Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Jura Z10 high-end koffiezetapparaat

Jura_Z10_2 kopjes koffie
Inhoudsopgave

  Onze mening over Jura Z10 high-end koffiezetapparaat

  De bekende Zwitserse ingenieurs van Jura hebben weer een nieuw hoogstandje bereikt: de Jura Z10. Met de nieuwe Jura Z10 koffiemachine maak je namelijk zonder problemen de warme koffieproducten waar je van houdt, zoals een intense espresso, maar óók koude dranken met Cold-Brew-specialiteiten. Heet of koud? Nu kan je allebei hebben met één machine.

  Ontdek zelf de voordelen van de Jura Z10

  De Jura Z10 is een koffiemachine bedoeld voor de echte koffieliefhebber. Met dit apparaat maak je ontelbaar veel verschillende koffiespecialiteiten. Je kan altijd het juiste drankje zetten dat bij jouw genietmoment past!

  Jura_Z10_2koffie

  Product recognising Grinder 

  Jura Z10 beschikt over een moderne technologie: de Product Recognising Grinder (PRG). Wanneer je een specialiteit selecteert maalt de Jura Z10 jouw bonen, precies genoeg voor het opgegeven drankje. Hierdoor krijg je gegarandeerd het verste kopje koffie met de meeste aroma’s.

  De PRG past automatisch de consistentie van de koffiemolen aan. Je hoeft dus niets meer met de hand af te stellen. Op deze manier wordt er op een slimme wijze verschil gemaakt tussen een fijnere koffiemaling en een groffe maling. Zo kan je genieten van jouw gepersonaliseerde smaak en sterkte. 

  Verkoelen met een Cold Brew van de Z10

  De meeste koude koffiedranken worden heet bereid en daarna weer afgekoeld. De Z10 bereidt échte koude ijskoffies met koud water. De Z10 maakt deze onder hoge druk, pulserend en met een grovere koffiemaal. De koude dranken geven hierdoor een heerlijke fruitachtige aroma mee in de koffie, zonder dat ze worden weggedrukt door de bitterstoffen. 

  Dit is, eigenlijk, de enige juiste manier om een échte koude koffie te maken. De andere machines produceren eigenlijk een afgekoeld bakje ‘gewone’ koffie. De Z10 is hiermee de eerste volautomaat voor thuisgebruik waarmee je met één druk op de knop een ijskoude koffiespecialiteit zet.

  Jura_Z10_zet koffie

  Nieuwe generatie zetgroepen

  Een zetgroep is het hart van je koffieautomaat. Zonder een goed werkende zetgroep staat er geen één bakje koffie klaar in de ochtend. De Jura Z10 gaat hierom nog één stap verder en beschikt over een unieke 3D-bereidingstechnologie. Dankzij deze technologie stroomt er gelijkmatig water door de koffiepoeder op meerdere niveaus. Zo krijg je de maximale aroma uit de koffiebonen en de optimale smaakbeleving.

  Specificaties van de Jura Z10

  Bekijk hieronder een aantal belangrijke specificaties van de Z10. Naast deze specificaties beschikt de Jura Z10 over nog vele andere mogelijkheden. Staat jouw specificatie er niet tussen? Bekijk dan de Jura Z10 handleiding

  Aantal koffiespecialiteiten 32
  Hogedrukpomp 15 bar
  Melksysteem HP3/CX3
  Intelligent watersysteem
  Geïntegreerd spoel–, reinigings– en ontkalkingsprogramma
  Cold Extraction Process
  3D-bereidingstechnologie
  Display 4,3” touchscreen kleurendisplay
  Producten opslaan, personaliseren
  Programmeerbare en instelbare koffiesterkte 10
  Bereidingstemperatuur programmeerbaar 3
  Duurzaam Energie Spaar Modus (E.M.S)
  Waterreservoir 2,4 Liter
  Bonenreservoir 280 gram
  Afmetingen (b x h x d) 32 x 38 x 45 cm

   

  Kenmerkend Zwitsers design

  Voor een high-end volautomatische koffiemachine zoals de Z10 mag het uiterlijk natuurlijk niet onderdoen. Het oog wil immers ook wat. Het design van de Z10 is dan ook uitmuntend en straalt luxe uit. 

  De buitenkant van de machine bestaat uit 3 millimeter dik geborsteld aluminium en het waterreservoir wordt op een zachte manier verlicht. Ondanks de vele functies die dit volautomaat biedt weet Jura het apparaat compact te houden. De Z10 is nog geen 40 cm hoog, 32 cm breed en 45 cm diep. Een mooi formaat dat in de meeste keukens past. Bekijk hier een 360 graden foto van de Jura Z10!

  Het bonenreservoir van de Z10 geeft ruimte voor bijna 300 gram koffiebonen. Dit is meer dan genoeg om thuis een mooie tijd mee vooruit te kunnen. Een extraatje bij dit apparaat is het Zwitserse design van de bonendeksel. Dit speciale ontwerp zorgt ervoor dat de koffiebonen langer vers blijven en de aroma’s beter bewaard zijn.

  Jura_Z10_Koffiebonenreservoir_vol

  Ruim waterreservoir

  Eén van de vervelendste kenmerken aan goedkopere volautomaten is dat je regelmatig het waterreservoir moet bijvullen. Voor je gevoel ben je soms na vier kopjes alweer aan het bijvullen. De Z10 heeft dit probleem slim aangepakt door het waterreservoir aan de buitenkant te plaatsen.

  Het ruime reservoir van 2,4 liter wordt met behulp van twee krachtige magneten goed op zijn plek gehouden. Met dit ruime reservoir zet je gemakkelijk 20 kopjes koffie zonder dat je weer naar de kraan moet lopen met de bak. Dankzij de prachtige golfstructuur werken de Zwitsers het waterfilter op een slimme manier weg en krijg jij een luxe uitstraling aan de zijkant van je volautomaat. 

