schoonmaken van het koffiezetapparaat, het is niemands favoriete bezigheid. Daarom heeft Krups het extra makkelijk gemaakt voor jou.

  Reinigingsprogramma

  De Arabica geeft zelf met lampjes aan wanneer het nodig is om een reinigingsprogramma uit te voeren. Hiervoor gebruik je een reinigingstablet. Plaats deze in de sleuf onder de kopjeshouder en je kunt het programma starten! Dit is ongeveer eens in de 2 maanden nodig. Vergeet ook niet de afvalbak eens in de zoveel tijd te legen! Leeg het bakje en leeg ook tegelijkertijd de lekbak. Twee vliegen in één klap.

  Ontkalken

  Het ontkalken van het apparaat is heel belangrijk. Doe je dat niet vaak genoeg, dan gaat de koffie minder lekker smaken, het apparaat mankementen vertonen en zal de koffiemachine ook sneller kapot gaan. Gelukkig heeft de Krups Arabica EA8170 een automatisch ontkalkingssysteem. Het AutoClean Pressure Systeem zorgt ervoor dat jouw apparaat jarenlang blijft werken en heerlijke koffie levert.

  Stoompijpje

  Met dit apparaat kun je niet alleen heerlijke zwarte koffie zetten, de cappuccino’s en latte macchiato’s vliegen je ook om de oren. Hiervoor gebruik je het stoompijpje. Deze moet je natuurlijk wel goed schoonmaken. Dit doe je eenvoudig door het elke keer na gebruik schoon te vegen. Ook is het verstandig om eens in de zoveel tijd de pijp te verwijderen en goed af te wassen.

  Compact en gebruiksvriendelijk design

  Dit apparaat past op elk aanrecht. Het is namelijk mooi compact, maar heeft wel alles wat je nodig hebt. Door het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel kun jij eenvoudig een bakkie van jouw favoriete koffie zetten. Het XL LCD-scherm maakt koffie zetten voor iedereen een makkie. Wat het nog makkelijker maakt: de tuit aan de voorkant is aanpasbaar van 65 mm tot 105 mm. Zo kun je altijd jouw favoriete mok eronder zetten! 

  Daarnaast blijft het apparaat altijd goed staan. Door de antislip voetstukken zal hij namelijk niet van jouw aanrecht afglijden. Het apparaat oogt chique door de combinatie van glanzend zwart met mat zwart kunststof. Door de goede bouwkwaliteit voelt de machine stevig aan.

  Het compacte en gebruiksvriendelijke design van de Krups Arabica EA8170

  Nadelen van de Krups Arabica EA8170

  • Melk opschuimen
  • Afvalbakje legen
  • Niet via een app bedienbaar

  Melk opschuimen

  Wie geniet er nou niet van een melkspecialiteit? Kun jij niet zonder een dag zonder een cappuccino of latte? Misschien is dit apparaat dan niet de allerbeste keuze voor jou. Het stoompijpje zit op een onhandige plek, waardoor je eerst jezelf moet aanleren hoe je het beste de melk kunt opschuimen met dit apparaat. 

  Daar komt nog bij kijken dat het schuim niet geweldig is. Het apparaat biedt weinig controle wanneer het aankomt op melk opschuimen. Vaak heb je al een kan met schuim voordat de juiste temperatuur is bereikt. Hierdoor krijg je niet de juiste verhouding schuim en melk.

  Het stoompijpje van de Krups Arabica EA8170

  Afvalbakje legen

  Het legen van het afvalbakje hoort er nu eenmaal bij. Alleen moet je dat bij dit apparaat iets vaker doen. Gelukkig kun je het bakje eenvoudig verwijderen, waardoor dit niet een grote klus wordt waar je tegenop kijkt. Wel goed opletten dat je niet meer dan 10 lagen koffiedik in het bakje hebt zitten!

  Niet via een app bedienbaar

  Ondanks dat het apparaat heel gebruiksvriendelijk en modern is, missen we toch iets. Het apparaat is namelijk niet via een app bedienbaar. Veel moderne koffiemachines hebben dit wel, maar vaak zijn deze machines ook wel wat duurder dan dit exemplaar. Dus vind jij het geen probleem om niet vanaf je luie stoel het apparaat aan te zetten? Dan is dit nadeel vast te overzien!

  Voordelen
  Automatisch ontkalkingssysteem
  Koffie-maalgraad, hoeveelheid water en temperatuur zijn verstelbaar
  Compact en gebruiksvriendelijk design
  Verstelbare tuit
  Nadelen
  Niet via een app bedienbaar
  Weinig controle bij melk opschuimen

  Conclusie

  Waar het ontwerp van dit apparaat compact is, is hij groots in wat hij kan. Met de Krups Arabica EA8170 kun je alles naar jouw wensen instellen: van de temperatuur tot de maalgraad. Aangezien het apparaat weinig controle biedt bij melk opschuimen, is hij vooral geschikt voor liefhebbers van zwarte koffie.

  Specificaties

  Aantal kopjes per keer
  2
  Inhoud waterreservoir
  1,7 liter
  Inhoud koffiebonenreservoir
  2,6 gram
  Afmetingen
  365 x 240 x 295 mm
  Vermogen
  1450 Watt