Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Een blik van bovenaf van verschillende koffiesoorten. Van espresso tot cappuccino
Inhoudsopgave
  Koffie

  Welke koffiesoorten zijn er?

  3 minuten leestijd

  Je herkent het vast: je gaat naar een koffietentje en de barista vraagt wat je wil drinken. Je ziet dat je kunt kiezen uit wel tientallen koffiesoorten. Van koffiesoorten zonder melk, zoals een espresso, tot melkachtige koffiedranken zoals de latte macchiato. Er is zoveel keuze. Vooral voor beginnende koffieliefhebbers kan het lastig zijn om al die soorten koffie uit elkaar te houden. Daarom helpen we je een handje met onze lijst waarin we verschillende koffiesoorten toelichten. Misschien zit jouw nieuwe favoriete koffiedrank er wel tussen!

  Een blik van bovenaf van verschillende koffiesoorten. Van espresso tot cappuccino

  Koffiedranken zonder melk

  Laten we beginnen met de basis: koffiesoorten zonder melk.

  Espresso

  De espresso is met recht een erg populaire koffiedrank. Het is erg sterk, aangezien het bestaat uit een kleine hoeveelheid water die onder hoge druk door fijngemalen koffie wordt geperst. Het wordt niet alleen los gedronken, maar is ook de basis van veel andere koffiedranken, zoals je hieronder zult merken.

  Doppio

  Doppio betekent ‘dubbel’ in het Italiaans, want dit is eigenlijk gewoon een dubbele espresso. Vaak krijg je al een doppio voorgeschoteld als je bij een koffietentje een espresso bestelt.

  Americano

  Is een espresso te sterk voor jou? Probeer dan eens deze koffiesoort! Er wordt bij de Americano juist veel water toegevoegd aan de espresso. Zoals de naam zegt is deze koffiedrank bedacht door de Amerikanen.

  Kopje met daarin Americano
  Americano

  Ristretto

  Ben je toe aan een echte energieboost? Dan raden we een ristretto aan. Van de koffiesoorten zonder melk is dit de sterkste. Dit is een klein shot koffie met superveel sterke koffie, dus super veel power en cafeïne!

  Koffiesoorten met melk

  Is de smaak van koffie toch wat te intens voor jou, of houd je gewoon van melk? Probeer dan eens een van de onderstaande koffiesoorten.

  Cappuccino

  Iedereen kent het wel: de cappuccino. Een heerlijke uitvinding van de Italianen. Cappuccino bestaat uit gelijke delen koffie, melk en melkschuim. Wat deze drank nog leuker maakt, is dat je er prachtige figuurtjes in kunt maken!

  Latte macchiato

  Een latte macchiato bestaat, net zoals de cappuccino, uit melk, melkschuim en koffie. Alleen wordt een latte macchiato anders bereidt. De melk wordt namelijk eerst ingeschonken, waarna daarna pas de koffie ingeschonken wordt. Hierdoor ontstaan de bekende laagjes.

  Latte macchiato
  Latte macchiato

  Flat white

  Een flat white kun je eigenlijk een Australische cappuccino noemen. Het verschil is eigenlijk dat deze koffiedrank wordt bereid met een dubbele espresso. Hierdoor is de koffiesmaak wat sterker.

  Caffè latte

  Is een caffè latte niet hetzelfde als een latte macchiato? Nee, zeker niet. Het bestaat namelijk uit espresso en melk. Maar let op, het is ook niet hetzelfde als koffie verkeerd. Een caffè latte bestaat namelijk uit espresso en melk, terwijl koffie verkeerd bestaat uit zwarte koffie met melk.

  Bijzondere koffiesoorten

  Ben je een echte durfal en houd je wel van verrassingen? Probeer dan één van de onderstaande koffiesoorten! Van koffie met ijs naar koffie met alcohol, je kunt van alles doen met deze heerlijke drank.

  Affogato

  Dit is het perfecte nagerecht voor koffieliefhebbers. De affogato bestaat namelijk uit vanille-ijs en warme koffie. Voor een extra kick kun je ook nog likeur toevoegen.

  affogato
  Affogato

  IJskoffie

  Wie kent het niet? IJskoffie. Dit is een heerlijk zomerdrankje waar je niet omheen kunt. Zet een sterke koffie, voeg hier suiker aan toe en doe er ijsklontjes en melk bij. Als echte zoetekauw kun je ook nog siroop of zoete melk toevoegen.

  Irish coffee

  De Ieren weten wel hoe je van het leven kunt genieten en dat merk je ook in hoe ze hun koffie drinken! Combineer jouw sterke bakkie pleur met Irish whiskey, slagroom en donkere basterdsuiker en waan je in Dublin met jouw eigen Irish coffee.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen