Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

DeLonghi Magnifica Evo ECAM290.31.SB

DeLonghi Magnifica Evo ECAM290.31.SB
Inhoudsopgave

  Onze mening over DeLonghi Magnifica Evo ECAM290.31.SB

  De DeLonghi Magnifica Evo volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. De DeLonghi Magnifica Evo koffiemachine heeft een waterreservoir van maar liefst 1,8 liter en een koffiebonen reservoir van 250 gram. Bij dit prachtige apparaat is de temperatuur en koffiesterkte instelbaar en zet je tot twee espresso’s of lungo’s tegelijkertijd.

  Geniet iedere dag van de meest verse koffie. De technologie van de machine vermaalt de exacte hoeveelheid bonen, waardoor jij je niet druk hoeft te maken van restkoffie in het apparaat en hierdoor ook het volgende kopje net zo vers is. Geniet gemakkelijk en snel van versgemalen bonen koffie.

  Melk opschuimen met de DeLonghi Magnifica Evo

  Dankzij het cappuccino-systeem kun jij na het maken van een espresso of lungo met het stoompijpje een laag melkschuim creëren. Zo tover je jouw kop koffie om tot een eigen gemaakt cappuccino en krijg het gevoel alsof je een echte barista bent. Voor de beste melkschuimlaag wordt volle koemelk aangeraden, daarnaast kun je dit ook variëren met andere soorten melk als amandelmelk of zelfs speciale cappuccino melk. Met het stoompijpje heb je de mogelijkheid om koude melk om te toveren tot warme melk met een lekkere schuimlaag. Deze schuimlaag is perfect voor verschillende koffievariaties als de cappuccino of latte macchiato.

  Melk opschuimen met de DeLonghi Magnifica Evo

  Nu hoor ik je denken, fijn dat er een stoompijpje op zit maar hoe werkt het nu eigenlijk? Zie hieronder een stappenplan.

  • Doe koude melk in een melkkannetje 
  • Doe het stoompijpje voor ongeveer 1 cm in de koude melk 
  • Zet het stoompijpje aan (er is meestal een knop met het icoontje van een stoompijpje, druk daar op)
  • Zet het stoompijpje iets van de zijkant van de rand en beweeg het kannetje lichtelijk.
  • De melk begint omhoog te komen en er ontstaat melkschuim
  • Blijf het kannetje bewegen totdat er genoeg melkschuim is
  • Tada! Melkschuim

  Hieronder zie je een video waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je melk kunt opschuimen als een echte barista.

  Productvoordelen van de Magnifia Evo

  Via het bedieningspaneel kun je gemakkelijk koffie zetten. De knoppen boven op de machine zijn erg gebruiksvriendelijk en hier kan je dus gemakkelijk je espresso of lungo mee zetten. Het interne thermoblok zal ervoor zorgen dat een espresso altijd met een constante temperatuur wordt bereid. Hierdoor hoef jij je niet druk te maken dat je koffie snel afkoelt.

  Milieuvriendelijk door de ECO-stand

  DeLonghi denkt ook aan het milieu, de nieuwe Magnifica Evo heeft namelijk een ECO-stand. Met deze optie wordt er met minder energie koffie gezet. De energiebesparing is actief wanneer de groene controlelamp ECO aan is. Hiermee kun je genieten van lekkere koffie zonder te veel energie te verbruiken.

  Alle maten koffiekopjes passen eronder

  Ze hebben bij DeLonghi ook overal aan gedacht, de koffie-uitloop van de machine heeft een variabele hoogte. Hierdoor kun je gebruik maken van je eigen kopjes en passen de kopjes sowieso onder de koffie-uitloop.

  Makkelijk kiezen koffiespecialiteiten DeLonghi Magnifica Evo

  Makkelijk te bedienen en instelbare koffiesterkte

  Met de volautomatische espressomachine maak je dankzij het gemakkelijke bedieningspaneel eenvoudig alle soorten koffie. De sterkte van je koffie bepaal je gemakkelijk door aan de centrale knop te draaien waarmee je kies uit 13 verschillende maalstanden en 5 verschillende soorten recepten. Vervolgens druk je op de knop om je heerlijke espresso of lungo te maken. Zo kun je dus helemaal zelf bepalen hoe jij je gemalen koffie zet. In een handomdraai zet jij heerlijke koffie van top kwaliteit.

