Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave
  Koffie

  Upgrade de koffiehoek op jouw kantoor, met deze tips

  Femme van der Vlist 17 augustus 2023
  3 minuten leestijd

  Koffie is voor veel mensen onmisbaar om de dag goed te beginnen. Het is dan ook van groot belang dat de koffiehoek op kantoor goed is ingericht. Een goede kop koffie kan namelijk zorgen voor een productieve werkdag en een blije werknemer. In dit artikel geven wij tips om de koffiehoek op jouw kantoor te upgraden.

  Kies voor kwaliteit

  Het begint allemaal bij de koffiebonen. Kies voor kwaliteit en ga voor verse bonen. Hiermee zorg je ervoor dat de koffie lekker smaakt en de aroma’s goed tot hun recht komen. Investeer daarom in een koffiemachine die verse bonen kan malen. Zo kun je genieten van de beste koffie smaken.

  Daarnaast is het belangrijk om het koffiezetapparaat regelmatig schoon te maken. Dit voorkomt dat er koffieresten in de koffie terechtkomen en dat de smaak van de koffie achteruit gaat. Maak gebruik van een professionele reinigingsset om het apparaat optimaal te onderhouden.

  Zorg voor variatie

  Niet iedereen houdt van dezelfde koffie. Zorg daarom voor voldoende variatie in de koffiehoek. Denk hierbij aan verschillende soorten koffiebonen, maar ook aan thee en andere dranken zoals chocolademelk. Zo is er voor ieder wat wils en kan iedereen genieten van zijn of haar favoriete drankje.

  Daarnaast is het ook leuk om te experimenteren met verschillende koffiesmaken. Denk bijvoorbeeld aan cappuccino, latte macchiato of espresso. Zo kun je de koffiehoek nog aantrekkelijker maken voor de koffieliefhebbers onder de werknemers.

  Maak het gezellig

  Een gezellige koffiehoek nodigt uit om even te ontspannen en bij te praten met collega’s. Zorg daarom voor een gezellige inrichting. Denk hierbij aan comfortabele stoelen en banken, leuke accessoires en sfeervolle verlichting.

  Ook kun je ervoor kiezen om de koffiehoek te voorzien van planten. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een gezonder binnenklimaat. Planten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit en verminderen stress.

  Daarnaast is drukwerk in de vorm van een menukaart of bedrukte koffiebekers ook een goede toevoeging om de sfeer te verbeteren. Zo voelt het minder als een werk kantine en meer als een café, waar je meetings kan houden, kan werken aan relaties of aan dagelijkse taken. 

  Tip: Bedrukte koffiebekers bestellen, klik op de link.

  Maak gebruik van duurzame producten

  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Ook op kantoor kun je hier een steentje bijdragen. Kies daarom voor duurzame producten in de koffiehoek, zoals biologische koffiebonen, Fair Trade producten en recyclebare bekers.

  Daarnaast kun je ervoor kiezen om het koffiedik te hergebruiken. Koffiedik is namelijk een goede meststof voor planten en kan gebruikt worden in de tuin. Zo kun je ook nog eens bijdragen aan een groenere omgeving.

  Zorg voor voldoende voorraad

  Niets is vervelender dan een lege koffiehoek. Zorg daarom altijd voor voldoende voorraad aan koffiebonen, thee, suiker en melk. Zo voorkom je dat werknemers zonder koffie komen te zitten en blijft de productiviteit hoog.

  Daarnaast is het ook handig om een systeem te hebben waarbij werknemers zelf hun voorraad kunnen aanvullen. Zo voorkom je dat er te veel of te weinig voorraad is en is de koffiehoek altijd goed gevuld.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen