Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Scrubben met koffie
Inhoudsopgave
    Lifestyle

    Scrubben met koffie

    Esther van Dijk 17 maart 2021
    3 minuten leestijd

    Jaja je leest het goed: scrubben met koffie! Koffie is niet alleen maar super lekker om te drinken, maar je kunt het ook gebruiken om je lichaam mee te scrubben. Het kan wel een beetje een geknoei worden zoals je op de afbeelding kunt zien, maar je krijgt er een stralende en gladde huid voor terug en wie wil dat nou niet?!

    Scrubben met koffie
    Scrubben met koffie

    Scrub recepten

    Je kunt op verschillende manieren koffie scrub maken. De simpelste manier is alleen met de ‘koffieprut’ met deze gemalen koffie is dus al een keer koffie gezet. Maar wees niet bang, wanneer je geen filter koffiezetapparaat of slow coffee maker hebt kun je ook de scrub maken. Je kunt dan filterkoffie kopen en deze simpelweg een klein beetje nat maken en het water even laten intrekken. Hierna kun je het koffie prutje smeren waar je maar wilt, maar niet te hard natuurlijk. 

    Het is ook een optie om je koffie prutje te mengen met wat olie. Denk aan olijfolie of kokosolie. Door het te mengen met olie voelt de substantie wat vetter en verzorgender aan. Na het scrubben met deze scrub zal je huid heel zacht aan voelen. 

    Ook het is mogelijk om wat suiker aan je scrub toe te voegen. Hierdoor wordt de scrub nog net ietsje scherper en grover. Hierdoor zal je echt alle dode huidcellen mee kunnen pakken. Let er hierbij wel goed op dat je niet te hard scrubt, want anders kun je je huid beschadigen. 

    Tip: doe eens gek en probeer eens te experimenteren met het scrub recept voeg bijvoorbeeld een citroen toe om zo een frisse scrub te creëren 😉

    Wat kun je doen met oude koffie
    srubben met koffie

    Is koffie wel goed voor je huid?

    De PH-waarde van koffie is basisch. Dit betekent dat het een soortgelijke PH waarde heeft als je hoofdhuid. Je kunt dus ook wat van de koffie scrub gebruiken als een maskertje voor je hoofdhuid. De koffie scrub tast namelijk niet de zuurgraad van je hoofdhuid aan. Heb je bijvoorbeeld last van een geïrriteerde hoofdhuid of roos dan kan af en toe een koffie masker je veel goeds doen. Masseer het koffie masker goed in en laat 10 minuten intrekken.  

    Ook als je last van acne hebt gehad kan scrubben met koffie jou helpen. De antioxidanten in de koffie bevorderen namelijk de aanmaak van collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft en dat zorgt voor een stralende en vollere huid. Dit kan helpen bij acne littekens: wat een topspul is koffie toch ook eh! Gebruik hierbij dus het koffie prutje als masker. Masseer het even in en laat voor ongeveer 10 minuten intrekken. Wanneer je dit regelmatig zal doen, zal je resultaat zien. 

    Het beetje cafeïne in de koffieprut stimuleert ook nog eens vetafbraak in je cellen en stimuleert de bloedsomloop. Wanneer je last hebt van cellulite is deze koffie scrub dus perfect. En net zoals bij de acne littekens zal je bij regelmatig gebruik resultaat zien. 

    Belangrijke informatie: koffie scrub kan moeilijk afspoelbaar zijn dus als je geen gespikkelde badkamer wilt neem dan echt de tijd om de koffie weg te spoelen. Let er ook op dat je de koffie scrub niet te vaak gebruikt. Doordat koffie redelijk grof is kan je doucheputje namelijk dicht gaan zitten en zoals iedereen weet is dat echt geen pretje. 

    Vergeet vooral ook niet dat je super duurzaam bezig bent met koffiescrub. Een product dat je normaal gesproken zo in de prullenbak gooit gebruik je nu ten goede van je lichaam. 

    Aan de gang!

    Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken omdat koffie prutje te gaan gebruiken als scrub. Wij zijn heel erg nieuwsgierig naar jouw ervaring, laat het ons weten in de reacties of op onze socials!

    ps. vergeet geen leuk plaatje te schieten van jouw scrub behandeling en tag ons, wij zijn erg nieuwsgierig 😉

    Zie hieronder een super interessante video over het maken en aanbrengen van de koffie scrub!

    Esther van Dijk
    Koffieliefhebber

    Hi daar! Mijn naam is Esther van Dijk en ik ben een echte koffieliefhebber. Al van af jongs af aan vind ik koffie echt heerlijk! Mijn lievelingskoffie is toch wel echt een cappuccino met een lekkere dikke schuimlaag. En als ik echt even moet knallen lust ik ook graag een zwart bakkie.

    Blogs van Esther lezen

    2 reacties op "Scrubben met koffie"

    1. Marieke

      Wat een leuk idee zeg, ik ga het meteen uitproberen!

    2. Duifje

      Het werkt fantastisch. Een heerlijke zachte glanzende huid is het resultaat.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Meer lezen