  Simpele bediening van de Jura Z10

  Het grote, maar goed verwerkte, touchscreen van de Z10 zorgt voor een uitermate soepele bediening. Met de keuze selectie kies je jouw gewenste koffiedrank. Dit drankje kan je daarna makkelijk personaliseren met bijvoorbeeld een extra shot, meer water of een dubbele portie. De sterkte en de hoeveelheid kan je natuurlijk ook aanpassen, zelfs als de Z10 al bezig is!

  Droom jij er ook van om in de ochtend naar beneden te lopen en dat daar al gelijk jouw perfecte bakje klaar staat? Dat kan geregeld worden met de Jura Z10! Deze koffiemachine is namelijk te bedienen met je smartphone. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd kan je dus vanuit je warme bed alvast jouw gewenste koffietje klaarzetten voor jezelf of jouw partner, wat wil je nog meer?

  Jura Z10 onderhoud

  Zoals je eigenlijk verwacht van een luxe volautomaat is de Jura Z10 zeer onderhoudsvriendelijk. Het apparaat heeft veel automatisch reinigings functies waardoor jezelf nog weinig onderhoud hoeft uit te voeren voor de Z10. Wel zo prettig.

  De Z10 geeft zelf aan wanneer er specifieke schoonmaakprocedures nodig zijn. Het voornaamste onderhoud dat je zal moeten uitvoeren is het reinigen van de zetgroep. Hier ben je ongeveer een kwartiertje mee bezig als je dit goed wilt uitvoeren. 

  Wanneer je de ingebouwde Claris Smart-waterfilter gebruikt hoef je het ontkalkingsprogramma in principe ook niet te gebruiken. Dit scheelt ook weer een heel proces om je machine te ontkalken. Maak je gebruik van het melksysteem, dan zal je dit, zoals bij elk volautomaat, regelmatig schoon moeten maken. Dit komt doordat melk een zeer vergankelijk product is.

  Bekijk deze video om te zien hoe je de Z10 optimaal gebruikt:

  Minpuntjes van de Z10

  De Zwitsers hebben erg hun best gedaan op de Jura Z10. Dit kan je overal aan zien (en proeven). Maar natuurlijk is het ontzettend lastig om een perfecte volautomatische koffiemachine te maken. We belichten hier dan ook nog even een paar minpuntjes van de Jura Z10.

  Langzame doorstroom Cold Brew

  Wanneer je een Cold Brew drankje zet moet je even geduld hebben. Het bereiden van een Cold Brew drankje duurt namelijk zo’n drie minuten. Nou is dit niet het einde van de wereld, maar het is toch tamelijk langer dan een normaal kopje koffie. Dit komt simpelweg doordat het koude water er langer over doet om de aroma’s en smaakstoffen te extraheren. Dus even wachten, maar dan heb je ook wat!

  Alleen Jura onderdelen

  Dit koffiezetapparaat is ontworpen door Jura, dat betekent dat je niet zomaar even een vervangend onderdeel kan kopen bij de supermarkt. Dit komt natuurlijk doordat Jura gebruik maakt van high-end onderdelen die de meeste volautomaten niet gebruiken. Als er iets stuk gaat zal je dus op zoek moeten naar een goede Jura dealer of op hun website zelf zoeken.

  Ons oordeel over de Jura Z10

  Met de JURA Z10 zet je niet alleen veel verschillende warme koffiedranken, maar ook ijskoffies met één druk op de knop. Als je van ijskoffies en koude koffiespecialiteiten houdt, dan is dit een ideaal volautomaat voor jou!
  Dankzij de Product Recognising Grinder maak je optimaal gebruik van jouw koffiebonen en zal je altijd het perfect afgemeten koffietje drinken die jij wil. De automatische reinigingsopties en het goede ontwerp zorgen voor een gemakkelijk te onderhouden machine, ook iets wat je echt wil wanneer je op zoek bent naar een high-end automaat. 

  Het ingebouwde waterfilter zorgt ervoor dat je geen tijd meer kwijt bent aan het ontkalken van jouw machine en het ruime waterreservoir gaat gemakkelijk 20 kopjes mee. Ook voor het reinigen van de zetgroep, normaal een fixe taak, kan hier met een automatisch programma. 

  De Jura Z10 is dus een goede keus als je op zoek bent naar een high-end volautomatisch koffiezetapparaat. Volgens ons is dit één van de beste volautomaten die op dit moment op de markt is. Zet jij binnenkort een kopje koffie klaar vanuit je bed?

  Voordelen
  Zet ijskoffie's dankzij Cold Extraction Process
  Personaliseer jouw koffiespecialiteit volledig
  Zet genoeg koffie met het waterreservoir van 2,4 Liter
  Nadelen
  Helaas niet mogelijk om 2 melkspecialiteiten tegelijk te zetten

  Conclusie

  Zet tot wel 32 verschillende koffiespecialiteiten met de Jura Z10. De automatische reinigingsopties en het goede ontwerp zorgen voor een gemakkelijk te onderhouden machine. Door het grote waterreservoir kan je veel kopjes zetten en dankzij het waterfilter hoef je je niet druk meer te maken over het ontkalken van deze machine. De Jura Z10 is dus een goede keus als je op zoek bent naar een high-end volautomatisch koffiezetapparaat.

  Specificaties

  Aantal koffiespecialiteiten
  32
  Producten opslaan
  Waterreservoir
  2,4 Liter
  Bonenreservoir
  280 gram
  Afmetingen (b x h x d)
  32 x 38 x 45 cm
  Gewicht
  12,3 kilogram