  De waterhardheid is per regio erg verschillend. Daarom krijg je bij aanschaf van een Magnifica Evo een metingstripje. Hiermee kun je meten hoe hard het water is in je omgeving. Met deze informatie kun je samen met het stripje de machine goed instellen. Hierdoor weet de machine precies wanneer hij ontkalkt moet worden. Zodra het tijd is om de machine te ontkalken krijg je een melding op het bedieningspaneel.

  Instellen koffiesterkte DeLonghi Magnifica Evo

  Een volautomatische espressomachine voor een zacht prijsje

  De prijs van de volautomatische espressomachine is €419,-. Dit is relatief laag voor een volautomatische koffiemachine. Een volautomaat kan namelijk al snel in de honderden euro’s lopen. Met deze machine kun je genieten van de kwaliteit van DeLonghi voor een lage prijs.

  Een professionele machine met een strak design

  Het design van deze machine maakt het dat het een echte blinkvanger is in de keuken. De DeLonghi is er eigenlijk maar één mooi en strak design. De Evo is een mooi afgewerkte zwarte machine. Een echt pronkstuk in je keuken in twee prachtige designs.

  Zet meerdere kopjes koffie tegelijk

  Veel machines tegenwoordig kunnen vaak maar één kopje koffie tegelijk zetten. Maar dat is bij de De’Longhi koffiemachine niet het geval. Zet gemakkelijk en snel twee koppen sterke espresso of twee koppen lekkere cappuccino. Koffiezetten is nog nooit zo makkelijk geweest.

  Groot bonenreservoir

  Een groot voordeel van de De’Longhi Magnifica Evo is dat het bonenreservoir erg groot is. Er kan maar liefst 250 gram bonen tegelijk in. Afhankelijk van het soort koffie wat je maakt en de sterkte van de koffie kun je hier toch nog best lang mee overweg voordat je hem weer moet bijvullen.

  Bijvullen koffiebonen DeLonghi Magnifica Evo

  DeLonghi Magnifica Evo schoonmaken

  Om de De’Longhi Magnifica Evo volautomatische koffiemachines goed te onderhouden, heeft deze machine een automatisch reiniging en ontkalkingsprogramma. De Magnifica Evo zal zelf aangeven wanneer hij ontkalkt moet worden. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken dat de koffie minder lekker gaat smaken want de machine houdt dit goed bij. Zo zorgt de machine er voor dat jij iedere dag zonder zorgen van een lekkere bak koffie kunt genieten.

  Ook het rooster en de lekbak zijn makkelijk schoon te maken. Je kunt deze simpelweg loshalen van de machine in de vaatwasser stoppen. Hierdoor hoef je niet nog extra dingen zelf te gaan afwassen.

  De uitneembare zetgroep reinigen

  De zetgroep van de De’Longhi Magnifica Evo is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken onder stromend water. Open de klep achter het waterreservoir en verder de zetgroep. Mocht je hier niet uitkomen dan zou ik je aan raden om de gebruiksaanwijzing erbij te houden.

  Waterfilter

  De waterfilter van de De’Longhi Magnifica Evo houdt voor een lange periode genoeg kalk tegen, maar soms is het toch handig om de waterfilter te vervangen. Wij van koffieliefhebbers raden eigenlijk altijd aan om na 3 á 4 maanden het waterfilter te vervangen.

  Wat zeggen gebruikers?

  Als je kijkt naar de recensies van gebruikers op de bol.com site krijgt de De’Longhi Magnifica Evo een beoordeling van 4,6 uit 5 sterren.

  De recensies van gebruikers op coolblue.nl zijn ook niet mis, daar krijg de De’Longhi Magnifica Evo een beoordeling van 8,6 uit 10.

  Voordelen
  Verse hete koffie
  Mooi en compact
  Eenvoudig in gebruik
  Zet gemakkelijk een décafé dankzij het aparte gemalen koffie vak
  Nadelen
  Spoelt veel water bij in- en uitschakelen

  Conclusie

  Wij van koffieliefhebbers zijn erg verbaasd over het feit dat het nieuwe model van de De'Longhi Magnifica Evo steeds nog beter wordt dan zijn voorganger. Ongeacht hoeveel nieuwe volautomatische espressomachines nog in onze test komen, de De'Longhi zal altijd hoog blijven staan.

  Specificaties

  Type
  Volautomatische koffiemachine
  Inhoud waterreservoir
  1,8 Liter
  Koffie sterkte
  Aroma functie
  Bediening
  Knoppen
  Inhoud bonenreservoir
  250 gram
  Afmetingen L x B x H
  43 x 23,8 x 35,1 cm