Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave
  Koffie

  Dit is waarom goede koffiemachines op kantoor onmisbaar zijn

  3 minuten leestijd

  Op de werkvloer is het de bedoeling dat medewerkers energiek zijn en genoeg concentratie en motivatie hebben om aan de slag te gaan. Hoewel dit op verschillende manieren kan worden bereikt, komt een goede koffiemachine hierbij goed van pas. Een lekkere bak koffie is voor velen namelijk een essentieel onderdeel van de werkdag.

  Naast het feit dat veel mensen echte koffieliefhebbers zijn, wordt koffie door de aanwezigheid van cafeïne vaak gezien als een krachtige motor. Logischerwijs kun je dus van verschillende voordelen genieten wanneer je als werkgever investeert in één of meerdere zakelijke koffieapparaten met bonen. In dit artikel bespreken we de meerwaarde van goede koffiemachines op kantoor en waarom ze dus een slimme investering zijn.

  Welk koffieapparaat moet je hebben op kantoor?

  Voordat je meer leest over de voordelen van een goede koffiemachine op je werkplek is het interessant om te kijken naar welk koffieapparaat een echte aanrader is voor op kantoor. Koffiemachines met bonen zijn in dit geval een uitstekende keuze, omdat deze machines verse koffiebonen malen voor elke kop koffie. Dat zorgt voor heerlijke bakjes koffie met een rijke en volle smaak, helemaal wanneer je deze koffie vergelijkt met koffie uit pads, cupjes of al gemalen koffie. Op die manier zorg je dus voor een smakelijke koffie-ervaring met echt verse koffie.

  Wat ook fijn is om te weten is dat dit soort koffieapparaten vaak verschillende specialiteiten kunnen bereiden. Naast standaard zwarte koffie kun je zo’n machine vaak gebruiken voor het maken van een espresso, een cappuccino of een latte macchiato. Zo is er voor ieder wat wils te krijgen. En ben je met je bedrijf bezig met duurzamer ondernemen? Dan past een zakelijk koffieapparaat met bonen óók heel goed. Cups en pads zorgen voor aanzienlijk meer afval, aangezien koffiebonen meestal in een grote en vaak recyclebare verpakking worden geleverd. Je bent dus ook nog eens duurzamer bezig wanneer je voor koffiebonen kiest.

  Goede koffie verhoogt de algehele productiviteit van werknemers

  Dat koffie lekker smaakt, hoeven koffieliefhebbers je niet te vertellen. Dat is echter niet meteen het grootste voordeel van een zakelijke koffiemachine op de werkvloer. Wist je namelijk dat kwalitatieve koffie een directe invloed heeft op de productiviteit op de werkvloer? Mensen worden productiever wanneer ze toegang hebben tot koffie. Koffie bevat immers cafeïne, een natuurlijke stimulant waarmee je concentratie en alertheid wordt versterkt.

  Het is dus niet zo heel gek dat werknemers die toegang hebben tot kwalitatieve koffie over het algemeen productiever en meer gemotiveerd zijn op de werkvloer. Dit is voornamelijk van belang tijdens drukke periodes op werk of net na de pauze wanneer je energielevel vaak een dipje krijgt. Met een kopje koffie word je net wat alerter en krijgt de welbekende energiedip in de middag geen kans. 

  Koffie heeft een positief effect op je gezondheid

  Wat veel mensen niet weten, is dat koffie veel gezondheidsvoordelen kent. Drink je regelmatig koffie, ongeveer twee kopjes per dag? Dan heeft dat zeker effect op je gezondheid. Zo is koffie goed voor je hart, omdat de cafeïne ervoor kan zorgen dat de cellen rond de slagader en de aders verbeteren. Indirect word je zo dus beschermd tegen diverse hart- en vaatziekten.

  Daarnaast bevat koffie antioxidanten die ervoor zorgen dat je lichaam bepaalde afvalstoffen verwijdert die normaal kunnen zorgen voor onder andere overgewicht en ontstekingen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat koffie verschillende leverziekten lijkt te kunnen verminderen en dat de kans op de ziekte van Parkinson minder groot is. Kort samengevat heeft koffie dus behoorlijk wat gezondheidsvoordelen. Gezonde werknemers zijn vaak gelukkigere werknemers.

  Betere werksfeer door goede koffie op de werkvloer

  Wat tot slot goed is om te weten, is dat goede koffiemachines vaak bijdragen aan een betere werksfeer. De koffiehoek is al tientallen jaren lang dé plek waar collega’s samenkomen om even te pauzeren van werk, om bij te kletsen of juist om ideeën uit te wisselen. Deze korte maar zeer sociale interacties dragen bij aan een betere team spirit en onderlinge connecties en aan een positieve werkcultuur.

  In andere woorden: zorg je ervoor dat er goede koffie verkrijgbaar is op de werkvloer, dan investeer je tegelijkertijd in het verbeteren van de werksfeer binnen je organisatie. Zorg er daarom voor dat je een koffiehoek realiseert met een kwalitatief koffieapparaat met bonen om zo het sociale hart van je kantoor, magazijn of bedrijfspand te stimuleren. Er zijn dus genoeg redenen te vinden om te investeren in een zakelijke koffiemachine met bonen; voor welk apparaat ga jij?

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen