Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Illy koffiemachine X1

Illy Iperespresso X7.1 Wit
Inhoudsopgave

  Onze mening over Illy koffiemachine X1

  Word een echte barista met de Illy X7.1 Iperespresso! Met deze Illy koffiemachine maak je niet alleen de heerlijkste Italiaanse koffie, maar het Italiaanse design is ook een lust voor het oog. Vrienden en familie worden gegarandeerd jaloers op dit echte stukje Italiaans vakwerk. 

  Koffie zetten

  Waarschijnlijk heb je de heerlijke smaak van Illy koffie wel eens geproefd in een goed restaurant of gezellige bar. Dacht je dat je deze koffie alleen met grote, dure apparaten kon zetten? Niets is minder waar! Haal de koffie van Illy nu in huis, want met de Illy X7.1 Iperespresso kan jij thuis heel gemakkelijk koffie zetten. Deze krachtpatser zet intense en aromatische espresso’s met een hazelnootkleurige crèmelaag. Deze crèmelaag vormt zich niet op, maar in de koffie. Voor alleen de beste smaakbeleving. 

  De Illy X7.1 Iperespresso beschikt over een stoompijpje zodat je ook fluweelzachte cappuccino’s en latte macchiato’s kan zetten, net zoals een echte barista. Maak je niet druk over het schoonmaken van een melkslang, want dat is met dit pronkstuk niet aan de orde. De Iperespresso regelt de perfecte druk en tijd. De temperatuur en sterkte is perfect aan te passen naar wens.

  Wil jij jouw gasten een warm kopje koffie aanbieden? Dan ben je bij de Illy X7.1 aan het juiste adres. Door de warmhoudplaat bovenop het apparaat kan je kopjes snel en eenvoudig opwarmen, zodat de koffie langer warm blijft. Het apparaat schakelt na 30 minuten automatisch uit, dan hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken.

  Knoppen Illy X7.1 Iperespresso

  Smaak Illy koffiemachine

  De koffie zet je met de Illy capsules. Het geheim van deze capsules bestaat uit een optimale dosis Illy melange van negen soorten, speciaal geselecteerde Arabica koffiebonen. De Arabicabonen zijn verkregen uit de beste oogsten op drie continenten, geplukt door de beste vakmensen. Door het toevoegen van verschillende bonen is iedere boon een schakel in de ultieme smaak van Illy. De capsules van Illy worden nog steeds iedere dag verbeterd door de brandmeesters die hier met veel passie aan werken. 

  Deze capsules zijn als een complete extractiekamer die de koffie in twee fasen bereiden: hyperinfusie en emulsie, welke met vijf octrooien is beschermd.

  Design

  De Illy Iperespresso is ontworpen door designer Luca Trazzi. Een Italiaanse architect en designer wie heeft meegewerkt aan veel grote en belangrijke projecten, zoals het congresgebouw van Milaan. Zoals Trazzi zelf zegt: “De Illy X7.1 Iperespresso verwijst op onmiskenbare wijze naar de gebaren van de barista. De espresso die u thuis bereidt is net zo goed als die van de koffiebar.” De passies van Trazzi komen goed naar voren: koffie en kunst.

   

  Merk Illy

  Illy is een heus familiebedrijf. Opgericht door Francesco Illy in 1933 in Italië. Het bedrijf is bekend en gewaardeerd in de vijf continenten om zijn hoge kwaliteit en onmiskenbare fluwelen smaak. Na 1933 groeide Illy hard door het uitvinden van een toen uitzonderlijke bewaarmethode. Door deze bewaarmethode kon de koffie worden geëxporteerd. In 1950 breidt Illy flink uit door zich ook te richten op thuisconsumptie. Eind jaren ‘90 brengt Illy het eerste koffiezetapparaat voor thuis op de markt.  Je leest nog meer over de geschiedenis van Illy op deze pagina.

  Duurzaamheid Illy koffiemachine

  Illy is veel bezig met duurzaamheid. Ieder detail is gericht op duurzame, hoogwaardige kwaliteit met respect voor de aarde en haar grondstoffen. De capsules van Illy worden via een afvalverwijdering-systeem verwijderd. Daarnaast zijn de verpakkingen van zendingen en koffieproducten gemakkelijk te scheiden en dus ook recyclebaar. Dankzij een snelverhittende technologie is het water snel heet. Zo zet je makkelijk en snel koffie, maar bespaar je op jaarbasis ook een hoop energie. Als afsluiter zijn de koffiemachines ook ecologisch, want alle producten zijn van 100% composteerbare grondstoffen gebouwd. Toch benieuwd naar andere koffiemachines? Kijk eens bij onze andere koffiezetapparaten.

  Voordelen
  Warmhoudplaat voor kopjes
  Stoompijpje voor melk
  Temperatuur instellen
  Lekkerste espresso's
  Nadelen
  Beschikt niet over een app

  Conclusie

  Deze Illy koffiemachine is perfect voor iedereen die koffieliefhebber is, maar geen duur apparaat wil aanschaffen. Een warmhoudplaat, stoompijpje en temperatuurfunctie maakt de Illy X7.1 Iperespresso een allround apparaat.

  Specificaties

  Waterreservoir
  1 Liter
  Automatisch uitschakelen
  Ja
  Temperatuur instellingen
  Ja
  Type koffie
  Cups
  Hoogte
  32 cm
  Breedte
  26 cm
  Gewicht
  9 kg